1. motoru alalı 6. gündeyim ve kilometre 280'i buldu. Ancak benzin göstergesi şimdiden kırmızı çizgiye yaklaştı bile -bitmedi, ama yaklaştı-. Şimdiden bir şey söylemek yanlış olur belki ama sanırım CBF 150, Titandan biraz fazla yakıyor. Kaldı ki Titan'ın deposu 1 litre daha küçük ve 10 kg. da daha hafif. Siz tam depoyla (13 litre ve yedek hariç) kaç km gidebiliyorsunuz?
2. Arka fren ilk aldığım günden beri bana zayıf geldi. Ama ön fren disk olduğu için ve ben de bu frene alışık olmadığım için arka fren bana öyle geliyor da olabilir. Siz de arka freni zayıf buluyor musunuz?
3. Kasko yaptırırsak kaza masrafları dışında hırsızlık olaylarına karşı da önlem almış oluyoruz, değil mi? Aranızda hiç kasko yaptıran var mı? Varsa ne kadara mal oluyor? Diyelim çalındı, sigorta firması bize ne kadarını öder?
4. Hala rodaj dönemindeyim. Bana servisten 70 km.'yi aşmamamı söylemişlerdi. Ve ben de hiç aşmıyorum. Ama kafam karıştı: rodaj döneminde sorun "hız" mı, yoksa "yüksek devir" mi? Bilen var mı?
1) Şimdi cbf 150 nin deposu 13 litre bunun 2.6 litresi yedek ysni yedeğe geçmeden kullanırsan kacaba kabaca 11 litre benzin alırsın ve rodaj döneminde olğun için en az şekilde yakaman münkün değil 1000 kmden sonra bile düşük veriler anca elde ediliyor rodajı bitir servise git öyle hesaplamalarını yap en sağlıklısı olur.
2)Motor daha yeni olduğu için frenler tam olarak tatmin edici değil ama bu ön disk için daha geçerli olur çünkü diskin üzerinde ince bi tabaka koruyucu ile geliyormuş bi 500 km sonra yaklaşık bu madde tamamen gidiyor demişlerdi bana ve ölede oldu mesela lastiklerde çok kötüydü zaten genel olarak kötü ama gene bi 500 km sonra açıldı çok fark ediyor.Arka fren çok kolay ayarlanıyor kullama kılavuzuna bak orda gösteriyor oradaki vidayı 1-2 tur döndür ama her turda arka frene bas ve aşırı sıkı olmadığından emein ol.Zaten arka frenden pek bişey bekleme sonuçta kampana ama asıldın mı güvensizlik vermiyor. (bu arada hatırlatıyım frenler %60 ön fren %40 arka fren sıkılarak uygulanır)
3)Kasko işi tam bir eziyet motorlara kasko yapmamak için fayiş fiyatlar çekiyorlar eğer bir tanıdığın varsa ona yaptırmanda fayda var.Kasko kapsamlarına göre seçenekleri sen belirliyosun nelere ödeme yapılcak vs. ama çalınma durumunda biraz kesinti yapıyorlar.
4)Şimdi rodajda önemli olan devirli kullanmamak yani motoru sıkıştırmamak önemli olan. Bizim motor zaten 70-80 aralığında ve devir yüksek değil yani rodaj için uyugun. Servis sana 70'i geçme demiş çünkü 90-100 gib hızlar yüksek devirler bu motor için. Bide sık vites değiştir demişlerdi bana yani viteslerde gezin hepsini kullan ama gene devirsiz. Yani yüksek hız yüksek devir 70 km orta devir 5. viteste tabi 100 km yüksek devir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:51 ----------
m.şanveren dostum kusura bakma alıntı yapıp yazarken oylandım biraz benden önce yazmışsın sanki yetersiz bulmuşum gibi anlaşılmasın. :rendeer: