Ahmet sen misin?
Bana sorduysan ben değilim. CB125e li bir Ahmet de tanımıyorum.
Ahmet sen misin?
Bana sorduysan ben değilim. CB125e li bir Ahmet de tanımıyorum.![]()
Selam arkadaşlar, mesajların çoğunu okudum ama aradığım cevabı bulamadım. 2013 Aralık ayından beri cb125e kullanıyorum, ilk motorum ve şimdiye kadar çok şükür ufak tefek problemler(marş motorunun bozulması gibi) dışında beni hiç üzmedi. Lakin son zamanlarda yakıt tüketiminden çok muzdaribim, ilk aldığım zamanlarda yaklaşık 2lt/100km olan yakıt tüketimi şimdi neredeyse 4lt/100km ye kadar çıktı. Motorum şu an 10.000kmyi yeni geçti, zincir bakımını yağ değişimini aksatmıyorum, 8000km'deyken hava filtresini bujisini vs. değiştirdim subap ayarı yaptım fakat hala 4 litreye yakın yakıyor 100km'de :salut: Üstelik bu kadar yakmasına rağmen torkunda da gözle görülür bir düşüş var. 2 gün kadar önce bir arkadaşım egzoz borusunu eliyle tıkadığında motor stop etmemişti ve motor bloğunda veya egzozda delik olabileceğinden şüphelenmiştik lakin bugün aynı şeyi ben denediğimde boğuldu ve stop etti. Sizce problemim neyden kaynaklı olabilir?
Evet abi benimAhmet sen misin?
10w40 öneririm, kullanıp şikayetçi olan görmedim ben dahaMotorun yağını ilk defa değiştiricem artık yavaş yavaş da kışa giriyoruz. Castrol alıcam ama 10w40 mı 15w40 mı almak lazımdır? Bilen arkadaşlar yardım edebilir mi. Teşekkürler
[/COLOR]Ayrıca ek olarak ön dişli yi standard 15 mi alsam yoksa 17 mi.? 17 disli performans nasıl olur deneyen varsa söyleyebilir mi ? BEN genelde artcili kullanıyorum sanırım 17 dislide tork düşüyor ?
3-Buji olarak kullanım kitabında şöyle yazılmış
Tavsiye edilen bujiler:
Standart:
CPR7EA–9–(NGK)
Uzun süre yüksek hızda sürüş için:
CPR8EA–9 (NGK)
hangisini almam lazım? Ev-iş arası kullanıyorum motoru.
Motorumu bakıma götürücem arkadaşlar servisde ki usta bende parça yok parçaları alıp gel dedi, şimdi benden önceki binen arkadaş ne zaman bakım yaptı falan bilmiyorum o yüzden pahalı olmayan bakımlarını sıfırlamak istiyorum.
Alacağım parçalar şunlar;
1- Castrol power 1 10w40 yağ aldım
2- Hava filtresi alıcam
3-Buji olarak kullanım kitabında şöyle yazılmış
Tavsiye edilen bujiler:
Standart:
CPR7EA–9–(NGK)
Uzun süre yüksek hızda sürüş için:
CPR8EA–9 (NGK)
hangisini almam lazım? Ev-iş arası kullanıyorum motoru.
4-Fren hidroliğine baktırıcam
baktırmam gereken başka bişey varmı aklıma bişey gelmiyor? Motorun herhangi birşeyinden sıkıntım yok sadece bakımını rutine sokmak için böyle bir başlangıç yapıcam.
CB125e de hava filtresi 1 tane mi 2 tanemi var? Kullanma klavuzunda şöyle bir cümle gördüm
Hava filtresi ÇİFTİNİ 3 yılda bir veya 24.000 km’de (16.000 mil) bir değiştirin
Eğer 2 tane ise bir tane daha almam gerekicek ustaya vermeden. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Sorunun cözümünü bulduğunda foruma yazarsan sevinirim. Bende merak ettim. Bizimde başımıza gelebilir.
Tekrardan selam herkese, Honda Bora'da hava ayarı yaptırdıktan sonra 350km kadar gezdim ve yakıtı tekrar ölçtüm, 3.06lt/100km çıktı. Havaların soğumasını ve her fırsatta motoru limitlerinde kullandığımı düşünürsek benim hoşuma gitti açıkçası 4lt'den 3e düşmesi![]()
Dostum cb125e ile performans egzoz takılı,arkada topcase,ben ve artçım,sürekli dip gaz ve çoğunlukla aşırı dik rampa,aragaz şeklinde 100 km de 2,7 litre yaktırıyordum.
Senin motora iyi bi ayar gerek bence