HGS şart mı ?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
yapıştırmaya gerek yok plakadan otomatik çekiyor. hgs almasanda plakaya otomatik yazıyor sen girip ödüyorsun otomatik çekmiyor arada ki tek fark bu. ya elle ödeyeceksiniz sürekli yada kart tanımlayıp içerisine ödeme yapacaksınız.

fakat sanırım şu anda minumum otomatik hgs yükleme bakiyesi 500 lira, 500 liradan aşşağıya düşünce tekrar 500 yüklüyor içeride sürekli bir bloke para var dolayısı ile ona acımıyorsanız yükleyebilirsiniz. illa pahalı bir yerden felan geçmen lazım onu yiyebilmek için ortamala içeride sürekli 700₺ lik blokeli bir paran kalıyor hgs'de bilginiz olsun.
Ben HGS artını pttden almıştım. eve yakın ptt şubesinin önünden geçerken 100 lira yükletmiştim en son geçen sene.
uygulamadan yükleyince min limiti var sanırım ama ara sıra önünde geçerken elden ödeyince kolayıma geliyor.
Ben ruhsatın arasında taşıyorum hgs kartını.

Motosikleti
NC750X '22
6. sınıf kart bulamayanlara sorayım. geçiş ücretleri motosiklet olarakmı yoksa 1. sınıfa tabi araçlar için olan tarifeden mi kesiliyor. zamanında 6. sınıf kart bulmak için baya uğraşmıştım, merkezi postahanelerde bulunuyordu, sanırım durum hala aynı. 1. sınıf etiket alınırsa ücrette o şekilde mi kesiliyor?
Plakaya kayıtlı bir HGS hesabı varsa, o hesap hangi sınıfsa onu ödersiniz. Yani motosiklete 1. sınıf HGS alırsanız her geçişte otomobil ücreti ödersiniz. Günlük kullanıyorsanız pahalıya gelir.

Ben, 10 yıldan fazla oldu, köprü çıkışındaki PTT'den 6.sınıf kart almıştım. Motor değiştirdikçe PTT'ye gidip plaka değişikliği yapa yapa kullanmaya devam ediyorum. Bir süre motorsuz kalacaksanız da yine PTT'den eski plakayı sildirip kartı tutmaya devam edebiliyorsunuz. Yani 6.sınıf kartı bir kere bulduktan sonra ömür boyu kullanabilirsiniz.

Bu yapışkanlı olan kolay çıkabilen bir şey mi, ileride kaskı da değiştirebilirim.
Etiket şeklindeki HGS 6.sınıfta yok. 1.sınıf etiket alırsanız da o etiketler zaten çıkmamak üzere tasarlanıyor. Bir kere yapıştırırsınız, sökmek zorunda kalırsanız sökerken yıpranır ve kullanılmaz hale gelir, yenisini alırsınız.

6. Sınıf, motosiklete uygun etiket almak "zorundasın".

Etiket yapıştırmak zorunda değilsin, kart taşımanı öneririm, koy ruhsatının içine.

En özet yorumlardan biri de bu, bir şekilde 6.sınıf kart alıp ruhsata koyun. Bulunmuyor diye 1.sınıf kart da alabilirsiniz ama her gün işe gidip gelirken ücretli geçiş kullanıyorsanız, başka bir bankadan ekstra para verip 6.sınıf almamak zararınıza olur.
Gişede kartın RF olarak okunması şart değil, plakaya tanımlı olsun yeter.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
2018 den beri 6 sınıf kartımı motordan motora aktara aktara elimde tutuyorum. mübarek değerli maden sanki.

Motosikleti
750x
Ben hep ptt'den aldım. İstanbul Beylikdüzü'nde. Hiç yok demediler. Gerçi son motoru alalı 1 seneyi geçti ama.
Son yıllarda motosiklet kullanımı çok yaygınlaştı biraz da onun etkisi olabilir. Çünkü biliyorsunuz motosiklet hgs si etiket değil kart şeklinde. Tedarik zincirinde gecikmeler olması normaldir. Ben şahsen şuan kullandigim motoru mart ayında aldım, 4 5 şubeye sordum yok dediler, dedim en iyisi yine bankadan almak..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Büyük şehirlerde merkezi yerlerde 6. sınıf hgs kartı ptt'lerde bitmiş olabiliyor, altınızda motor var, çevredeki ilçelere gidin, hem gezmiş olursunuz. Araba gibi trafiğe takılıcaz derdiniz yok nasıl olsa. :)

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
6. sınıf hgs bulma yarışması bile düzenlenir aslında. on numara etkinlik. salıcaksın katılımcıları şehrin göbeğine. puan toplar gibi hgs buldurucaksın.

Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
ben dükkanda kullandığım motora hgs almadım semt içi paket serviste kullanıldığı için. bazen ücretli yolları kullanmam gerektiği zaman da ihlal sorgulamadan girip kredi kartımla ödüyorum. herhangi bir sorun yaşamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar