Merhabalar arkadaşlar,
Ben de şu ehliyet işimi hallettikten sonra kısmetse şubat ortaları gibi bir motosiklet alacağım.Bu konuda kafam gerçekten çok karışık ne alsam diye.Bazen cbr125r istiyorum bazen honda beat tarzı.Almayı düşündüğüm motorda öncelikle acemiliğimi atacağım bu yüzden şöyle bir yere vurunca ucuza mal olsun istiyorum.CBR 'lerin bir ön farı için 700-800 civarı birşeyi duyunca açıkcası soğudum.Çin'lilere de kesinlikle bulaşmam.Aklımda beat ya da kyomco türü scooter'ler var.Günde 20 km yol yapacağım en fazla.Şöyle az yaksın bakımı az,vergisi az olsun istiyorum alacağım motorun.Sizlere soracağım 1-)Beat'lerin bakım masrafları ne kadara çıkıyor?
2-)Arıza yapıp da parça değişimi istiyor mu hiç?
3-)Yakıt ortalama 75-80 kuruş civarı bu doğru mudur?
4-)Vergisini zaten biliyorum yıllık 64 ytl de bundan hariç masrafı var mıdır?Trafik sigortası, muayene masrafları vs.
5-)Motoru zaten 2. el düşünüyorum almayı da üzerine alış yani noter masrafları vs toplamda ne kadar tutuyor?
Zaten alırken de yine sizlere danışırım alacağım motorun durumunu nelerine bakmam gerektiğini vs.
Kazasız belasız sürüşler yapmanız dileğiyle...
Bir de sayın abilerim bu motorun sele altını merak ediyorum acaba nasıl?Gerektiği kadar geniş midir?Kaskımı koyabilir miyim?
Sormayı istediğim bir diğer husus da çalınmaya karşı ne gibi tedbirler alıyorsunuz?Disk kilidi vs var mıdır?Teşekkürler...