sağol...evet yeni slogan...cbf ile 90 ı geçme...
sağol ...kuryeciler makinanın ırzına geçiyorlar ama motor açılmamışı var bende anlamadım...ben belki fazla paranoyağım...olabilir...gamsız olunca bişeyi görmüyosun...
canım kardeşim redlıne diye bir şey yok...5000 den 39000 e kadar yeri geldiğinde normal sürüş yeri geldiğinde ise maksimum gidildi...buna redlıne sürüş denmez...bence redlıne sürekli yapacak bir kullanıcıda yok...
ama kuryeler o tarz kullanmaya alışmışlardır ve normal gelir artık o sürüş...ama 40.000 de motorun yağ eksiltme mantığını çözemedim...aslında başka mevzularda varda anlatmak istemiyorum bu yenilemeyle alakalı...foruma yazmak istemediğim detaylar...yani yağ eksiltiyor diye motöru sıfırladım dersem yalan yazmış olurum...bende kalsın...ben para gitsin huzur gelsin peşindeyim...elimde mahkum mmotora ihtiyac var işe gidip geliyorum geziyorum vs elim ayağım kilo nedeniyle bağımlı kaldım vs...

ale:
50 bin ömrü var bence hatalı bir söylem...zaten 99.999 devirmiş makinada gördüm gam yememde bir 130 videosu seni yanıltmasın...ben istisna değilim...standart kullancııyım...sert kullanım doğrudur ama sıkıştırmadan sadece düşük devirlerde İstanbul içinde...zaten 120 yi nerde göreceksinki şehiriçi trafiğinde...dur kalklar belli sabit düz hızlar vs...
sana krak bilyalarımızın ne kadar dandik olduğunu söylemiştim değilmi...hatırla...yani o krank bilyaları 5000/2000/30.000 de bile dağılarak krank isteyebilirdi makinamız..sıkıştırmayı kenara bırak yağ sorununuda boşver...KRANK BİLYALARIMIZ inanılmaz dandik ve her an başımıza gelebilecek bir durum hepimizi bulabilir...:wiinkk:
yani temiz kullanımda tabiki ömrü artar yüzbinlerce kmyi görür ama insan psikoljisi değişkendir...ben ilk 5000 kız gibi kullandım sonra sert kullanıma geçtim...motora tanıdıüğım rahat rodaj devresi 5000 di...sonra başladım istediğim şeyleri yaptırmaya...peki Cihan ve Birolu tanırsın...onlar dişli değişimiyle ve servise bile girmeden 135 lere çıktılar...motorları banamsın demediler...ben keriz ise hep 2000 de bir servise damladım onlara güvendim motör onlara emanetti...noldu kdv ödedim başka bişey olmadı...yani sıkıştırmayla motor bitseydi Cihan ve Birolunkiler çoktaaan bitmişti en dip gaz en seri kullanım onlarda çünkü...benim motor zaten beni bile zor çekiyor...o hızlara her zaman ulaşmam mümkün değil...
bende bundan sonra artık aşırı köklemicem...sonucta parçaların 1 yıl garantisi var...artık 100.000 e gider düldül büyük konuşmayayım...
peki şu soruya cevağ ver lütfen...ybr 125 ve özellikle apaçiler dip gaz sert kullanılmalarına rağmen neden yağ eskiltmezler...aynı blok yaklaşık aynı hacim onlardada var...bence sorun krank piston ve silindir alaşım kalitesinde...daha sağlam olabilirdi ama değil...benim pistonu görsen şaşardın...2 tarafda karşılıklı ezilme vardı yağın nedne buharlaştığı belliydi yani...yani foto mak yoktu yanımda ama pistonumun hali şu şekildeydi...
kırmızı kısımları yok sayın...yağ işte bu noktada buharlaşıyor...şimdi bunun sorumlusu sence ne olabilir...sıkıştırmaylamı alakası var...