HGS hatalı geçiş ihlali ve araç sınıfı

Her gün ev-iş arası FSM Köprüsü'nü kullanıyorum, çoğu zaman geçişlerimi ya okumuyor ya da 1. sınıf olarak okuyor, bu yüzden arada bir HGS'nin sitesinden geçişlerimi kontrol ediyorum. Hafta sonu kredi kartı ekstremi kontrol ederken 3 gün üst üste HGS yüklemesi yapıldığını fark ettim, sisteme giriş yapıp kontrol ettiğimde karşılaştığım manzara şok etti:

8 tane geçiş 1. sınıf olarak algılanmış ve 8,75TL çekilmiş (buna alıştım artık :)) -> 70,00TL
12 tane 1. sınıf kaçak geçiş nedeniyle 96,25TL cezai işlem yazılmış -> 1.155,00TL
4 tane 2. sınıf kaçak geçiş nedeniyle 123,75TL cezai işlem yazılmış -> 495,00TL
2 tane 6. sınıf kaçak geçiş nedeniyle 38,50TL cezai işlem yazılmış -> 77,00TL
Bunlara ek sadece 1 tane geçiş 6. sınıf olarak doğru okunmuş ve 3,50TL çekilmiş ::biggrinn.

Toplam 1.727,00TL cezai işlem görünüyor. HGS kredi kartına bağlı olduğundan bakiyenin yetersiz olma ihtimali yok. Müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirdim, 3 ay içinde geçişleriniz incelenip dönüş yapılır dendi.

HGS kartını sırt çantamda taşıyordum, telefondaki hanımefendi bunun karışıklığa sebep olabileceğini, kartı yanımda taşımamamı söyledi. Bu söylediği ne kadar doğru bilmiyorum çünkü yaklaşık bir senedir aynı şekilde kullanıyorum hiç sorun olmamıştı.

Aşağıya ekran görüntülerini de ekliyorum.
Z94XLV.jpg

oOvXA9.jpg

lOlqkr.jpg

Vrd9lv.jpg

nOnQAM.jpg

vj96g4.jpg

bende bu konuda çok muzdaribim üstadım yıl 2018 millet aya tatile gidiyor bizim uğraştığımız probleme bakın

Ben de çantamda taşıyorum kartı ruhsatla birlikte ama gerek yok tabi ki. Eskiden bu geçişle ilgili bayağı hatalar oluyordu. Mail ile bildirip düzelttirdim ben de birkaç kez. Ama son 6 aydır herhangi bir sorun yaşamıyorum. Sıkıntınız çözülecektir diye düşünüyorum.

Sırf şu rezilliklriyle uğraşmamak için köprüden geçmeden önce kapatıyorum plakamı. Hgs cebimde olduğu halde. Hem suçlu hem güçlü, 1700 lira geçir, sonra itiraz etsin, sonra 3 ay beklet.

Resmen devlet vatandaşa hizmet edeceğine vatandaş devletin kölesi.

Ben de 3. köprü parası nereden çıkacak diyordum :flower:

Benim de ilk aklıma gelen bu oldu :)

bende bu konuda çok muzdaribim üstadım yıl 2018 millet aya tatile gidiyor bizim uğraştığımız probleme bakın

Maalesef :pale: Parasıyla hizmet almaya çalışıyoruz bir yandan da devlet bizi kazıklamasın diye sürekli bunları takip etmemiz gerekiyor. :pr: Halbuki en başında bakiye takibiyle bile uğraşmamak için HGS'yi kredi kartına bağlatmıştım.

Ben de çantamda taşıyorum kartı ruhsatla birlikte ama gerek yok tabi ki. Eskiden bu geçişle ilgili bayağı hatalar oluyordu. Mail ile bildirip düzelttirdim ben de birkaç kez. Ama son 6 aydır herhangi bir sorun yaşamıyorum. Sıkıntınız çözülecektir diye düşünüyorum.

Ben de sorunun çözüleceğini düşünüyorum, ancak ben bunlarla uğraşmamalıyım. Hiçbir suçum yokken niye yarım saat hatta bekleyip millete dert anlatmaya çalışıyorum.

Sırf şu rezilliklriyle uğraşmamak için köprüden geçmeden önce kapatıyorum plakamı. Hgs cebimde olduğu halde. Hem suçlu hem güçlü, 1700 lira geçir, sonra itiraz etsin, sonra 3 ay beklet.

Resmen devlet vatandaşa hizmet edeceğine vatandaş devletin kölesi.

:pr:

En azından cezalar HGS bakiyesinden çekilmiyormuş, yoksa kredi kartına bağlı zaten, ilk başta karttan çekerler diye korkmuştum. Eşeği kaybettirip buldurma misali...

Yaklaşık 10 ay sonra sorunum çözüldü ::cheeeeer tabii kolay olmadı ::saad::. Konuyu açtığında yaptığım itiraza 6 ay yanıt gelmeyince tekrar durumu anlatıp kayıt açtırdım. 1 ay sonra sene sonu olması sebebiyle bütün cezalar size tebliğ edilecek o zaman itiraz edebilirsiniz dendi. Kasım ayında ceza tutanağı elime ulaşınca tekrar itirazımı yaptım ve gün itibariyle (289 gün sonra ::biggrinn) bütün cezalar silinmiş.

Yarın aracımın muayenesinin son günü, ama HGS cezalarından dolayı muayene yaptıramayacağım için programımı ona göre yapmıştım; 1 hafta cezalı yaptıracağım artık :|.

herkes bu konudan dertli ama ben 15 temmuzdan geçerken cüzdandan çıkarıp göstermeye üşendim, sonraki gün 3.5 lira çekti karttan. tek ben sorun yaşamadım şimdiye dek galiba.

Al işte. Köprüden geçmemek için bir sebep daha. Sonra bana kızıyorlar. Neden uçmakdereye basıyorsun die. Evlat acısı. Bu ne yahu???

Her gün ev-iş arası FSM Köprüsü'nü kullanıyorum, çoğu zaman geçişlerimi ya okumuyor ya da 1. sınıf olarak okuyor, bu yüzden arada bir HGS'nin sitesinden geçişlerimi kontrol ediyorum. Hafta sonu kredi kartı ekstremi kontrol ederken 3 gün üst üste HGS yüklemesi yapıldığını fark ettim, sisteme giriş yapıp kontrol ettiğimde karşılaştığım manzara şok etti:

8 tane geçiş 1. sınıf olarak algılanmış ve 8,75TL çekilmiş (buna alıştım artık :)) -> 70,00TL
12 tane 1. sınıf kaçak geçiş nedeniyle 96,25TL cezai işlem yazılmış -> 1.155,00TL
4 tane 2. sınıf kaçak geçiş nedeniyle 123,75TL cezai işlem yazılmış -> 495,00TL
2 tane 6. sınıf kaçak geçiş nedeniyle 38,50TL cezai işlem yazılmış -> 77,00TL
Bunlara ek sadece 1 tane geçiş 6. sınıf olarak doğru okunmuş ve 3,50TL çekilmiş ::biggrinn.

Toplam 1.727,00TL cezai işlem görünüyor. HGS kredi kartına bağlı olduğundan bakiyenin yetersiz olma ihtimali yok. Müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirdim, 3 ay içinde geçişleriniz incelenip dönüş yapılır dendi.

HGS kartını sırt çantamda taşıyordum, telefondaki hanımefendi bunun karışıklığa sebep olabileceğini, kartı yanımda taşımamamı söyledi. Bu söylediği ne kadar doğru bilmiyorum çünkü yaklaşık bir senedir aynı şekilde kullanıyorum hiç sorun olmamıştı.

Aşağıya ekran görüntülerini de ekliyorum.
https://i.hizliresim.com/Z94XLV.jpg
https://i.hizliresim.com/oOvXA9.jpg
https://i.hizliresim.com/lOlqkr.jpg
https://i.hizliresim.com/Vrd9lv.jpg
https://i.hizliresim.com/nOnQAM.jpg
https://i.hizliresim.com/vj96g4.jpg

aynı sorunu yaşıyorum köprülerde HGS-OGS ortak sistem olduğu için eğer kart görünür bir yerde değilse kaçak geçiş olarak görünüp daha sonra düzeltiliyor düzeltirken de sınıfına bakmıyorlar sanırım ben de motosikletin muayenesini yaptırıcam ama cezalar yüzünden yaptıramıyorum allahtan bu kadar büyük değil benim cezalar sık sık kontrol etmekte fayda var

Beyler HGS kayıtlarını takip ediyormusunuz ? Pazar günü 15 Temmuz'dan geçtim tek yön 184 TL düşmüş , 27/10 da ki geçişimde 42 TL düşmüş , diğer günler 6. sınıf motosiklet 14 TL , hadi 42 neysede 184 nedir yahu :D

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
İlk başta bende de öyleydi hgs hattını arayın durumu anlatın düzeltip fazla çekilen parayı hgsnize iade ederler.

Motosikleti
GSX8S
Maile ne kadar sürede iade ettiklerini (ya da öncesinde dönüş yaptıklarını) hatırlıyor musunuz.
Ben artık karta hiç para atmayıp 15 günü geçirmeden düzenli olarak ödemeyi düşünüyorum. Kim bilir daha önce kaç kez karttan "hatalı" çektiler parayı. Böyle tek tek inceleme şansım olucak.
Bir dakika arayla iki hatta üç geçiş saydığı olmuş köprüden. Hoş bazı günler de hiç yazmamış, haksız para zaten ne kadarını kurtarsak kar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar