Kardeşim ALLAH kazasız belasız binmek nasip etsin inşallah.
- arkadaşlar bir yağ yakma muhabbetidir almış başını gidiyor. Bırakın bu motoru hangi motoru sıkıştırırsanız o motor yağ yakar terleme yapar, motora binmek demek illaki tam gaz açmak yada motora 130 km yapmaya uğraşmak mıdır? cbf 150 videolarına bakıyorsunuz yok 125 km yaptı yok 130 km yaptı, anlamıyorum.
Güntekin hocam dediklerine katılıyorum ama sınırları zorlamak insanın doğasında olan birşey. En sakin kullananlarımız bile yol müsaitken son süratine bakmaz mı motorun? Sebep motoru tanımak, onun limitlerini bilmektir. Tabii senin lafın bununla yarışanlara(ya da yarışmaya çalışanlara
) Ayrıca biliyorsun uzun süre hangi devirde gittiğimizi bilmeden kullandık motoru. Bunun sonucu motor zara gördüyse bu bizim suçumuz mudur?
- diğer konu; yine bir hız kesici var mı yok mu? eğer yoksa şimdi ne olcak. sonuç yine aynı. yoksa ne olacak, sanki motorun üzerine çıkınca hep 10000 devirde mi kullanacaksınız. nedir bu hız sevdası anlamıyorum.
Bu motora ticari amaçlı binenleri bilmiyorum ama, ben motora binmek istiyorum diyen arkadaşlar, motor sevgi işidir, motora binecekseniz binmeden 10 dk önce motorunla konuşarak tozunu almak, hadi yavrum biraz hava alalım demek, en ideali 4000 5000 devirde kullanmak yolunu bulunca 7000 deviri görmek bence en ideali.
Buna da katılıyorum ama uzun yolda bizim makine ile hızlı gitmek için 6000 ve üzeri şart. Aksi halde kamyonlar bile sıkıştırabilir sizi ki başıma gelmedi değil.
Ayrıca devir kesici bence motorun emniyet valfidir yoksa insanın doğasında var. Onuda geçtim, 2. el motor alacaklar için bile devir kesici iyi birşey. Keza üretici için de. Sonuçta 2 yıl garantili mal.
- sonuç olarak kaç bin devir yaparsanız yapın, kaç km hız yaparsanız yapın, kaç araç sollarsanız sollayın, kırmızı ışık yanınca hep beraber olursunuz. bu motor bence motoru sevecek ve sürüş zevkini insana yaşatacak şekilde tasarlanmış, sürat ve tork isteyenler için değil. ALLAH tüm iki teker sürücülerini kazadan beladan esirgesin inşallah. Hayırlı cumalar.