Öncelikle kaza ile düşmelerimi ayırıyorum.
Önceki cup motorum(uz)da çok düştüm(düştük)
1-İlki 3 kişi binerken (köyün kızlarına hava yapıyorduk yanlarından son gaz geçerek, arkamızdan büyük ihtimal sövüyorlardı sadece

) ben sürdüm 2 Hamdi ve İsmail arkamdaydı, Hamdi sürdü benle ismail arkadayız. Sonra İsmail ben de sürcem dedi. Vermek istemedik çünkü salak gibi sürüyo. Neyse ısrar etti geçtik arka arkaya. Gazı bi verdi tekere geldik üst üste düştük. Baya kahkaha atmıştık o anda. Gece 12 falandı.
2-Bunda ise gene 3 kişiydik ama başka kişilerle. Gene sürmesini bilmeyen bir şöför var tabii ki, Fahrettin diye bir arkadaşım sürüyordu. Lakalı yollarda tam gaz giderken bi çukurdan havalandığımız gibi yerde bulduk kendimizi.
3-Bu sefer ben kullanıyordum. Fahrettin vardı sadece arkamda(motora 2 kişi binmek bizim için özel bir şeydi). Dağlara piknik yapmaya giderken toprak yollarda ,gaza gelmişim tabi Barkın abiyi izleyerek, motoru yatırıyorum falan. 5 yatırışımla düşmemiz bir oldu. Zincir ön dişliden çıkmıştı elimizdeki pense ile onu yapmakla uğraştık.
4-İki kişi teker yapmaya çalışırken gene kafamıza geçirmiştik motoru.
5-Yağmurlu havada çimlerde drift yapmaya çalışırken sağ tarafa düşmüştük.
Bunlar eski motorumda olan düşmelerim. Sadece hatırlayabildiklerim. Tahminim 10-11 kere düşmüşümdür.
1-Drifti aldığım ilk ay kendimi Rossi sandığım için yolu boş gördüğüm bir anda döner kavşakta motoru baya baya cst lastiklerle yatırdım ve düştüm. O dönüş çok dar olduğu için 10km/s ile falan düştüm hiçbir şey olmadı. Dizlik çizildi sadece biraz.
2-Motosiklet botunu aldığım ilk gün toprak yola gazlamaya gitmiştim. Gidişte sıkıntı yaşamadım. Dönüşte her zaman o hızlarda geçtiğim bir virajda panik yaptım ve arka frene bastım. Bot ağır olduğu için alışkan olmadığımdan normal bastığımö gibi bastım ve arka teker kitlendi. Daha düşmemiştim ama yoldan çıkıyordum, ben de azıcık ön frene basayım dedim ve dozajı ayarlayamayıp düştüm. Hiçbir şey olmadı. İşte bu yüzden toprak yolları seviyorum. Beni ezebilecek arabalar yok, zımpara gibi asfalt yok.
3-Benzinlikten çıkarken havaya girdim hafif kontra vereyim dedim. Cst lastiklerim beni şaşırmadı ve anında yerde buldum kendimi. Hızım 10km/s falandı.
Evet geldik kazama. Sadece 1 kere kaza yaptım motosikletle ve artçıydım. Ama o gün ölmediğime hala şaşırıyorum.
Eski motorda Hamdi sürüyor ben de artçıyım. Arkamızda da 2 arkadaşımız var. Bizde far, sinyal, stop, reflektör vs. olmadığından onlar bize arkamızdan far tutuyorlar yolu görmemiz için. Saat 12 civarı. 2 şeritli köyler arası asfalt bir yol. Sağ şeritte giderken yolun solundaki yola gireceğiz. Arkamızda sağ şeritte bir tane ışık var onu arkadaşımız olarak biliyoruz. Sol şeritte ise bir tane ışık yaklaşıyor. Biz de o ışığı 3. motor sanıyoruz. Bu arada üstümüzde kask vs hiçbir şey yok. Üzerimde suni deri mont var tabi onu saymazsak.

60la giderken hızımızı 20-25 e düşürüyoruz ve sol şeritteki ışığı arkadaşımız sandığımız için arkaya bakmadan sol şeride atlıyoruz.
Her şey saniyeler içinde oluyor. Biz geçerken arkamızdaki motordan Araba diye bağırdıklarını duyuyorum. Korkuyla gözlerimi kapattığım anda motorun sol arka kısmından araba 80le vuruyor. Bir anda kendimi yerde buluyorum. Gözlerimi açtığımda Hamdi adamın yanına gidiyor 'Aga napıyon sen ya, ne işin var sol şeritte ya' diyor. Ayaka kalkıyorum motorun selesinin altındaki bütün alet edevat yerlere dağılmış, arkamızdaki arkadaşlar hemen yanımıza geldi, motor arabanın ön tamponunun altına girmiş. İkimizde de küçük sıyrıklar dışında hiçbir şey yok.
Çarpan adam da baya korkmuş bizi öldürdü sanmış. Bakmayın Hamdinin adama kızdığına hata yüzde yüz bizde. Gene de biz adama biraz kızdık neden bilmiyorum. Orda hayatımızı kurtaran gene o motor oldu. Eğer tam arkamızdan çarpsaydı şimdi burada değildim büyük ihtimal. Motor arabanın altına girdiği için araba durabiliyor ve bizi ezmiyor. Emektar yerden kaldırdığımız gibi hemen çalıştı. Sadece arka sol amörtisörü kırılmıştı. Onu da arkadaşın dedesinin eski mobiletinden ödün'çalarak hallettik. Adamın da evraklar eksik olduğundan şikayet falan etmedi, hastaneye de gitmedik öyle hallettik olayı.
Nasıl ölmedik ben de bilmiyorum. O fırlayışta kafamı yere vurabilirdim. Olayın özeti aynasız, ısıksız motoru gece kullanmayın. Genelde motorun aynası benim olmam gerekiyordu arkada oturduğum için ama üşümemek için arkadaşımın sırtına kafayı koyup yattığım için bakmaya üşenmmiştim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:59 ----------
[/url][/IMG]
Kırmızı olan biziz. Eğer sol şeride geçip devam etsekdik tam arkamızdan vurup bizi daha da fırlatabilirdi. Eğer tam sol şeklinde olsaydık bacaklarımız kırılırdı büyük ihtimal.
Pek iyi çizememişim kusura bakmayın. :cherry: Soldaki döneceğimiz yol toprak yol o yüzden şerit çizmedim.