benim elimde sökülmüşü var birşey lazımsa![]()
yanlış hatırlamıyorsam bizim orijinal akünün markasıda "yusan" isminde "yuasa" çakması bir marka :mrgreen:
benim elimde sökülmüşü var birşey lazımsa![]()
Bizim akünün ömrü kaç senedir arkadaşlar? Varmı tahmini olan? Değiştirsemmi acaba?
Bitmiyorsa neden değiştircen ki? süresini bilmiyorum ama sık sarj etmek zorunda değilsen değiştirme bence neden değiştirme ihtiyacı duydun?
Ya bi sıkıntısı yok. Hatta maşallah, geçenler 2-3 hafta otoparkta yattıktan sonra bu karda kışta bile tek marşta çalıştı. Ama derler ya hani, akülerin belli bir ömrü vardır falan diye. Onu merak etmiştim..?
Motorun sorunsuz calıştıgı surece akuyu degiştirmene gerek yok. Benim Aku 1,5 yıl dayandı. Belki daha fazla giderdi ama ben ilk zamanlarda sonradan taktırdıgım sis farlarını fazla kullandım. Sonra motor zamanla gec çalışmaya başladı. Sonra hiç calışmadı. Vurdurarak calıştırıyorum. 10- 15 dk calıştıkdan sonra tek mars da calışıyor ama 2-3 saat durduktan sonra calışmıyor. Aku sarz tutmuyor yani. Bu da akunun degişim zamanının geldigini belirtiyor.
Arkadaşlar şu yakıt tüketimlerini herkes "x Litre / 100 KM" olarak yazarsa net olarak bir profil çıkarabiliriz.
Diğer türlü hesaplar şaşırtıcı olabiliyor.
Benim son hesaplarıma göre 100 km'de 3,0 lt ile 3,2 lt. arasında gidip geliyor yakıt tüketimim. Uzun yolda ise genelde 2,5 lt'ye kadar iniyor.
Bunu net olarak hesaplamak için ise sürekli deponuzu tam doldurun. Bitmeye yakın yine aynı pompadan tam doldurun. Aradaki km leride not aldığınız zaman net olarak ne kadar yaktığınız ortaya çıkar.
Bu günlerde bile sürekli işe motosikletimle gidip geliyorum. Otobüslerde tıkış tıkış gitmekten iyidirFull koruma olunca soğuk fazla işlemiyor. Sıkışık trafikte dur kalklar çok fazla oluyor, doğal olarakta yakıt tüketimimi artırıyor bu.
Ne yazık ki satıcı şahıs hala mesajıma cevap yazmadı. Beklemedeyim. Gelirse anında paylaşacağım burada. Ama biraz ümidim kesildi. Ebay'den yaptığım diğer alışvberişlerde satıcılar genelde çok ilgili oluyorlardı. Mesajıma en geç ertesi gün cevap alabiliyordum. Bu şahıs cevap yazmadığına göre bi gariplik olabilir :silent:
Vurdurarak calıştırma nasil oluyor aslinda hayat kurtaran bir bilgi.
Motoru 2'ye atıyorsunuz. Eliniz debriyajda itmeye başlıyorsunuz. Sonra debriyajı hızını alınca bırakıyorsunuz hafif hafif.. Hissedersiniz zaten. :wiinkk:
hııı anladım bir gun denerimteşekkürler bilgi için.
rica ederim..
ayak marşı olmayan makinalarda tek alternatif..
hoş, ben ayak marşlı motorumuda vurdurup çalıştırıyordum.. daha rahat oluyor! :mrgreen:
Neden bilmem bende o ayak marsına hastayım cok hoş geliyor o şekilde çalılştırmak :queen:
Sen o ayak marsı ile MZ calıştırdın mı hiç. Hele birde modifiye edilmiş veya 301 MZ. Valla biraz gevsek bastın mı adamın ayagını sakatlar. Hiç sakaya gelmiyor anlıycan.. Adamın motor sevkini bile bi anda kırıyor..
Sen o ayak marsı ile MZ calıştırdın mı hiç. Hele birde modifiye edilmiş veya 301 MZ. Valla biraz gevsek bastın mı adamın ayagını sakatlar. Hiç sakaya gelmiyor anlıycan.. Adamın motor sevkini bile bi anda kırıyor..