Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

başına iş alıcan valla...sök tak fantazi işi aga...:p bak başka bir motorun debriyaj balata değişimi esnası çekmiştim...

Aydoğan aga önce senin soruna cevap..o dediğin malzeme debriyaj sökümünde kullanılıyor...

Eyvallah hacı abi, resimler için sağol faideli oldu :)

ybr 250 9.400 tl civarı buda 5.000 dan aşağı olmaz sanmıyom :):farao:

Topiclermi karıştı. :silent:

Sigortayı kontrol ettikten sonra ampermetre ile sigorta çıkış kablolarınıda kontrol ediniz. Akünün 11-12V ve üzeri akım vermesi lazım. Vurdurarak çalıştırın ve akünün şarjını ölçün. Gerçi bizde farlar direk açık olduğundan akım sürekli düşüyor . Hafif gazda 12-13 V vermesi laızm.

Kontak kablolarının kontrol edilmesi için ön konsolun çıkması gerekiyor. Vurdurarak çalıştırabiliyorsanız servise götürmeniz en mantıklı seçenek olacaktır.

Aküyü ölçmüştüm zaten sorun yoktu.13V civarı gösteriyodu.Sorunun kaynağı yaklaşık 2 saat önce belli oldu.Kontak kablolarından biri kopuk durumdaydı. :silent: Şerefsizin biri büyük ihtimalle gece motoru götürmeyi denemiş.Motoru bıraktığım yerdeki iki dükkanında kapısıyla falan uğraşmışlar. Düz kontak yaparak tamirciye götürdük.Motora bakan ustada götürmek için uğraşmışlar heralde dedi.Kablolar tekrar yerine lehimlendi ve şuan sorun yok çok şükür.Aman arkadaşlar sizde çok dikkat edin ve gerekli önlemi alın. Geçen haftalarda aynalarımı götürdüler yazmıştım yine buraya.Şimdide motora göz diktiler heralde.Bundan sonrada motoru otoparka bırakıcam inşallah...

Cevap veren herkese Teşekkürler... :cat:

:bu çok güzel ya valla yıkıldım gülmekten gerçekmi bu yoksa fotomontaj filanmı?:queen::queen::queen:

yok aga fotomontaj değil orjinal ..:p

Bugün saat 14.15 te msnden gezelimmi deyince 3 arkadaş zaten hazırda sotede bekliyormuş bi Karaburun yapalım dedik...45 dakika sonra 15 te buluştuk ...

soldan sağa...mete handro...sedat 57...newceri...tek teker ramço...küfteler yendi Karadeniz keşfedildi...:cherry:

[/COLOR]
SANY0378.jpg

SANY0398.jpg

SANY0397.jpg

SANY0395.jpg

SANY0394.jpg

SANY0393.jpg

SANY0392.jpg

SANY0391.jpg

SANY0390.jpg

SANY0389.jpg

SANY0388.jpg

SANY0387.jpg

SANY0386.jpg

SANY0385.jpg

SANY0384.jpg

SANY0383.jpg

SANY0382.jpg

SANY0381.jpg

SANY0380.jpg

SANY0379.jpg

SANY0377.jpg

SANY0375.jpg

SANY0374.jpg

SANY0373.jpg

SANY0372.jpg

SANY0371.jpg

SANY0369.jpg

SANY0368.jpg

SANY0367.jpg

Eyvallah hacı abi, resimler için sağol faideli oldu :)

Topiclermi karıştı. :silent:

İsmail abi, yarına, bir güne , yanına geleceğim öm at adresini napıosun, nerdesin :)

yok aga fotomontaj değil orjinal ..:p

Bugün saat 14.15 te msnden gezelimmi deyince 3 arkadaş zaten hazırda sotede bekliyormuş bi Karaburun yapalım dedik...45 dakika sonra 15 te buluştuk ...

soldan sağa...mete handro...sedat 57...newceri...tek teker ramço...küfteler yendi Karadeniz keşfedildi...:cherry:

Buralar hiç yabancı gelmedi nedense :p

pistonları derken ramazanda vardı '' ları'' biz tek pistonla dövündük rüzgara karşı :queen:

iyi akşamlar cbfciler bende şindi eve girdim 400 km yol yaptım bugün hem şu 9 serisi bujiyide denemiş oldum hem motorun son limitlerinide denedim.Arkadaşlar buji değişiminden pek bişey fark etmedim belki birazcık çekişi iyileşti gibi motorun limitlerini denedim dediğim hız olarak 135 i gördüm beni atmak üzereydi gerçi rüzgarlı bi gündü belkide o yüzden salladı. Saat 12 de çıktım 21:30 kadar neredeyse hiç dinlenmedi toplasan 1 saat yok bile güzergah bizim yöreden olanlar bilir ne kadar zor olduğunu (inebolu - ağlı - şenpazar - cide - Amasra (bartın) - cide - doğanyurt - inebolu )
Bu motor şişmez denir ki bende bunu savunanların başında gelirdim fakat bu gün resmen şişti motor 4 saat boyunca aralıksız virajlı ve yokuşlu bir güzargahta motor basma gaza allahın belası diye aşağıdan bağırıyordu. Bu arada orjinal ön lastiğim duro şu an 8000 de geçen hafta 2 balon şu anda 6 balon yaptı.Yakında beni havalandıracak...
(Bu günkü yakıt tüketimim km başına 100,6 krş)

Son düzenleme:
Güzel gezi olmuş.Sedat abi sen geçmişsindir hepsini :queen::queen:

yidim tabi hacı alayını hyo ile kafa kafaya gittim :cherry::cherry: baksana nasıl yattım gecicem diye tam apaçiydim..depoyla bütünleştim :queen: yalnız yollar köpek ölüsüyle doluydu cok kötü bir durum..

jr.

erdi telefonunu özelden at, yarın buluşup tanışalım ankaradaysan.

yidim tabi hacı alayını hyo ile kafa kafaya gittim :cherry::cherry: baksana nasıl yattım gecicem diye tam apaçiydim..depoyla bütünleştim :queen: yalnız yollar köpek ölüsüyle doluydu cok kötü bir durum..

Abi sen motoru satmadınmı ? Bende takmıştım kutu sökdüm yakışmıyo diye.Bide cantların arasına ne çekdin öyle ?

satmak üzereyken adam almaktan vaz geçti :) yaz sonunda tekrar ilan veririm şimdi hiç düşünmüyorum hacı satmayı..25 haziranda muaynesini yaptırıp gezmeye devam edecegim :)jantlarda pilastik bi malzeme var adı aklıma gelmiyor pembe şerit çekilmiş seksi bişey İ:D

İsmail abi, yarına, bir güne , yanına geleceğim öm at adresini napıosun, nerdesin :)

PM'den msn adresimi atıyorum. Haberlerşiriz.

SANY0372.jpg

Sedat, boy kaç yiğidim? Bendemi motora kapanınca böyle gözüküyorum acep :mrgreen:
Dehşetül vahşet görüntü olmuş :cherry::cherry:

Güzel gezmişsiniz valla helal olsun. :cat:

41 tl benzinle 378 km yol yaptım sonra yedeğe düştü ama coğu zaman şehir içi sızce iyi bir ortalama mı

Benim motora bişeyler oluyor galiba, 280km de istasyona kemdimi zor atar oldum. daha 3250 km de ve 2500km servis bakımını yaptırmıştım.şehir içi kullanıyorum 100 km hızıda geçtiğim sayılıdır. Nedeni konusunda yardımcı olursanız sevinirim....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar