ha unuttum, abi şu kadarını söyliyim, bor koymadan önceki benzin harcamam 100 km'de 3,49 litreyken, bor koyduktan sonra bu değer 2,49'a düştü. tam tamına 1 lt etkiledi. bu arada siz sormadan söyliyim, ne kullanım şeklim değişti, ne aldığım benzin değişti, ne de gittiğim yol değişti. hatta bor koymadan önceki hesaplamalarım sırasında mevsimlerden yazdı. bor'u koyduktan sonraki hesaplama kışa denk geldi. kışın motor daha fazla benzin yakar mantığından yola çıkarsak 2,49'a düşmesi bence mucize.
hani olmaz ya, en kötü %50 yanılma payım var diyelim, yarım litre az mı? bence hiç diil. ayrıca benzin tüketimini bu kadar etkiliyosa aşınma engellemesinde bence çok daha fazla etkili oluyodur.
sadece debriyaj olayı biraz karışık. debriyaj kaçırıyo diyemem ama debriyaj eskisi gibi diil. kavrama noktasını bulmak biraz daha zorlaştı, o yüzden eskisi kadar seri kalkamıyosunuz kalkışlarda. ama alıştıktan sonra sorun olmuyo. "yok ben öyle debriyaj istemem" derseniz de debriyajı değiştirebilirsiniz, önceden koyduğunuz bor piston yataklarına yapışıp kaldığı için yeni taktığınız debriyajı etkilemez diye tahmin ediyorum, benimki sadece tahmin tabii.
Not: yukarıda yazdığım verileri doğru kabul etmeyip, doğru olsa bile nedeni başka etkenlere bağlıycak olanlara şimdiden söyliyim, borpower'ı üreten firmayla herhangi bi bağım yok