arkadaşlar bugun 2010 model 400 km de bi cbf150 kullandım süspansiyonları çok rahattı duro lastikleri olmasına rağmen çok harika ön freni vardı çok yumuşak ve ve esenekti.sonra benimkine beindim sanki takoz gibi neden yapar bunu sizde de böyle bir sorun varmı ve çoğu zaman ön freni sıktığımda tık tiye boşluk gibi bir ses oluyor canımı sıkıyor.birde bu cumartsi honda servisine gideceğim sahibi tanış çıktı ihtiyaçlarını söyle getirdelim gerekeni uygun bir şekilde yaparız dedi.benim grenajların üzerinde honda yazsısı çila atmaktan renk attı birde ufak bi kaza yapmıştım cbf 150 yazan yerde hafif çizik ve altında ufak bir çatlama var servis sağ ve sol sinyalın altındaki stikır ve üst tarafta cbf yazan yeri değişecek depo üzerinde honda yazısınıda değişecek ama eskisi gibi olurmu acaba sorun olurmu yağmur şamur cila sökülmesine sebep olurmu hiç bu sorunu yaşayan varmı.birde seviste yaptırebilieceğim ufak tefek işler ne olabilir hava ayarı gibi....bilginize sığınıyorum
Frenlerdeki olayda ihtimalleri sıralıyorum,
1- Sıfır cbf'te hidrolik yağı yenidir, senin motorda hidrolik fren yağı eskidir.
Normalde her yıl, yada 2 yılda bir fren hidrolik sıvısının yenisi ile değiştirilmesi gerekiyor. Bir çok servis ve biz kullanıcılarda buna pek dikkat etmiyoruz.
2- Balatalardan olabilir. Çakma, çin işi balatalar yüzünden olabilir.
3- Fren diskinde çok aşınma vs. varsa olabilir.
4- Ön fren diskinde wd40 gibi ince yağlardan kalmış olabilr.
(Çözüm: Balata spreyi ile temizlemek)
5- O fren manetine basınca gelen çıt yada tık sesi bendede geliyor.
Çözmek için detaylıca hiç uğraşmadım.
Serviste çözümü bulursan bizimle paylaşırsın Ferhat :cat:
Senin motorun frenleri ile sıfır cbf'nin frenleri arasındaki fark bence fren hidrolik sıvısının eski olması diye düşünüyorum.
Servise fren hidroliğini değiştirtebilirsin.
Motorla alakalı aklına takılan en küçük birşey bile varsa servise sor,
muhtemelen çözüm bulurlar.
ön frene basınca sesi ya direksiyon göbeğinden (orada rulman mı var ismail?) ya da kaliperlerin çatala bağlandığı yerdeki bir boşluktan yapar. başka bir mantığı yok. amortisör de oynar parça ama oradan yapacağını sanmıyorum.
Evet Evren, gidonun ortasında göbek var, değişik bir şekilde de rulman var orada. Bir ihtimal oradanda bu ses geliyor olabilir.
Anahtarı taktığımız kontağın hemen gerisinde kocaman nikelajlı bir 24" civata gibi birşey var, onun altında gidon göbek rulmanı.
Yarın işyerinden resim atarım. Şu çinli forumdan o rulmanın resmini bulmuştum. İşyerindeki pc'de kayıtlı.
Fakat buradaki rulman ön lastikten, kafadan bir darbe almadıkça dağılmaz diye düşünüyorum.