Hintlide de yüzümüz gülmedi

İlk motorum olan Mondial Drift'i çok güven vermediğinden, her an yolda bırakır düşüncesinden ötürü elden çıkarıp Hero Xpulse almıştım yaklaşık 3 ay önce. Dün 60-70 km hızlarda seyrederken birden bişeyler çatır çutur etmeye başladı, anında elektrik gitti. Hemen debriyajı çekip yol kenarında durdum. Baya blok kırılmış. İndikten sonra motor kitlemiş, arka lastik dönmüyor. Debriyajı çekince de bi tepki vermiyor şuanda.

Velhasıl çinliden korktuk yolda bırakır diye, bi kere yolda bırakmadı. Hintliye geçtik, rahata erdiğimizi sanarken saçma sapan bi anda yolda bıraktı bizi. Şehirdışına gezmeye gittiğim için yok yere çekici masrafı da girdi. Bakalım şimdi garantiden halledebilecek miyiz..
(Motoru sıfır aldım, 3400'de bakıma girdi, olay 3990'da yaşandı)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmiş olsun, insanın yolda kalması çok can sıkıcı bir durum. Hele ki sıfır diye aldığınız motorun size kelek atması daha da beter. Yine de kaza yaşamamış olmanız sevindirici.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Geçmiş olsun, garantiden sorunsuz tamir / değişim yaparlar inşallah.

Çok sağolun, tek şükrettiğim kısım şehrin içinde bu olayın yaşanmış olması. Rotanın ilerleyen kısımlarında hafif off-road bölümler de vardı çünkü. Dağın başında yaşansa mevzu büyük hapı yutmuştum. Firma genelde ürününün arkasında duruyor, ben de parasına kıyıp en yakın servis yerine istanbuldaki ana bayisine gönderdim. İnşallah garantiden en kısa sürede hallolur ama tahminimce bu sezonu erken kapattık gibi.

Geçmiş olsun , geçen hafta sonu Urla'da Hero organizasyonunda Xpulse'ın Rally versiyonu ile 1-1,5 mt zıplamalı bir toprak parkura girdim , motorlar akşama kadar onlarca kişi tarafından deli gibi sıkıştırıldı düşürüldü redline çevirdi hiçbirinde sıkıntı çıkmadı yani Xpulse kendini ispatladı benim gözümde , sizin motorda muhakkak fabrikasyon bir problem olsa gerek , hep duyuyordum oradada fark ettim ilgili distribütör markanın arkasında duruyor bir çok Hero kullanıcısı aynısını söyledi , sizin probleminizide muhakkak telafi ederler hatta TR de tek dedikleri gezici servislerini bile yönlendirirler diye düşünüyorum..

Çok geçmiş olsun üzücü bir durum zamanında bende yaşadım şu anda bende Çinli zongshen marka motosiklet var inan şehir şehir geziyorum hiç beni üzmedi ben zaten hız tutkunu değilim sağdan ve yavaş zevk alarak gidiyorum

Geçmiş olsun , geçen hafta sonu Urla'da Hero organizasyonunda Xpulse'ın Rally versiyonu ile 1-1,5 mt zıplamalı bir toprak parkura girdim , motorlar akşama kadar onlarca kişi tarafından deli gibi sıkıştırıldı düşürüldü redline çevirdi hiçbirinde sıkıntı çıkmadı yani Xpulse kendini ispatladı benim gözümde , sizin motorda muhakkak fabrikasyon bir problem olsa gerek , hep duyuyordum oradada fark ettim ilgili distribütör markanın arkasında duruyor bir çok Hero kullanıcısı aynısını söyledi , sizin probleminizide muhakkak telafi ederler hatta TR de tek dedikleri gezici servislerini bile yönlendirirler diye düşünüyorum..

Motorlar genel olarak sağlam, fiyatının da hakkını veriyorlar. Ama bi ara benim gibi bloğu durduk yere patlayan kullanıcı postları baya yoğunlaşmıştı facebook grubunda. Tahminimce gelen partilerden biri (yada hatalı montaj yapan bi hattan çıkan bir grup) hatalı, bir bir açığa çıkıyor diye düşünüyorum.

Ancak gittikçe markaya olan güvenim azalıyor. İçerisinde bayilerin ve distribütör firmanın yetkililerinin de olduğu gruba durumu post atmaya çalışıyorum. 1.5 gün oldu , hala adminler tarafından onaylanmadı. Yeni onaylanan gezi ve manzara postları önüme düştükçe işkilleniyorum yavaştan.

İlk motorum olan Mondial Drift'i çok güven vermediğinden, her an yolda bırakır düşüncesinden ötürü elden çıkarıp Hero Xpulse almıştım yaklaşık 3 ay önce. Dün 60-70 km hızlarda seyrederken birden bişeyler çatır çutur etmeye başladı, anında elektrik gitti. Hemen debriyajı çekip yol kenarında durdum. Baya blok kırılmış. İndikten sonra motor kitlemiş, arka lastik dönmüyor. Debriyajı çekince de bi tepki vermiyor şuanda.

Velhasıl çinliden korktuk yolda bırakır diye, bi kere yolda bırakmadı. Hintliye geçtik, rahata erdiğimizi sanarken saçma sapan bi anda yolda bıraktı bizi. Şehirdışına gezmeye gittiğim için yok yere çekici masrafı da girdi. Bakalım şimdi garantiden halledebilecek miyiz..
(Motoru sıfır aldım, 3400'de bakıma girdi, olay 3990'da yaşandı)

Geçmiş olsun, benim 2023 model D400 de 15 bin bakımı sonrası 1 hafta sürdükten sonra benzer bir sorun oldu 19 mayısta. Motordan tak tak sesleri gelmişti, motor sol kapağını açtıklarında bir parçasında çatlak vardı. Bayram /yaz yoğunluğu vs nedeniyle 5 hafta falan da arıza için randevu alamamıştım. 3 haftadır motor serviste, parçalar fabrikadan istendi montaj sonrası arayacağız demişlerdi en son. Ücret falan istenmedi, garanti karşılıyor sanırım...

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçmiş olsun. Umarım garantiden karşılarlar firma fazla üzmez de aferin markaya deriz siz de fazla mağdur olmazsınız.

Geçmiş olsun, hero benimde takip ettiğim bir marka ve genel olarak diğer çin/hint grubuna göre daha kaliteli olarak görüyorum.

Problem her markada olabilir, önemli olan markanın (özellikle türkiye temsilciliği veya distribütörü) malın arkasında durması ve hatasını kabul edip gereken onarımı yapması.

Koca koca araba markaları bile bu tarz durumlarda burun kıvırıp çamura yatabiliyor, misal bir tanesi başıma geldi. 2021 model Dacia Duster aracım 30bin küsür km'de baskı balata, volan ıvır zıvır ne varsa değişti garantiyede sokmadılar. Açıklama olarakta debriyaja çok fazla basıp zorladığımı iddia ettiler. Halbuki önceki aracımda sanderoydu ve 200bin küsür km'de satmama rağmen daha debriyajı sohbet konusu bile olmamıştı.

Umarım hero türkiye üzerine düşeni yapıyordur, gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Benim de bilgim, firmanın motorun arkasında durduğu/durmaya çalıştığı yönünde. Bu örnek ne kadar durduğunu gösterebilecek bir örnek. Burayı güncellemeyi unutmazsan, kendi adıma sevinirim. Hepimizin bildiği üzere, Çin ve Hint biraz şans işi. Geçmiş olsun.

yok hocam bizim millet bi süre daha devam eder saplar deler siz enayisiniz bu kadar para verdiniz ben daha ucuza sizi deldim muhabbetine anlatmayın boşuna.

Motosikleti
Ns200 15"
Biyel kolu yataklıysa biyel kolunu kranka sıkan civatanın bir tanesi kırılmış olabilir. Boşalan yatakta kol çıkartmış olabilir, ne kadar can sıkıcı bir durum olsada canınızı sıkmayın halledilir :).

yok hocam bizim millet bi süre daha devam eder saplar deler siz enayisiniz bu kadar para verdiniz ben daha ucuza sizi deldim muhabbetine anlatmayın boşuna.

Bana da denk geliyorlar sürekli trafikte o dırzo tipler. Youtube'da magandaları izleyince normal kullanan insanları yadırgıyorlar. S.ktir git az ötede ver hakkını diyorum denk gelenlere.

Motosikleti
D400
başlangıcta problem yaratan hintli, yaratmaya devam ediyor genelde.

problemsiz ise de problemsiz devam ediyor.

kumar biraz.

Motosikleti
Ducati 848, Suzuki SV650
Geçmiş olsun, peki bundan önce blokla ilgili başka bir problem yaşamış mıydınız? Terleme, yağ atma vs dahil.

Valla benimde Hero Dash 125 var. 24 binde kranktan şangur şungur ses gelmeye başladı. Servise götürdüm bunlarda kronik gittiği kadar gitsin elim yoğun getirirsin dedi. 26800 de motor fişi çekti :) muhtemelen garantiye sokucaklar ama ne kadar sürer kestiremiyorum.

Motosikleti
DUKE 250
geçmiş olsun, mala gelmiş olsada çok şükür cana birşey gelmemiş.
xpulse benim motosiklet soran herkeze önerdiğim bir modeldi, hero kullanıcılarının çoğunluğu servisin arkasında durduğunu belirtiyor hep,
inşallah sizde problem yaşamadan sorununuzu çözersiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar