Honda camino ap50 Cdı ateşleme sorunu !

Motorumun markası Kastino Dayang toplamak için hobi amacıyla bedavaya aldığım bir motordur. 485 km de uzun süre yatmış bir moped.
Dayang firması Hondaya motor üretiyormuş şuan. Honda camino ap50 veya honda hobbit diye biliniyor.
Ayak marşı kitlenmiş ve yalama olmuştu kontağı açık unutup elektirik kaynağı yaptım motor üzerinde haliyle Cdı yandı. Motor ateşleme yapmaz oldu.
Cdı ünitesi kendinden bobinli 5 kabolu. Sirkecide aradım taradım bir tane benzer bir cdı buldu İtalyan malı Ducatinin 2 zamanlı bir motorununa aitmiş satıcı büyük ihtimal bu olur dedi ve fiyatınada 70 lira dedi. :)
Normal bir ateşleme sistemi kurucam motora fakat altarnatörden çıkan kabloların renk kodlarının ne anlama geldiğini bilmiyorum.

Kırmızı siyah: Bu manyato sanırım çünkü Volanı elimle çevirdiğimde 44 volt ac akım verdi ve benide hafiften bi zıplattı.
Kırmızı : ?
Mavi beyaz : ?
Yeşil : şase
Gri : Sinyal flaşörüne bağlıydı

Soru işaretleri hakkında bilgisi olan varmı ?

Kırmısı siyah ve mavi beyaz'ı Cup'un Cdı ünitesine takıp motoru çalıştırdım fakat motor 5 sn kadar çalışıp özellikle tam gaz dan sonra stop ediyor bujiyi çok ıslatıyor. Ancak biraz bekledikten sonra jigleyi kapatıp tekrar çalıştırabiliyorum. 2 zamanlı motorlarda bujinin bu kadar ıslanması normalmidir ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar