Cbf 150 lerde periyodik bakımlarda düzenli değişim gerektiren bi yağ filtresi yok. Sadece motor içersinde ızgara şeklinde yağı süzen bir süzgeç var. Oda sanırım motor ne zaman açılırsa veya debriyaj balatası değişiminde falan ne zaman kapak açılırsa temizlenip tekrar takılması yeterli oluyor sanıyorum. 22 bindeyim. Daha bu fitrenin temizlik ihtiyacı olmadı. Deb. balatası değişiminde artık temizletiriz. Oda 40 bin mi olur 50 binmi, bilmiyorum. Ama yinede bu filtrenin temizliği ile ilgili 24 bin bakımında servise söylemeyi düşünüyorum bakalım ne diyecekler. Büyük ihtimal gerek olmadığını söyliyeceklerdir diye düşünüyorum. Şunu sorayım. Sadece bu tel filtrenin temizliği için kapak açtıran varmı aramızda ?
Birol bu filtreyi temizlemek için kapağı açmıştı diye hatırlıyorum

Aslında dediğin gibi filtre değilde süzgeç demek daha doğru olur.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:21 ----------
eyvallah abi cebimde beş kuruş para yok zaten.artık parçaları kendim alacağım.servis için randevu almıştım iptal edeceğim.
Alacağın bujinin kodu : NGK CPR8EA-9
Ulus Yıbadan alacaksan dikkat et oradaki adamlar CBF bujisi diye farklı bir model buji satıyorlar.
Ben yanlışlıkla aldım. İade edene kadar canım çıktı. Adam "tüm kuryeler bundan kullanıyor, bi tek senmi iyi biliyorsun bu işi" dedi bana :mrgreen:
Kullanım kitapçığında yazan satıcılar için önemli değil pek
Bizim kitapçıklarda orijinal NGK buji kodu CPR8EA-9.
8bin bakımı için ulus yıbada bu bujiden bulamamıştım. Herkes farklı bir model veriyor cbf150 bujisi diye.
Bende Çankayadaki Ulusan'da bulabilmiştim. O zaman 2 tane almıştım. Yine ilerde lazım olur diye. 10x2=20 lira vermiştim.
Hava filtresini yıbadan bulabilirsin. Yağ olarak ise Castrol Power1 10-40 yada 15-40 ta olabilir. 1 litrelik sarı kutuda olanlardan alacaksın. BU birçok büyük hipermarkette olur. (Carrefour, praktiker, bauhaus vs. gibi)
Eğer elin yatkın değilse bu işlere bi haftasonu birlikte halledebiliriz baran :wiinkk:
NOT : Yanlış anlaşılmasın ben kimseye "servise gitmeyin" çağrısı yapmıyorum. Mümkünse servise gidin garantiden çıkmayın amaaaa Ankara'daki servis İstanbul ile fiyatlarını bir tutarsa ben kesinlikle garantiden çıkma taraftarı değildim. Ama insanı mecbur bırakıyorlar. Servise sadece 1000 bakımı için gittim, onun haricinde tüm bakımlarını tam kilometresinde kendim yapıyorum. Hem de yaptığım iş içime siniyor.
Bu forum ve topicteki arkadaşlar sağolsun :rendeer: