Havar komşular havarrrrr :queen: 451...km de yedeğe geçtim ilk kez, üstelik obiçim bi yokuşta stop etti :mrgreen:
Bu depoda bekliyordum gerçi,
*her seferde jigle çekili çalıştırdım,
*yanlışlıklada olsa 110 ları gördüm ve epey yol aldım :mrgreen:,
*genel olarak ortalama süratim herzamankinden hızlıydı :farao:
*depoyu fullediğimde kapaktan benzin sızmıştı, hava aldığından bile şüpheleniyorum halen

ale:
*zincir günlerce yağsız kaldı, hatta 1-2 bakla kilitlenmişti o dönem sürüş lezzeti denen bişeyde yoktu zaten

r:
*arka balata az da olsa sürekli sürtüyordu,
*havalarda sert bi düşüş var... ...
bunlar ve benzeri etkenler en az 49km' lik yakıtımı çalmış gözüküyor ::huuuh::
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:21 ----------
daha önce de yazmıştım bu başlığa. cb 125e ilk motorum. günden güne daha çok seviyorum motorumu. yakıt tüketimi konusunda bişeyler yazmak istiyorum. depoyu fulledim. 54 lira tuttu, tripmetreyi sıfırlamıştım. motor şu an rodajda haliyle ve yaklaşık 235 km yol yaptım depoyu fulledikten sonra şu an çeyrek depodan biraz fazla gösteriyo benzin göstergesi. depoyu açıp baktığımda da benzin depo girişindeki borunun bitiminden itibaren 3 parmak kadar aşağı inmiş durumda. bu hesapla dolu depoyla 1000 km civarı yol yapmam lazım

bana bi yanlışlık var gibi geliyo çünkü standartların iki katı kadar az yakıyo demek. 70 in üzerine hiç çıkmadım (kullanım kılavuzu 60 km yi geçmeyin diyor. sormak istediğim bu kadar yakıt kullanmış olmasında bir tuhaflık var mı? deponun bitmesini bekleyip öyle mi bakayım bir daha. yeni başlayacak olanlara da kesinlikle tavsiye ederim.
Bitene kadar kullanıp öyle hesaplarsan, daha sağlıklı olur

Ama zaten o süratlerde inanılmaz az yakıt sarfiyatı oluyor. Ben neler çektirdim bu depoda bir CB' m bi ben bilirim yinede ana depo 451km gitti ana depo :mrgreen:
Yani bukadar yakıt kullanmış olamsında hiçbir tuhaflık yok, klasik cevap olarak "Ne Güzel İşte" diyebilirim
Bugün 4000 bakımı yaptırdım, Honda D&B de. Normal bakımda yapılması gereken şeyler yapıldı, sibop ayarı yapıldı, hava filtersi değişmedi sadece temizlendi. Yağ olarak ne kadar koyduklarını sordum 800ML dedi. Ben işim olduğu için motorun başında durmadım geldiğimde işlem bitmişti. Faturada yağ olarak iphone 10-40 yazıyor. Motoru kış olduğu ve her gün bindiğim için yıkamıyordum, bir güzel de yıkamışlar. Ücret olarak da yağ+işçilik 60 TL ödedim (21 YL yağ, 30 TL işçilik + KDV).
Fiyat iyiymiş Sahin, revize etmezlerse fiyatı, işçilikte iyiyse, vakti olan herkes karşıya bile geçer :cat: