Heryeri suluyorlar.

Yahu bu ara yaz mı geldi nedir heryeri sulamaya başlamışlar.adamlar e-5 deki çiçekleri suluyacaz diye kaza yaptırıcalar millete.sahilde herkes basıyor zaten orayı da sulamışlar.milleti zengin edecez diye bu kadar da sulama yapılmazki ya çiçekler aşırı sudan çürümüş artık

özellikle kavşak ve sahil yolunda dikkat edelim arkadaşlar...
geçen seneki facialar yaşanmasın yeniden...

Belediyelerin web sitelerinden şikayetlerinizi bildirin. Belki faydası olur.

Arkadaşlar ben de korkmaya başladım.Bu iş de kaldırım işi gibi oldu.2-3 ayda bir sök tak belediye çalışıyor desinler.2-3 günde bir sula,yeşillikler sulanıyor,asfalt da kuru kalmıyor desinler.:pr: Herhalde bir müddet arabayla takılacağım,bu aralar çok motor kazası haberi geliyor,ailemle aram bozulmak üzere:pale:

işim değiştiği için bundan sonra dere yolundan (yüzyıl-şirinevler) gidip gelicem daha önce akşam geç saatlerde sulama yapıldığını biliyordum şimdi nasıl gelicem akşamları bilmiyorum.. bağcılar belediyesi bırak yeşil alan sulamayı tankerlerle yolları yıkıyor geceleri

Yeşil alanında asvaltında yaz mevsiminde su görmeye ihtiyacı var. Belediyeleri savunduğum düşünülmesin, fakat tüm suçu onlarda aramak yanlış. Nereye kadar gözün yiyorsa,oraya kadar basacaksın.

MotorKafa seninle beraber bir akşam sahil sürüşü yapalım. Hızımız 70'i geçmesin, önden de sen git. :)

Girdiğimiz virajda ansızın karşımıza çıkan su birikintisinde bakalım ne diyeceksin? (Yeşil alanında asvaltında yaz mevsiminde su görmeye ihtiyacı var)

Hele bir de iki yanında araba varsa gözünün yediği kadar frenleme ve motoru dikleştirme yaparsın, gerisi kader kısmet. :bounce:

Super Moderator
dün gece taksimden dönerken sahil yolunda nerdeyse her yerde sulama vardı ve yerler sırılsıklamdı
hep sol şeritte gitmek zorunda kaldım ki bi sürü araba üstüme çıkmaya kalktı malum :pr:

Abi dediğim gibi ben yapılan iş doğrudur demiyorum zaten. Sulamayı yaparsın ama gerekli ikaz işaretlerini koyarak yaparsın. Fakat bu memlekette işler böyle yürümediği ve yürümeyeceği için ucunu görmediğin viraja 70 le girmeyeceksin demekki. Ha ben yapmıyorum demiyorum. Bende 70 80 90 la giriyorum viraja yerine göre. Ama o virajda düşmüş olsam suçu sadece belediyede aramam.

Motosikleti
PİAGGİO BEVERLY 500
Uluslararası trafik kuralları dediğimiz hadise nedir acaba?

Tüm dünyada, motora müsaade ettiği en yüksek hız en abartılı biçimde 90km. O da şehirlerarası otoyolda isen 90 km.

Şimdi viraja 70 le girebilirsin. O senin sorunundur. Can senin canın. Ama bil ki viraja öyle 70- 80 le filan girilmez. Unutma, trafik kuralları insanların kanıyla yazılmıştır. Trafik kuralları en acı tecrübelerle ortaya çıkmıştır.

Motosiklet viraja 30km ile, bilemedin 40 km ile girer. Ha, viraj derken dönüş ve keskin virajları kast ediyorum.

Yanlışı ifade etmeyelim lütfen.

@mustf, Anadolu Yakası sahil yolunu biliyorsanız keskin virajın olmadığını da biliyor olmalısınız.

*Bilmiyorsanız da Google Maps'ten fikir edinebilirsiniz. Virajların çoğunda gidonu hareket ettirmeden -motoru yatırarak- dönebiliyorsunuz zaten, öyle tarif edeyim.

İsterseniz 40 ile girin yine tehlike arz ediyor, hızla gelen bir otomobil bile hakimiyetini kaybedip size doğru kayarak gelebilir.

Gerçi ne kadar anlatsam anlamsız, herkesin kalıplaşmış bilgileri var bunu tecrübe ederek anlayabilirler.

@mustf, Anadolu Yakası sahil yolunu biliyorsanız keskin virajın olmadığını da biliyor olmalısınız.

*Bilmiyorsanız da Google Maps'ten fikir edinebilirsiniz. Virajların çoğunda gidonu hareket ettirmeden -motoru yatırarak- dönebiliyorsunuz zaten, öyle tarif edeyim.

İsterseniz 40 ile girin yine tehlike arz ediyor, hızla gelen bir otomobil bile hakimiyetini kaybedip size doğru kayarak gelebilir.

Gerçi ne kadar anlatsam anlamsız, herkesin kalıplaşmış bilgileri var bunu tecrübe ederek anlayabilirler.

Mesela küçükyalı evlendirme dairesi önündeki viraj diyelim, ben denk gelmedim ıslak olduğuna. Onun ayarındakiler mi tehlikeli?

Sulama konusundaki yanlışlara aynen katılıyorum, o ayrı birşey.

Geçen yıl bursada koca minibüs takla attı ve bir insan hayatını kaybetti. Birtakım köy cahili herifleri bu işlerin başına geçirip yolları bu hale gitiriyorlar. Belediyeye tazminat davaları açılmıyor. Belediyelerin bu konuda ciddi anlamda canı yakılmalı. Yani biri ölünce değil. Ama maalesef bu ülke öyle bir ülke değil ve olmaz bence. O açıdan kendini kollayacaksın.

Karşı çıktığım viraj meselesinde yanlışlarımız var ama bu da gerçektir. Keskin viraja deli gibi giren hem motor hem de arabaları görüyoruz. Lastikler feryad ediyor resmen. Adam lastiğin çığlığının ne anlama geldiğini bilmiyor.

Demek istediğim, virajlar çok önemli konu. Biraz daha dikkat etmenin kimseye zararı olmaz...

Mesela o viraj ayarında Pendik tarafında var, daha geniş açılı. normal zamanlarda çok keyifli de bir viraj. Belediyeden belediyeye değişiyor, sanırım farklı taşeronlara yaptırıyorlar bu işleri. Yalnız ara ara Pendik'ten Bostancı'ya ansızın çıkıyorlar. İki yönün ortasındaki 1 metre genişliğindeki çimenlik alana nasıl bir mantıkla o kadar su veriyorlarsa iki yönü de komple ıslatmaya yetiyor. Saat olarak da akşam 11'den sonra karşılaştım.

Hatta virajı geçtim düz giderken dahi sıkıntı oluyor, en sağdan sakin sakin giderken zemin ıslanmakla ıslanmamak arası olmuş ve müthiş kaygan. Pat diye cebin birinden arabanın biri fırlıyor önüne. Sonrasındaki sıkıntıları düşünün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar