Honda activa alıcam biraz sorunlu activadan anlayan

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bir abimiz beni motorsuz görmeye daha fazla dayanamadı honda activa motorunu satayım dedi 2005 model fark ettim güçlü değil kompresyon yapmıyor, sıfırdan motor ne kadar tutar? ufak tefek kırıları var ne olur masrafı bize fikirleriniz nelerdir?

uygun fiyata veriyor onu yazayım

kardeş alma , binlerce tl masraf yapmak zorunda kalırsın sakın. özellikle scooterlarda bu kadar yaşlı makina alınmaz. biraz daha biriktir sıfır ucuz bi japon bak , cygnus - wing go bile bin basar şu yaşlı makinaya

Forumdan Uzaklaştırıldı
öylede sipali yok arkadaşlar banada almamak mantıklı geldi

450 tl yada 500 tl ye motor honda orj parçalar ile toplanır. 70 80 bin km daha binilir.
Çok büyük masrafı yok. Belkide subap gevşeme yapmıştır kmden ve yaştan ötürü.

Motoru mükemmel duruma getirsen bile Activa yokuş çıkamıyor haberin olsun. Benim çinli ile 100km hızla çıktığım yokuşları 30km hızla çıkabileceksin anca.

Motorun yan sanayisi var baya çok parça bulursun 200-300 liraya yan sanayi silindir piston yenileyebilirsin işçilik dahil. Kendim takarım diyosan 100 liraya set olarak satıyolar. Yokuşta çekmiyor doğru ama 100e 30 falan da değil ama. Dik yokuştan kalktığımda 30-35te tıkanarak artıyor iki kişi hiç denemedim. Düşünce para biriktirene kadar bekleyebiliyosun çünkü sac kaporta plastik gibi kırılmıyor. Bir sorunu var gözlemlediğim, soğukta çalıştırırken zorlanıyor harbiden zorlanıyor yani. Çok mu problem dersek bana göre problem değil bunlar seviyorum motorumu. Şöyle bir durum da var activadan activaya da fark var. Kurye motoru olarak kullanılmış olabilecekleri için aşırı yıpratılmış ve artık kullanım ömrü bitmek üzere olanları da var temiz bakılmış olanları da var. 2 bin lira ve altına alınabilir motorlardan biri. Kalitesi ve ömrü çinli kardeşleriyle kıyaslanamayacak şekilde uzun. Frenler kombine kullanınca yeterince iyi durduruyor kampana olmasına rağmen. Kompresyon yapmamasıyla motor freninden bahsediyorsan olmaz çünkü bunda gazı bırakınca kavramayı bırakıyor lastiğin sürtünme kuvvetiyle yavaşlıyosun. Vitesli motorlar gibi motor freni olamıyor hiçbir skuterde. Bende 2007 modeli var 2005 modeliyle aynıdır diye tahmin ediyorum. Sorun varsa daha yardımcı olurum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
grenaj hasarı var ama ben parça parça yavaş yavaş toplarım gideceğim mesafe 5 km civarı günlük minibüsten kurtarsın yeter, subap gevşemesi nedir yan sanayi Kartal da yaşıyorum burda kimler anlar kaç gün sürer bu motora bakıp anlamaları hasarı,

çıkma orjinal parçalar motor dışında ben motoru yavaş yavaş toplarımda motor durumu nedir işten çok çıkamıyorum araştıramıyorum malesef,

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:07 ----------

Gaz verdiğinizde sanki gaz açılmıyormuş gibi oluyor ? bu subap mı oluyor gerekirse 500 tl verip motorda yaptırırım göze alıyorum yani

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar