Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Ben 6 aydır motor almaya çalışayım sonra motoru alayım ve fiyat düşsün.
Ben varya ben Bahtsız bedevi varya bizzat kendisiyim yani....

Bu kadar masraf edip ikinci el aldım yaa.

Her işte bir hayır vardır Eray. Takma kafana. Nasip işi birazda bu... Kim bilirdiki ÖTV'nin düşeceğini :)

arkadaşlar şöyle güzel cbf resimleri arıyorum ya modifikasyon çalışmaları yapılmış küçüğü büyüğü önemli değil yada temiz cbf resimleri paylaşmak isteyen olursa memnun olrum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Topuklayın bayilere..!

Son düzenleme:
Ben inşaat mühendisiyim.Kendi şirketim var .Motoru kendi özel ve şirket işleri için zevkle kullanıyorum.Araba ve kamyonetimiz var ama motorumu aldıktan sonra bunların yükü bayağı azaldı.Motoruma zevkle ve ekonomik olarak biniyorum.Yaptığım km nin yüzde ellisini evden işe gelirken yapmışımdır.Bu da 20 km git 20 km gel otobandan.Bu yüzden otobanda neredeyse hiç frene bamadığım için balataların yarısı bile aşınmadı bugüne kadar.Bugüne kadar hatırladığım tek önemli olay 20000 km de yokuşlarda motordan ses geldiğini farkettim.Servise götürdüm komple silindir,piston segmanlar yenilendi.(GARANTİDEN)Fakat ses yinede gitmeyince motorla ilgili bir sorun olmadığına karar verdik servisteki ustayla.Çünkü motorun çekişinde ve yakıt sarfiyatında herhangi bir sorun yok.Her yönüyle motorumdan memnunum 5 sene rahat kullanırım.
Genelde motorla 100 km/sa hızı geçmiyorum.Çünkü biliyorsunuz 100 den sonra gösterge kırmızı.Yani bu motorun limiti 100 km/sa dir demiiş honda mühendisleri.Onların sözünden çıkmamaya çalışıyorum.Ortalam yakıt sarfiyatım 2,8 lt/100 km.Ama iki sefer ekonomik kullanma kriterleriyle denemiştim 2,2 lt/100 km rekorum vardır.
Motorumu tam 2 senedir kullanıyorum.2000 km de yağını değiştiriyorum.Açıkcası garantisi bittiği için artık bakımını kendim yapmayı düşünüyorum.Sadece 36000 km de servise götürüp yeni aldığım dunlop lastikleri ve orjinal zincirimi değiştirmeyi düşünüyorum
Yanlız şunu kimse yanlış anlamasın 32000 km duroları kullandım diye bu lastikleri övmüyorum.Ben genelde sakin kullanmama rağmen 2 sefer ani frenajda yere düştüm ,2 sefer de az daha düşüyordum.20000 km de durolarınızı değiştirin

MRYLDZ Suan 14400 km oldu sanırım benim fren ve debriyaj balataları seninkinden cok aşınmışdır. Cünkü sürekli sehir içi dur kalak kullnmak zoruna kalıyorum. Bazan yolunu buldugumda 110.120 basıyorum. Ben de bir defa düştüm. Sanırım 3-4 defa düşme tehlikesi atlattım. CBF150 yi bu soyledigin sekilde kullanırsan eskitemezsin... :cat::cat::cat:

birden kendimi kötü hissettim almasamydım nabsaydım yaz gelmeden alalım dedik 3 hafta bile olmadan ötv indirimi oldu

ötv

ben önceki hafta sipariş verdim tam kredi kartı geçeceğimiz gün ötv ye indirim geldiğini öğrendik birazda şans yarın babamla almaya gidecez aynı gün ehliyette çıkıyor ilk motorum honda cbf 150 yarın elimde allahın izniyle

ohoo bayağı düşmüş ya :) bakalım hemen bi iş bulmam lazım ozaman he bide 3 ay geçerli dimi bu fiyatlar :)

evet yüzde 11 indirim 3 ay geçerli fakat
bakarsın dolar 2 lira olur o zaman pat zammı kondururlar sezon da geliyor zaten

beyler benim cbf 'in aküsü bitmiş bizimkilere bu yuasa'lardan hangisi uyuyor yardımcı olabilir misiniz? Bir de kuru tip aküler varmış bizimkilere onlardan takmaya gerek var mı yoksa normal tipler idare eder mi?

arkadaşlar cbf 150 nin noter alım satımı + emniyetten ruhsatı üzerine alması bide trafik sigortası toplam kaç lira ???

Motosikleti
Dl650vstorm
arkadaşlar cbf 150 nin noter alım satımı + emniyetten ruhsatı üzerine alması bide trafik sigortası toplam kaç lira ???

noter=198 tl
sigorta = 44 tl (daha yeni yaptırdım)
ruhsatı üzerine alma=90- 120 arası bişeydi...toplam 350 civarı bi masraf.

bu bahsettiğin ses neyle ilgiliymiş nasıl bir sesti tırlama tırr tırr şeklindemi genelde 1 den 2 ye geçincemi yapıyordu??

Benim motordan gelen ses yokuş çıkarken örnek 4. viteste 60 km hızla giderken çıtırt diye inceden bir metal sesleri geliyor.Şimdilerde o ses pek gelmiyor ama 2 kişi yokuş çıkarken veya motora yük bindiği zaman yine duyuyorum o sesleri..En son tahminim subablardan geldiği ama servisteki ustalarda çözemedi bu olayı hatta bizim şirket motorundada aynı ses var diyorlar.Motorun çekişinde hiç bir problem yok o yüzden artık fazla rahatsız etmiyor ses beni.

Bu arada yeni zincirim bu olacak muhtemelen..Ybr 125 e takılabiliyor bu oringli zincir...2 baklası çıkarılıp Cbf 150 ye takılabiliyor.İzmir de 70 TL ye buldum ama daha almadım. http://www.rialli.com/urunler/cin-g...grubu/8551__zincir-128-bakla-428h-oring-dong/

noter=198 tl
sigorta = 44 tl (daha yeni yaptırdım)
ruhsatı üzerine alma=90- 120 arası bişeydi...toplam 350 civarı bi masraf.

oooff ya arkadaşlar bakın dünyanın hiçbiryerinde ki noterler TÜRKİYE de ki kadar pahalı değilmiş dünyada en pahalısı TÜRKİYE NOTERLERİ diye bir yazı okumuştum inanıyordum halaa da inanıyorum

alım satım masrafları gerçektende ülkemizde pahalı
cbf i 2800 tl ye alsam
350 tlde masraf desem
3150 tl ye gelir.
3500 tl ye sıfırını veriyorlar zaten
350 tl içinde 2.el geçmişini bilmedigin motora binmek bana saçma geliyor.
hayırlı bakalım yakında kapıya cbf.. i çekicez

alım satım masrafları gerçektende ülkemizde pahalı
cbf i 2800 tl ye alsam
350 tlde masraf desem
3150 tl ye gelir.
3500 tl ye sıfırını veriyorlar zaten
350 tl içinde 2.el geçmişini bilmedigin motora binmek bana saçma geliyor.
hayırlı bakalım yakında kapıya cbf.. i çekicez

Ötv indiriminden sonra 3300-3350 tl nakite anahtar teslim veren bayiler var. Şu zamanda 2. el almanın bi matığı yok. 2. el satan şahıslarında ötv indirimini göz önünde bulundurarak fiyatlarını geri çekmeleri gerekiyor. Yoksa satamazlar. kimse 150-200 tl fark vermemek için 2. el motor almaz.

hiç baktınızmı faturaya araç bedeli 2200 fln dı aldıgım zaman kdv + ötv denen adı herneyse 4000 ytl buluyor..bukadar olmaz dünyanın hiçbiryerinde yok böle bi soygun......

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar