tek elimle ölme tehlikesini göze alarak çektim biliyorum kesin tepki göstereceksiniz ama videonun yan oldugunu pc ye atınca ögrendim düzeltemedim 2. vites 80 motorun son hızı degildir kamerayı da sabitleyip son hızı çekecem Afyonlu~03

l:[[
http://www.youtube.com/watch?v=kUsD9Co3OZM
Bisikletle de 30 - 40 yapabiliyosun.
Öncelikle belirtmek isterim ki, gerçekte adı cup değil, cub, "cheap urban bike". Tiplerini az daha güzel yapsalar ben de almak istiyorum bir tane
Adı ve yapılış amacı gereği, ucuz, ekonomik kolay basit şehir motosikleti. Yani amacında hız yok.
Niyetim seni yargılamak germek gıcık etmek değil. Ama bu senin yaptığın, kediyi evin önüne bağlayıp gelene geçene havlatmaya çalışmak gibi birşey.
Yani senin motosikletin 650cc sana böyle havadan yazmak kolay gelir diyebilirsin. Ama değil. her aracı amacı ve kapasitesine göre kullanmazsak bi anlamı olmaz.
Mesela ben bazen gezerken arazi yollar görüyorum. dağ bayır olan yerler oluyor. fazla bozuk olmayan toprak yollara giriyorum çünkü benim motosiklet çıplak motordan enduroya doğru hallice. ama enduro değil. şimdi yardırıp yamaca vursam, 125'lik bir kross'un onda biri kadar gidemem. hem motor bayılır kalır hem bi yerde saplanır kalırım.
Ama asfaltta güzel. Bu sebepten dağa bayıra pek girmiyorum. Gönül istiyor tabi. Hani amacım uzun mesafeleri ekonomik gitmek olsaydı, ne işim var gt650 ile. bir cub alırdım bende... laylaylaylaylom koklaya koklaya benzini her yeri gezerdim.
Yani hızlı gitmek istiyorsan, hıza daha müsait bir motosiklet almanda fayda var.
Şimdi imkan meselesi demeyelim buna

125'lik herhangi bir commutter, en iyi cub'dan daha müsaittir hız yapmaya.
E şimdi cub alabildiysen az dişini sıksan 125'lik commuter da alabilirsin sonuç itibariyle.
Hayır o diil, şimdi benim bisikletim var. ayna kol ( pedal ) değiştirsem, arka rubleyi değiştirsem, ince yarış lastiği alsam, düz yolda geberene kadar pedal çevirsem 70 - 80 yaparım. yokuş aşağı 120 - 130 görürüm.
de, duramam ki

bisiklet durur ben fırlarım. bisiklet dediğin, yolda en fazla 30 - 40, bilemedin 50 km ile güvenli olur. üstünde hem sana çok gereksiz yük, hem bisiklete..
cub da öyle. cub ile güvenli yapacağın sürat, taş çatladı 60 - 70 bilemedin 80. commuter'lar için bile güvenli maksimum sürat 100 km den fazla değil.
100 km üstü güvenli hız yapmak için en azından 250'lik olması lazım motosikletin. tabi bütün olay hacim cc değil. donanımı da ona müsait olduğundan dolayı öyle diyorum.
Ha, cub'a kaliteli lastikler takarsın, jantları neym değiştirir güzel bir fren tesisatı yaparsın, bütün rulmanları değiştirirsin. güzel bir çift ayna takarsın, karbüratörü değiştirirsin. pistonu silindiri dağıtmayı göze alırsın,
120 - 130 hatta 150 bile yapar.

ama son 150 yapışın olur.