Arkadaşlar, çok yakın bir akrabama, 2011 model 22 binde çok temiz bir cbf 150 aldık. 3900 tl ye, Motor çok temiz, güneş görmemiş, grenajlar da solma deformasyon yok, güzel muhafaza edilmiş, yağmur da sürülmemiş. Eli pek te anantar tutmayan, yaşça büyük bi abimizden aldık, dolayısıyla motor 2000 km de bir servise girmiş, bütün servis bakım kağıtları mevcuttu, inceledim. Motoru sıfır masraf aldım. Ön arka fren balatası ve zincir dişli grubu orjinalleri ile son servis bakımında, ön arka lastik swallow olmak üzere 1 hafta kadar önce değiştirilmiş, anlayacağınız, bütün değişmesi gereken unsurlar çok kısa bir süre önce değiştirilmiş, yüzü sıfır motor kadar temiz bi motoru, aksesuarları ile birlikte, çanta, arka çanta demiri, kafa ve motor koruma, depo kılıfı, 3900 e aldık. Motorun vites geçişleri, fren ve deb. kavrama gayet kaliteli idi, belliki zorlanmış bi motor değildi. Yağ yakma abi yalan yok 1000 km de 50 gram falan yakıyor, ama servis normal dedi dedi satıcı abi, zaten çekiş gidiş, motorda aşırı yağ yakanın olmadığı konusunda bana güzel fikirler vermişti.
Fakat motor ararken şunu fark ettim, sanırım sezon diye olsa gerek piyasa kış sezonuna nazaran hayli yüksek, ben bu bütçe ile daha düşük km bi motor satın alınabileceğini düşünüyordum ama, belkide bütün bakım unsurları eli kullağında yenilenmiş olması bizim daha büyük kazanım içinde olmamıza sebep oldu, alan memnun satan memnun, bizde hayırlı bi işe vesile olmuş olduk. Neyse şunu diyicem, motor satıp nakite çevirmek için en uygun zaman. Kışın piyasa bu kadar hareketli olmayacaktır.