Arkadaşım ben deneyen işi bilen arkadaşımın yorumlarını atayım. Kullandığı model Hero Dash Vx.
HERO DASH SCOOTER İLE SÜRÜŞ GÜNLERİM. 1
Hero Motor Dash ile ilgili sizlere bazı değerlendirmeler yazacağım. İçimize sinecek bir yazı için özenli davranmaya çalışıyorum. En iyi değerlendirme bir depo benzini bitirdikten sonra ortaya çıkacaktır.
30.01.2016 Cumartesi günü Hero Motor Dash scooteri teslim aldım. Üzerinde gelen akü boştu. Bir süre şarj edilmesi gerekir, yol yapıldığında akü kendini toparlıyor. Manyeto ve Ayaktan çalıştırma gibi iki alternatifi avantaj . çalıştırmak için deposuna yarım litre benzin koyup, bir benzin istasyonuna gidip depo'yu doldurdum. 5 Lt civarı aldı 21 TL ödedim.
250 CC MAKSİ SCOOTERDEN 110 CC DASH'E GEÇİŞTE YABANCILIK ÇEKMEDİM.
Hero Dash'i kullandığım sürece, 250 cc lik Daelim S3'ü dinlenmeye aldık. İlk endişem 250 cc den 110 cc lik bir motora geçtiğimde, nasıl uyum sağlarım ? sorusuydu.
Şöyle cevap vereyim ; yabancılık çekmedim. Boyutuna göre gücü iyi.
Dash 110 cc , 8.4 Hp güç üretiyor. 0 Km den 60 Km hıza çabuk geçiyor. Kısacası farkında olduğum gücünü, kafamda programladığım için performansı üzmedi. Dash'ı "Rodaj Dönemi Mantığı" ile kullanıyoruz. ilk sürüşlerde kademeli hız arttırıyorum. 0 Km ile 60 KM hız kademelerinde hızı devamlı arttırıp , düşürerek dengeli sürüş 75 km yol yaptım. Firma 110 cc güçlendirilmiş motor diye lanse etti. Evet doğru. Daha önce kullandığım,Japon markasının " Hero'ya eşdeğer" scooterinden daha güçlü ve tork'lu olduğunu hissettim.
HERO MOTOR DASH'İN YOL KONFORU İYİ..
Hero Dash ile çeşitli yol şartlarında yaptığım sürüş beni hiç üzmedi müthiş keyifli. Sürüşte hızlanmada, ani frenlemede ve bozuk yolda rahattı. İçim dışıma çıkmadı. Düz, Virajlı yolda ve yokuşta sürüş yaparken sıkıntısız yol aldım. Virajlara inanın büyük motorumdan daha keyifli girdim. Frenlemede Kombine frenin lüksünü size hissettiriyor. Yolda hızlanmalarda seri. zorlamıyorsamda , yokuş aşağı inerken 90 km gördüm.
İKİ DEV ADAMI ZORLANMADAN TAŞIDI.
İki kişi ile yol performansını'da test ettim. Gidişte sıkıntı yok, rahat akıyor. Diğer scooterlerde görülen iki kişi ile bozuk yol şartında, kötü zemin geçişlerinde altını vurmadı demek ki çok iyi amortisör sistemine sahip. Kısa bir not geçeyim iki kişi biz 170 kg ağırlığa sahibiz, bu önemli bir ağırlık.
DASH İLE İLGİLİ YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM
Yollardayız. Şimdilik bu kadarlık aktarıyorum.Yazılarım , Fotoğraf ve Video çalışmalarım devam edecek. Resim ve video larda önceliği Hero Motor Dash'i hiç duymamış, kullanmamış kişilere verdim. İzliyorum.ve size aktarmayada devam edeceğim. Tanıtım süremin sonunda özel bir video yayınlamaya çalışacağım.
Hero Motor Fan Kulüp / Ahmet Tezer 'den alıntıdır.