suan canım cok sıkkın arkadaslar gecenlerde sans eserı tanıstıgım arkads debrıyajın sert ayarlıyalım demıstı bırazda yumusamıstı ama ondan sonra skıntı yasadım sert gectı fln ugun sabah ıse gıderken durdugumda motor kendını one atıyordu tam ayırma yapmıyordu 5km mesafe oldguundan gıttım ayar yapmadım yoksa gec kalıcaktım aksam cıktım parkta ayarlıyorum yukardn sonuna kadar cıkardım vıdayı ıse yaramadı bende asagıdan ayarlamaya basladım ama acemılıkten cok cevırdım herhalde tel koptu yedek yoktu yanımda aradım babamı kamyonetle geldı yujledık ewe getırdık yarn servıse ugrıcak kac tl ıslemdır ılmem honda servıs danısmanı ol tel yuzunden yolda kal saka gıbı neyse sız sız olun motoru kımseye ellettırmeyın
Acemilik işte, kamyonete de gerek yoktu aslında debriyajsız motor kullanılır çünkü.suan canım cok sıkkın arkadaslar gecenlerde sans eserı tanıstıgım arkads debrıyajın sert ayarlıyalım demıstı bırazda yumusamıstı ama ondan sonra skıntı yasadım sert gectı fln ugun sabah ıse gıderken durdugumda motor kendını one atıyordu tam ayırma yapmıyordu 5km mesafe oldguundan gıttım ayar yapmadım yoksa gec kalıcaktım aksam cıktım parkta ayarlıyorum yukardn sonuna kadar cıkardım vıdayı ıse yaramadı bende asagıdan ayarlamaya basladım ama acemılıkten cok cevırdım herhalde tel koptu yedek yoktu yanımda aradım babamı kamyonetle geldı yujledık ewe getırdık yarn servıse ugrıcak kac tl ıslemdır ılmem honda servıs danısmanı ol tel yuzunden yolda kal saka gıbı neyse sız sız olun motoru kımseye ellettırmeyın
Acemilik işte, kamyonete de gerek yoktu aslında debriyajsız motor kullanılır çünkü.
geçmiş olsun, Allah beterinden korusun. çok büyütülecek bir durum değil
Rolantiyi 100-150 devir arttirdiginizda Jigle ile calistirdiktan sonra jigleyi kapattiginizda motor stop etmez. Ayrıca çok düşük rolanti motorun büyük dayanma yüzeyine baskı yapacağından motor için faydalı değil tam tersine zararlıdır.
Her zaman söylüyorum yine soyleyeyim. Genelde servistekiler anlamadiklarindan ya da ticari sebeplerden alakasız yağlar koyuyorlar.. Her ne marka olursa olsun mutlaka motosiklet için üretilmiş yağ koyun ya da üstüne basa basa koydurun. Araba yağı motosiklete konmaz..
eralpt hocam bilgileriniz için teşekkürler. test için bekliyorum yapacak mısınız? merakla bekliyoruz.
Genelde birşey anlamaz onlar. Açıklamaları da şöyledir, "biz hep bundan koyuyoruz hiç şikayet gelmedi" (sanki motorun dili var da şikayet edecek :cherryya da "birşey farketmez hepsi aynı yağ, bunlar hep ticari aldatmacalar" ki bu son yazdığım için bu forumda inanarak özel başlık açmış arkadaşlar vardır.