- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben scoterdan sonra direkt vstrom 650'ye geçtim. 230 kiloluk vstromu heyula gibi karşımda görünce heyula gibi geldi. Bir günlük kapalı alanda hakimiyet eğitimi aldım, eğitimde vitese ve sağ ayakla arka frene alışıp eğitimde bol bol dar alanda yavaş dönüşler falan çalışınca trafiğe çıkabilir oldum. Eğitim alırsanız çok farketmez. Gönül ister ki arada başka motora geçebilelim ama bu ekonomik şartlarda ara motor olsun 1-2 sene kullanayım sonra geçerim denemiyor.Şöyle bir soru sorayım, uzun süreli kullandığı en güçlü motor 125cc olan biri eğer çok fazla al sat işi ile uğraşmak istemiyorsa hangi segmentte bir motora geçmeli?
İmkan olsa önce 250cc sonra 500cc sonra 650cc 4 silindir diye seviye seviye gideceğim ama bulunduğum konumda Drift L gibi piyasa motorları bile aylarca satılmıyor o yüzden hem beni aşacak kadar güçlü olmayan hem de gidişi kolay kolay yetersiz kalmayacak ortalama bir motor alıp değiştirmeden kullanmak istiyorum. Bu fikir doğru mu onu da değerlendirebilirsiniz.
4 silindir konusu da, artık racing denen motorlarda bile 4 silindir pek kalmadı, tamam son hızları yüksek oluyor ama piyasa hep 2 silindir ya da 3 silindire döndü.
Tuareg 660, vstrom 650 ya da honda transalp 750 her türlü yolda gider, hem şehir içi için aşırı iri değiller hem uzun yolda konforlu olurlar, hem de bunlara 125cc motordan sonra eğitim alıp geçilebilir. A2 sınırında 500cc motora para verip bu piyasa durgunluğunda 2 sene sonra çok zararına satmaktansa direkt geçin.