Herkese merhaba,
Ben de artık emeklilik keyfini sürmeyi haketmiş '89 MZ Etz251 imi garaja inzivaya çekip 2. el bir CBF 150 aldım. Yaklaşık 3 hafta kadar oluyor.
Her ne kadar tamamını okuyamadıysamda topiğin %95 'ini bitirdim diyebilirim.
Gayet yararlı bilgiler mevcut.
Aslında bir moderatör arkadaşımız önemli teknik konulara 1. sayfada link verse yeni gelen herkes her detayı rahatlıkla öğrenebilir. Ben yaklaşık iki aydır okuyorum ve halen daha bitmiş değil
Ben motorumu 26500 km de aldım. Ocak 2007 trafiğe çıkışlı. Biraz yıllanmış şarap kıvamında. Az biraz makyaj ve biraz bakımla eski filinta zamanlarına döneceğine şüphem yok. Üzerinde uzun cam, 35l Kappa çanta ve 200 km kullanılmış Pirelli lastikler var. Ön 2.75 City Demon Arka MT65. Benden önceki sahibi yürüyen aksamına iyi baktığını iddia ediyor.22000 bakımında tedbir amaçlı rulman değiştirdiğini hazır motor açılmışken bir de pistonu değiştirdiğini söyledi.26000 bakımında da zincir ve dişli takımlarını değiştirtmiş. Kaza yapmadığını fakat dışındaki çizik çatlak vs. nin yeğenleri tarafından orta sehpada iken yana yatırıldığından kaynaklandığını söyledi. Şöyle bir yakından incelediğimde bariz kaza izi olduğunu farkettim. Debriyaj levyesi dahil sol taraf yolda sürüklenmiş.
Ben bu motorla yaklaşık 1000 km yaptım 27500 oldu. Henüz yan kapaklara mat siyah folyo çekip eksoz ve akü kafesini boyamaktan başka işlem yapmadım.Planlarım tüm karenajları mat siyah folyo ile kaplayıp uygun yerlerine reflektör folyolar yapıştırmak. Yürür aksamı içinde bakıma sokmayı düşünüyorum fakat 30000 bakımına daha var ve masraf yapmak için uygun bir zamanda değilim. Yalnız çok da güvenemiyorum. Yağ değiştirmeyi, sübap ayarı yapmayı ve zincir boşluğunu almayı düşünüyorum.
Sorularıma geçeyim;:silent:
1-) Yağ olarak Castrol Power 1 15W-50 düşünüyorum. 10W-50 bulamadım. Yazın Trakya, Ege ve Akdeniz'e uzun geziler düşünüyorum. Fikiriniz nedir ?
2-) Kullanma kılavuzunda istersem servisin bana Tamir kılavuzu temin edeceği yazıyor. Şimdiye kadar bu kılavuzu alan veya gören oldumu ?
3-)Daha dün akşam KM saatimin çalışmadını farkettim. Telli sistem ile mi çalışıyor ? Kablosu bir hayli kalın da.
4-) Sizce motorda kontrol etmem gereken kritik noktalar neler ?
5-) Ön lastikte max. 150 kg yazıyor. Motoru geneldi artçılı kullanıyorum ve bagaj ile beraber toplam 180 kg ediyor. Motorda 130 kg etti 310. Bölü 2 eşittir 155. Limitini aştığımı düşünüyorum ne gibi zararlar doğurabilir ? Patlarmı, dengesiz aşınırmı ? (2.75 ne demek ?)
6-) Far ampulünü 35W tan 55 W beya daha üzerine yükseltmek istiyorum.XN değil halogen. Yapan varmı, bir zararı olurmu. Aküye direk bağlayıp zararını gören varmı ?
7-)Aklıma geldikçe yazarım
Okumaya gayret edip bir de üstüne cevap yazıp kıymetli zamanlarını bana ve tüm yeni CBF150 kullanıcılarına ayıran tüm CBF 150 ve (Innova) kullanıcılarına şimdiden teşekkürler.