Son düzenleme:
İyi akşamlar arkadaşlar. Forumu uzun zamandır iyi kötü takip ediyorum ve önümüzdeki günlerde bir tane cb 125 ace alma niyetim var. Yalnız emin olamadığım tek konu var. Boyum 185, kilom da 90 ın üstünde. Kilonun çok sorun olacağını düşünmüyorum ama acaba boydan dolayı bir rahatsızlık yaratır bana bu motor? Sizlerden bu konu hakkında fikir almak istedim. Eğer forumda benzer bir konu geçtiyse de gözümden kaçmıştır çünkü ben benzer bir konu göremedim cb 125 ace ile ilgili. Şimdiden teşekkürler.
Uzun süre birçok küçük cc commuter motorları inceledim. En son fiyat olarak da en uygun olan iki motora karar verdim. Honda CB125 ACE ve Bajaj Discover 125 ST. Kıyaslamalarımdan eninde sonunda iki fark eden noktaya vardım.
1) En bariz olanı Discover daki ön disk frenler. Tartışmaya lüzum yok.
2) Discover da var olan benzin göstergesi. Ama onun da çok etkin çalışmadığı ve bir anda dibe düştüğü söyleniyor. Yani bir benzin ikaz lambasından farkı yok.
Motor güçlerinin ve torklarının arasındaki farkı önemsemiyorum. Şunu düşünüyorum, sadece ön disk fren farkı için ACE yerinde Discover almaya değer mi? Yeteri kadar sıkılınca, atarlı kullanmazsanız da ACE de ön fren yeterli deniyor. Kaldı ki ACE kullandım ama Discover hiç kullanmadım. Siz olsanız ACE değil de Discover'ı başka konular sebebi ile seçer miydiniz? Yani ACE ile Discover arasındaki seçiminiz ne olurdu?
Sevgiler...