- Motosikleti
- NC750X '22
Acb benim motor 13bin i gecti. Söyle bir durum gözlemledim. Motor cift ayak üzerinde iken motoru calıştırıp 2 nci vitese atıyorum(gaz vermiyorum). Arka teker dönmeye başlıyor. Normal olarak zincir düzenli bir şekilde salınması lazım. Fakat arada (2,3 sn de bir) salınması cok artıyor. Motordan da tak diye ses geliyor. Sanırım ses teker tarafından değil motor tarafından geliyor.Tam kaynağını bulamadım. Sanki dişli atlıyor o da zincirin aniden fazla salınmasına neden oluyor. Ama dişlinin atlaması imkansız gibi bir de öyle bir durum gözlemlemedim.Motor tarafında bir şeyler oluyor. 3bin km deki başka bir cb125e e baktım onda bir sorun yok. 2nci viteste iken gazı acarsam sorun gözükmüyor. Ama sanırım benim motorun gürültülü calışması bu yüzden. Olay sadece 2 nci viteste değil başka viteslerde de görünüyor. 2nci viteste daha net.
Senin motor hala aynı ise uygun zamanda senin motorda olayı kontrol edebilir misin.?
Bu sorunun cevabını bilen var mı?
Zincir ve ön dişlinin temizliği ne durumda? Kirliyse veya zincirin yağsızsa, bazı baklalar olması gerektiği kadar serbest dönemiyor olabilir. Rölanti devrinde motor gücü düşük olduğundan bunu hissedip, gaz verdiğinde motorun gücüyle olayın ortadan kalkıyor olması muhtemel.