Beyler 2000 km'de bir olan ara yağ değişimlerinizi kendinizmi yapıyorsunuz yoksa servisemi halletiriyorsunuz. 4000 8000 12000 16000 20000'ler serviste yapılma zorunluluğu var.
çok güzel arkadaşlar vallahi billahi harikasınız yani ama bunca yol gidilirde şu motorun bir analizi yapılmaz mı burada. sizden yorumlarınızı bekliyoruz arkadaşlar. en azında 842 km de kaç lira yaktı hesaplayalım
40+40+30=110 tl benzin aldım. ortalama 100 km 13 tl, yaklaşık 3,25 lt. Eskişehir sarıcakaya yolunu bilen var ise sürekli rampa ve viraj, 4 ncü vitese çıkamadık, 2-3 vites mesafe 60 km. Bu arada bahsettiğim gibi 9,5 saat kesintisiz yağmur altında+yoğun yan rüzgar. Performans 10 üzerinden 8. konfor; 10 üzerinden 8 sadece kuyruk kemiğinde uyuşma oluyor. 40 lt bagaj full dolu+çadır+3 er adet uyku tulumu ve battaniye+ çıplak ağırlığı 96 kilo olan tam donanımlı riders (bendeniz) önde turing cam (sanki bu cam hızımı kesti gibi, yoğun rüzgar da olunca taktığıma pişman oldum. bukadar, arkadaşların merak ettiği hususlar var ise anlatırım.
Beyler 2000 km'de bir olan ara yağ değişimlerinizi kendinizmi yapıyorsunuz yoksa servisemi halletiriyorsunuz. 4000 8000 12000 16000 20000'ler serviste yapılma zorunluluğu var.
2000km de bir yağ değişimini nereden uydurdunuz?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:17 ----------
yağların bir kullanım ömrü vardır ay olarak birde km cinsinden . fabrikası ve kitapçığı yağ özelliklerini vermiş 1000-4000-8000-12000- demiş nereden çıkıyor ara yağ değişimi, kim söylüyor bunları. yok böyle bişey.
kendimiz yağ değiştireceğimiz zaman kullanacağımız yağ için en iyi seçim hangisi olur?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Siz 4000 de bir değiştirmeye devam edin "20000 km den sonra neden piston sekman gerekti" başlıklı konu açtığınızda tekrar görüşürüz. İnş öyle bir şey olmaz tabi![]()
Bizim yağımız 1 lt CASTROL POWER1 10W 40W değişimi de çok basit motor sıcakken 13 anahtarla alttaki tapayı söküyorsun, yağ tamamen süzüldükten sonra tapayı tekrar takıp sıkıyorsun, daha sonra yağı yağ çubuğunun takıldığı yerden doldurup (tamamını) yağ çubuğundan kontrol ediyorsun. toplam 10 dk. Hayırlı işler.
buda benim 0 cbfim daha 5 günlük
http://img851.imageshack.us/f/19266410150451157230018.jpg/
http://img811.imageshack.us/i/jjjjr.jpg/
buda benim 0 cbfim daha 5 günlük
http://img851.imageshack.us/f/19266410150451157230018.jpg/
http://img811.imageshack.us/i/jjjjr.jpg/
karar verdim PSimi sattıktan sonra alıcam ya grisini ya siyahını ama siyahı daha güzel ağır duruyor far ayarlarıda yapılmış gayet güzel hiç olmazsa bnm ps kadar fazla yakmıyodur ve vitesli kullanmanın zevkide cabası.
40+40+30=110 tl benzin aldım. ortalama 100 km 13 tl, yaklaşık 3,25 lt. Eskişehir sarıcakaya yolunu bilen var ise sürekli rampa ve viraj, 4 ncü vitese çıkamadık, 2-3 vites mesafe 60 km. Bu arada bahsettiğim gibi 9,5 saat kesintisiz yağmur altında+yoğun yan rüzgar. Performans 10 üzerinden 8. konfor; 10 üzerinden 8 sadece kuyruk kemiğinde uyuşma oluyor. 40 lt bagaj full dolu+çadır+3 er adet uyku tulumu ve battaniye+ çıplak ağırlığı 96 kilo olan tam donanımlı riders (bendeniz) önde turing cam (sanki bu cam hızımı kesti gibi, yoğun rüzgar da olunca taktığıma pişman oldum. bukadar, arkadaşların merak ettiği hususlar var ise anlatırım.
2000km de bir yağ değişimini nereden uydurdunuz?
yağların bir kullanım ömrü vardır ay olarak birde km cinsinden . fabrikası ve kitapçığı yağ özelliklerini vermiş 1000-4000-8000-12000- demiş nereden çıkıyor ara yağ değişimi, kim söylüyor bunları. yok böyle bişey.
Gerçekten cbf 150 inanılmaz sattı desek yalan olmazheryer cbf kaynıyor bugun bir arkadaşla sohbet ettimde f6 fazer motoru varmıs sadece iş güç gitmek için cbf150 almıs sordum memnuniyetini iletti fazerin yakıt tüketiminden dertliydi.
Selam arkadaşlar. Ben de siyah bir CBF için sıraya girenlerdenim. Kappa 35'i aldım ama motor yolu gözlüyorum şimdi de. Şunu merak ettim ben. 3550 TL fiyattan bahsediyor bazıları, bizim burada 3765 liste fiyatından geri adım atmıyor bayiler. Çanakkale'de de Balıkesir'de de fiyatlar böyle. Ekstra bir şey de vermiyorlar. 215 TL fark var arada. Sizce çok değil mi bu fark. Kekleniyor muyuz ne!
selam arkadaşlar az önce üye oldum...hiç motor deneyimim olmadı...eskiden hevesim vardı ama sonra otomobil ehliyeti alınca gitti..fakat araba sürmekten pek hoşlanmıyorum.küçükken bisiklet iyi sürerdim o bahaneyle motosiklete heveslenmeye başladım tekrar
amaç A noktasından B noktasına güvenli bir şekilde gitmek benim için desem yalan olmaz pek gösteriş peşinde değilimdir
araştırdım baktım başlangıç için cbf 150 iyi bi motor gibi duruyor..5-6 milyar para biriktirdiğim gibi önce ehliyet sonra motor sonra ekipmanları alacağım zaten o kadar para anca yeter
fakat garaj yok ben de sitenin içine nasıl parkedecem sitede çok çocuk var fazla elliyorlardı eskiden kullananların motorlarıı.bi de hırsızlık olayı var çok vaka yaşandı bizim oralarda ona çözüm bulmak zor olacak...
Eskiden araba vardi, yagmurda bende çıkmazdım, ama artık araba yok, mecbur çıkıyoruz.
Birde ben motoru tepe tepe kullanırım, acımam yani, lastik patlasın jant üstünde giderim.
Baktım gidemiyorum bırakırım motoru orada :cherry:
Güzel bir haber mi acaba buEski modellerde motoru ilk çalıştırmada jikle kullandığınızda hafif gaz vermezseniz motor stop ediyordu çünki jikle zengin karışım oluşturarak motoru ısıtırken aynı anda devri yükseltmiyordu. Bu yüzden motor ısınane kadar jikle açık ve gaz kolunu bırakmadan hafif hafif gaz vermeniz gerekiyordu. Sanırım yeni modellerde bu sorunu çözmüşler ve jikle açılınca eskisi gibi motor stop etmiyor ve devir bir miktar yükseliyor. Doğru mu anlıyorum ? Umarım böyledir. Böyleyse bence hoş bir gelişme. En azından motor ısınırken gaz kolunu tutmamız gereken zamanda kişisel koruyucu vb hazırlık yapılır ve zaman kazanılabilir.
Geçmiş olsun bende kuryeyim. Bazen aynen senin yaptığın gibi yandan çıkan öküze hiç fren yapmadan tam şoför kapısından girip oturduğu yeri dağıtmak istiyorum. ::ranntign
Bugün benim içinde maceralıydı.Son dakikalarda servis minibüsü kullanan bir hayvan aradan geçmeyeyim diye aniden gazlayıp arayı kapatınca öndeki aracın tamponuna giriyordum! Son anda motoru yatırıp tampon altına dalınca çarpışma olmadı.bende birşey yok, motorda yok.kalkıp ileride kırmızıda yakaladım adamı.50 yaşlarında bir şey.Niye aradan geçiyorsun, geçme aradan diyor.Gördün mü beni aynadan dedim, gördüm dedi.
Ben aslında şiddete karşı bir insanım.Trafikte de kimseyle dalaşmamak için özel gayret gösteririm.Ama bugün hakikaten kendimi çok zor tuttum.Muhtemelen adamın yaşına da hürmeten.Ama yanlış yaptığımı sonra anladım.Adam beni kasti olarak kazaya sevk ediyor ben halen yaşını başını düşünüyorum.Gerçi döverken ölme ihtimali de var.Onu da düşünmek lazım.
motor bugün itibariyle 121 km.oldu.rodaj aşamasında olduğundan henüz 5.000 deviri ve 5.vites 65 km/h aşmadım,aldığımda depoyu fulletmiştim bugün merak ettim depoyu tekrar fullettim 100 km.de 2.3 lt benzin tüketmiş.oldukça makul geldi bana tabi eski cbf lerle kıyaslamak gerek az mı çokmu diye..motorun altında fabrikasyon Duro lastikler var öyle herkesin bahsettiği gibi o kadarda kötü lastik değil,önceki topiclerde okuduğum kadar ile tüm kullanıcılar olumsuz görüş bildirmişler durolar hakkında ama ben beğendim hatta bugün ankaraya yağan yağmura yakalandım özellikle lastiği hem fren hemde biraz çekinerekde olsa yatma pozisyonunda denedim bence 150 cc lik bir motosiklet için gayette güzel lastik haaa biraz zaman geçsin bakalım sertleşince yol tutuşu nasıl olacak beklemek gerek.vites geçişleri motosiklet yeni oldugundan ilk 2 vites birazcık tıkırtılı geçiyordu fakat gittikçe o tıkırtılı geçiş azalıyor diğer vitesler yağ gibi sorunsuz.jiklesiz marşa basar basmaz tırt diye motor alıyor hiç ikiletmiyer rölanti devri 1.300 ler civarı..yalnız bilmiyorum banamı öyle geldi motor dik rampada azıcık bayılıyor belki daha rodajda olduğunda fazla devir çeviremediğimdendir. Şehiriçi eski bir ybr125 kullanıcısı olarak CBF150 onun yanında daha keyifli,daha şık ve daha rahat ..kesinlikle..yeni motor alan arkadaşlara tekrar hayırlı olsun..