HGS şart mı ?

Motosikleti
cbr, rs
Merhaba arkadaşlar ücretli yolları daha önce hiç kullanmadım, her gün mahmutbey gişelerinden geçip hadımköyden çıkıcam, sizce hgs alınmalı mı veya sürekli plakaya gelen cezaları ödemek daha mı mantıklı oluyor ? Sizler nasıl yapıyorsunuz, ve HGS'ler plakaya yazıyorsa bu kartı taşımaya gerek var mı, veya yapıştırmalı alıp kaskın içine mi yapıştırsak ?

Motosikleti
yok:(
yapıştırmaya gerek yok plakadan otomatik çekiyor. hgs almasanda plakaya otomatik yazıyor sen girip ödüyorsun otomatik çekmiyor arada ki tek fark bu. ya elle ödeyeceksiniz sürekli yada kart tanımlayıp içerisine ödeme yapacaksınız.

fakat sanırım şu anda minumum otomatik hgs yükleme bakiyesi 500 lira, 500 liradan aşşağıya düşünce tekrar 500 yüklüyor içeride sürekli bir bloke para var dolayısı ile ona acımıyorsanız yükleyebilirsiniz. illa pahalı bir yerden felan geçmen lazım onu yiyebilmek için ortamala içeride sürekli 700₺ lik blokeli bir paran kalıyor hgs'de bilginiz olsun.

Motosikleti
D400
üşenmem edevletten kontrol ederim diyorsan problem yok bazen çok geç düşüyor.
ben 6. sınıf bulamadım en son pes ettim edevletten ödüyorum

Motosikleti
cbr, rs
yapıştırmaya gerek yok plakadan otomatik çekiyor. hgs almasanda plakaya otomatik yazıyor sen girip ödüyorsun otomatik çekmiyor arada ki tek fark bu. ya elle ödeyeceksiniz sürekli yada kart tanımlayıp içerisine ödeme yapacaksınız.

fakat sanırım şu anda minumum otomatik hgs yükleme bakiyesi 500 lira, 500 liradan aşşağıya düşünce tekrar 500 yüklüyor içeride sürekli bir bloke para var dolayısı ile ona acımıyorsanız yükleyebilirsiniz. illa pahalı bir yerden felan geçmen lazım onu yiyebilmek için ortamala içeride sürekli 700₺ lik blokeli bir paran kalıyor hgs'de bilginiz olsun.
Ayda ortalama 300 500 arası harcayacağım ziraatten baktığımda kart ücreti 400 tl, minimum ve otomatik yükleme talimatı 200'er TL'ydi 400 tl blokeli olacak bir bakıma, bu 6. sınıf kartlar PTT'den kolay bulunmuyorsa sanırım 200 TL fazladan verip alınabilir, diğer bankalarda ya hiç yoktu ya da çok daha pahalıydı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

vizöre yapıştırmak en mantıklısı
Bu yapışkanlı olan kolay çıkabilen bir şey mi, ileride kaskı da değiştirebilirim.

Motosikleti
startwin thunderstar 1200 tdi
Ben de kullanmıyordum hatta motosiklette gerek olmadığını savunuyordum. Ama bazen ödemeyi unuttuğum oluyordu ve özel işletmeler geçişleri haftalar sonra yansıtabiliyordu. Bu yüzden fark etmeden cezalı ödeme yaptığım çok oldu. Sürekli takip ederim diyorsan kullanmayabilirsin.
Örneğin özel işletmeler ödemenin bir kısmını hemen gösterip kalanını çok sonra yansıtabiliyor. Böyle olunca Nasıl olsa ödedim diye düşünüyorsun ama sonradan cezalı duruma düşebiliyorsun. Eskiden hgs kullanmama taraftarıydım ama artık kullanmanı tavsiye ederim

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
6. sınıf kart bulamayanlara sorayım. geçiş ücretleri motosiklet olarakmı yoksa 1. sınıfa tabi araçlar için olan tarifeden mi kesiliyor. zamanında 6. sınıf kart bulmak için baya uğraşmıştım, merkezi postahanelerde bulunuyordu, sanırım durum hala aynı. 1. sınıf etiket alınırsa ücrette o şekilde mi kesiliyor?

Motosikleti
cbr, rs
bankaların çoğunda 6. sınıf yok. iş bankasında var sanırım onda da aktif hesabım yok.

İzmir'de üşenmedim 6-7 PTT gezdim hiçbirinde yoktu. Çok az geliyormuş ya da gelmiyormuş genelde öyle dediler.
Ziraat ve garantide denk geldim ben de, akbankda yoktu

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Bir iki seferlik bir şey ise gerek yok. Mesela ben almadım ama izmire falan gittiğimde geçiyorum sonrasında ödüyorum. Ama sürekli ise almak lazım bence sürekli ihlale bakıp ödemek zor olur

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Yorumlara bakıyorum, bazılarını dehşetle okuyorum...

6. Sınıf, motosiklete uygun etiket almak "zorundasın". Hergün kullanacaksan kredi kartına emir verebiliyorsun, azaldıkça adres hesaptan para çekiyor kartına. 1 liradan icralık olup yana döne çare arama kardeşim sonra.

Etiket yapıştırmak zorunda değilsin, kart taşımanı öneririm, koy ruhsatının içine. Çok önceden Topçular'a giderken Yalova Kılıç gişesinde benim ihtiyacım olmuştu, her ihtimale karşın yanında bir şekilde olsun.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Haftada bir KGM nin bu sitesine girip takip edebilirsin. Devletin ve özel bütün otoyollar var burada. İhlalli geçiş görünüyor ama 15 gün içinde ödenebiliyor. Bende HGS olmasına rağmen genelde bu şekilde kullanıyorum.

Motosikleti
750x
6.sınıf HGS kartını boşuna arama bulamazsın. Bu kartı sadece kullandığın bankanın mobil uygulamasından temin edebilirsin. Geçişlerde sistem plakaya tanımlanmış karttan otomatik olarak tahsil ediyor ve HGS kartını motosiklet üzerinde taşımaya, veya herhangi bir yere yapıştırmaya gerek yok. Ancak kartı ruhsatın içinde bulundurmak faydalı olabilir.

Motosikleti
yok:(
Ayda ortalama 300 500 arası harcayacağım ziraatten baktığımda kart ücreti 400 tl, minimum ve otomatik yükleme talimatı 200'er TL'ydi 400 tl blokeli olacak bir bakıma, bu 6. sınıf kartlar PTT'den kolay bulunmuyorsa sanırım 200 TL fazladan verip alınabilir, diğer bankalarda ya hiç yoktu ya da çok daha pahalıydı.
olabilir ben garantiye göre söyledim bankadan bankaya değişiklik gösterebilir

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
6.sınıf HGS kartını boşuna arama bulamazsın. Bu kartı sadece kullandığın bankanın mobil uygulamasından temin edebilirsin. Geçişlerde sistem plakaya tanımlanmış karttan otomatik olarak tahsil ediyor ve HGS kartını motosiklet üzerinde taşımaya, veya herhangi bir yere yapıştırmaya gerek yok. Ancak kartı ruhsatın içinde bulundurmak faydalı olabilir.
Ben hep ptt'den aldım. İstanbul Beylikdüzü'nde. Hiç yok demediler. Gerçi son motoru alalı 1 seneyi geçti ama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar