1) Ön far koruyucusu bu motorumda değil ama bir iki offroad araçta ve v-stromda kullanmıştım, ışığa etkisi yok, çok gerekli de bir malzeme değil, şekil.
2) Stok camı yok gibi birşey, naked bir motor gibi direk alıyor, ben taktım gp tur camı yetmedi deflektor taktım çok memnunum. Boya göre deflektör takılmayabilir.
3) Aletin egsoz çok yukarıda, ben de heybe düşündüm ama egsoza denk gelmeyecek kadar küçük çanta da işe yaramaz gibi, yinede denemek araştırmak lazım. TRY 386.61 30%OFF | Upgrade Touring Motorbike Saddle Bag Motorcycle Canvas Waterproof Panniers Box Side Tool Bags Pouch For Storage Luggage Rack
https://a.aliexpress.com/_EwVmfHZ . Ben demir taktım, 42 lik Kappa ile rahatım, herşeyimi alıyor günlük.
4)Orta sehpa şart her motora (yoksa eğer). Ve bir sele pad'i çok faydalı olur. Ben TRY 246.80 53%OFF | Motorcycle Gel Seat Cushion Breathable Heat Insulation Air Pad Cover Anti Slip Sunscreen Seat Cover Shock Absorption
https://a.aliexpress.com/_Ex62umX aldım şu an kullanıyorum, çok rahat. Öncesinde sol kalçam uyuşuyordu, kalmadı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:45 ----------
1050 km deyiz, sorunsuz devam. Son 225 km dir (son depo dolumunu takiben) motor sağır kalmasın diye rodaj bitimi hep tapagaz kullandım. Redline a çıktığımız oldu sıkça. 225 km nin en çok 30-40 km si sakindir.Düz yolda 120 ve inişlerde 130 yaptım 131 de sanırım kesiciye giriyor. Bu şartlar altında yakıt; 7.92 lt aldı fullemek için. 224 km toplan yol. 7.92/ 224=3.54lt/100km son değerimiz. Ancak şu da var ben 110 a yakın bir kilodayım.
Lafın özü, kış şartlarında, yüklü ağırlıkla, sürekli full devirli kullanımda yakabileceği maksimum değer bu denebilir. Oldukça başarılı.
Motor dısarda açıkta duruyor, ege de yağmur ve çiğ var sürekli. Branda örtmüyorum çünkü kediler mesken edinip seleyi tırmalıyor ve afedersiniz işiyorlar brandanın üzerine. Yağmura rağmen pas hiç yok. Oysa olmasını beklerdim, Tenerenin aynı şartlarda diskleri ufaktan başlamıştı. Hatta Africa nın jant tellerinin karardığını dahi tecrübe etmişliğim var. Hero şu an için pas yapmadı.
Sorun değil benim için ama bugün 20 km hızlarda el bırakınca kafa salladığını farkettim, lastik inmiş olabilir, ilk aldığımda 32 psi basılıyken hiç yapmıyordu. Serviste 28 yaptılar ama belki daha da düştü şuan, ondan olabilir. Zaten dişli lastik, illaki yapar.
Bu arada Hondanın 2023 Crf ve Rally getireceğini öğrendim. Fiyat illaki 150 civarı olacak. Sanırım hiç değişiklik yok aynen korumuş. Crf test etmiş, Rally sahibi olmuş biri olarak bence marka dışında hiç fark yok. Rally ile gittiğim toprak yoldan aynı şartlarda Heroyla da gidiyorum. Sürüş olarak fark sadece Rally nin gidonu biraz daha yukarı ve ilerdeydi. Gidon genişligi çok benzer. Tork ve bg olarak çok ciddi fark hissi yok, topspeed (Hero 120- Rally 140 gibi) farklı. Rally nin amortisör mesafeleri daha uzun ve buna mukabil çok daha yumuşaktı. Bu anlamda Hero daha iyi. Tabi o Honda sonuçta, 100 bin km giderse Hero bilemiyorum kaç gider. Ancak sanki Hero da çabuk yıkılmayacak gibi duruyor. Yakıt olarak Rally kesinlikle daha fazla yakıyordu. Ayrıca Rally nin furş rulmanlarını değiştirmiştik (2017 modeldi ve 2021 de henüz 18bin km deyken) O zaman 850 ödemiştim, şimdi 3-4 bin isterler. Demek istediğim onlarda kul yapısı ve yedekleri Heroyla kıyaslanamayacak kadar pahalı. Rally nin led farı o zaman 4.000 Tl idi. Hero nunki şimdi kırılsa 1000 i geçmez gibi geliyor. Bu anlamda kırmaya dökmeye de gelebilmesi adına yine Hero derim. Tek şartım var fikrimin değişmemesi için 10.000 km hiç sorun çıkartmayacak..

..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:09 ----------
Sele pedi takıldı.