Her motosiklet sahibinde bulunması gereken ürünler?

merhabalar

vitesli motosiklete geçince periyodik bakımlar biraz daha zorlaşıyor. Motosikletimi temiz tutmak temiz kullanmak istiyorum. Bu yüzden sizce neleri sürekli bulundurmalıyım hangi markaları kullanmalıyım, zincir yağı, zincir temizleme spreyi, balata spreyi, disk spreyi, kontak anahtarına vs sıkılan yağlar onun dışında hareketli parçalara yan ayaklığa vs kullanılan yağlar, temizlemek için yıkamak için kullanılacak çeşitli ürünler vs.
Bunlardan hangileri kesinlikle gereklidir ilk etapta temin edilmelidir? Sizin favori ürünleriniz neler? fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Buff,

220

Lastik tamir kiti

big_472056504x5.jpg

WD40 - Genel Yağlama

Hirdavat_665308.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bi kaç adet kondom..mümkünse kremsiz olsun yağmur başlayınca telefonu içine sokmak için..dalga geçmiyorum çok işe yarıyor..

Hocam soruya gel cevaplara gel ya :)))
adam motoru nasil temiz tutabilirim, bakım için hangi ürünler demiş,
Bufff lastik tamir kiti WD40 prezervatif :))

Sanırım geçeceğiniz vitesli motosiklet profilinizde yazan MT 03,
size tavsiyem, ( uzman olarak değil bir motosiklet kullanıcısı olarak )
Servis manuelinizi dikkatlice okuyun, peryodik bakım tablosunu dikkatlice inceleyin.
Zaten orada, hangi bölgelerin hangi tip yağlar ile ve hangi aralıklarla yağlanması gerektiğini kusursuz bir şekilde bulacaksınız.
Kontak anahtarına yağ sıkmanıza gerek duyacak bir durum oluşacağını hiç sanmıyorum, kontakta çevirirken hafif aksayarak çeviriyorsanız eğer, bunun sebebi MT 03 ünüzün kontağında bir problem olmasından kaynaklı değil.Aşağı yukarı SS lerve Enduroları dahil yamaha modellerinde kontak şak diye saat yönü tersine dönmez :)hafifçe bastırarak kendinize doğru çekerek çevirmeyi deneyin.Bu bir sorun değil, kronik bir durum yamahada.
Zincir yağı, Temizleme Spreyi ve Balata spreyi konusunda;
Zincir yağmalak için sprey kullanacaksan extaran bir zincir temizleme spreyine ihtiyac duyman extrem bir durum,( tabiki yamalube, würth, vb. markalar söz konusu ise )
Zira bu kalitedeki zincir yağları sonradan basitçe biz bez yardımı ile temizlenebilir ürünler,
Son olarak motorunu yıkamak için, eğer kendi evinin önünde yada şirketinin bahçesinde yıkayacaksan,
hangi ürünü kullanırsan kullan, durulayacağın su şebeke suyu olduğu sürece motorunun her yanında su lekeleri bulacaksın o yüzden boşuna masraf edip kendini yorma ( istanbul da ikamet ettiğini düşünerek yapıyorum bu yorumu )

ukalalığım bu kadar.. buyrun şimdi saldırın :))))

Hocam size motosikletim varken elimdeki malzemeleri yazayım...Ona göre bir liste çıkarın kendinize.
Buji,sigorta,2 adet şambrel,anahtar takımı(tam kapalı,yarım ağız),zincir spreyi,balata spreyi,2 adet cila,lastik parlatıcı,2 poşet üstübü,3-5 adet microfiber bez,karcher k 2.01 plus yıkama makinesi,foam lance(köpüklü yıkama yapıyor oto yıkamadaki gibi),ince bir halat,2 adet yedek ampül,2 adet park ampulü,lastik sökme levyesi,kablo bağı,yedek sigortalar,kurulama bezi,köpüksüz yıkama deterjanı,makaron,gaz teli,1 lt benzin,5 litre gazyağı,ince makine yağı diye gidiyor liste...
Ve size şöyle söyleyeyim yıkama malzemelerim hariç hepsini yanıma alıyordum uzun yolda.Çok şükür hiç kullanmadım çoğunu...Ama tazyikli yıkama aleti gibi bir harika alet olamaz.:)Cilamıda atıyordum her hafta...Off özledim.

Silsew-Microfiber-Otoseti-Medium.jpg

Bez- Arada lazım olur.

hurdaci_Hurda%20Kablo_kablo.jpg

Kablo- Arada elektrik sorunları olabilir. Başka bir aküden takviye yapmak gerekebilir. Düşen bir parçayı bununla bağlayarak tutturabilirsiniz.

2521003.JPG

Pet şişeye doldurulmuş benzin. Hem motordaki yağları temizleyebilir hem eline ve üstüne sürülen yağı temizleyebilir hem de 10 KM gidecek kadar yedek benzine sahip olabilirsin.

MA63015.jpg

Benzin hortumu. - Yarı yolda bırakabilir. Benzin hortumu kemikleştirir ve çatlatır. Bir gün işinize yarayabilir.

8455819.jpg

Buji ve buji anahtarı. - Eski tip motorlarda buji sorun olabilir yenileri pek bilmiyorum :)

WD-40
Hirdavat_665308.jpg

Yağlama küfleri temizleme gıcırtıları gidermede bir numaradır.

Izole-Siyah-Bant-Globe-10-lu__18274862_0.jpg

İzole bant- Ter türlü lazım olur.

tornavida_4370.jpg

Düz - yıldız tornavida.

KEITI-RENKLI-SIBOP-KAPAGI__37120575_0.jpg

Sibop kapağı- Çalabilirler...

latamanextgene445.jpg

Çakı- Bulunsun çantada- Mutlak lazım olur.

Mersin İl Temsilcisi
Hocam soruya gel cevaplara gel ya :)))
adam motoru nasil temiz tutabilirim, bakım için hangi ürünler demiş,
Bufff lastik tamir kiti WD40 prezervatif :))

Sanırım geçeceğiniz vitesli motosiklet profilinizde yazan MT 03,
size tavsiyem, ( uzman olarak değil bir motosiklet kullanıcısı olarak )
Servis manuelinizi dikkatlice okuyun, peryodik bakım tablosunu dikkatlice inceleyin.
Zaten orada, hangi bölgelerin hangi tip yağlar ile ve hangi aralıklarla yağlanması gerektiğini kusursuz bir şekilde bulacaksınız.
Kontak anahtarına yağ sıkmanıza gerek duyacak bir durum oluşacağını hiç sanmıyorum, kontakta çevirirken hafif aksayarak çeviriyorsanız eğer, bunun sebebi MT 03 ünüzün kontağında bir problem olmasından kaynaklı değil.Aşağı yukarı SS lerve Enduroları dahil yamaha modellerinde kontak şak diye saat yönü tersine dönmez :)hafifçe bastırarak kendinize doğru çekerek çevirmeyi deneyin.Bu bir sorun değil, kronik bir durum yamahada.
Zincir yağı, Temizleme Spreyi ve Balata spreyi konusunda;
Zincir yağmalak için sprey kullanacaksan extaran bir zincir temizleme spreyine ihtiyac duyman extrem bir durum,( tabiki yamalube, würth, vb. markalar söz konusu ise )
Zira bu kalitedeki zincir yağları sonradan basitçe biz bez yardımı ile temizlenebilir ürünler,
Son olarak motorunu yıkamak için, eğer kendi evinin önünde yada şirketinin bahçesinde yıkayacaksan,
hangi ürünü kullanırsan kullan, durulayacağın su şebeke suyu olduğu sürece motorunun her yanında su lekeleri bulacaksın o yüzden boşuna masraf edip kendini yorma ( istanbul da ikamet ettiğini düşünerek yapıyorum bu yorumu )

ukalalığım bu kadar.. buyrun şimdi saldırın :))))

yok, ben çalıyı dolaşacam...

:queen:Mezit üstadım geçen gün Kanuni Racer konusunda öğrendim.Yemekle aranız iyiymiş.:)Bunu da gördüğümde mutlu oldum nedense.

Mezit hocam.Hep böyle yapıyorlar.:mrgreen:Hep dalga hep dalga.Mete abi ile yarıştırıyorlar sanırım sizi.:)Kim geçer?Bu arada arkadaşın konuyu da dağıtmadan bir parça ekleyeyim.Kesinlikle koli bandı da tavsiye ederim.

Ben ne gerekir bilemem ama bende buff, çok foksiyonlu çakı ve lastik tamir sprayı var! Zincirim yok ama olsa bu ekipmana zincir yağını ilave ederim. Çakının resmi başarabildiysem aşağıda...
paslanmazcelikbirincisinifp.jpg

ciddi cevap verenler için teşekkürler, bugun gidip zincir yagı zincir temizleme spreyi şampuan sünger vs aldım, birde wd 40 ama ne için kullanıcam bende pek bilmiyorum:D

Bide arka koltuğa kask falan takmak için kullanılan filelerden aldım ama motoruma uymadı, onuda değiştiricem bir ara

Benim çantamda gerekli gereksiz ne ararsanız var valla
*anahtar takımı
*Çekme halatı ( Çin olunca malumunuz ) :cherry:
*Zincir yağı
*Pense ve yan keski
*Yıldız düz alyan anahtar takımı
*Akü takviye kablosu ( Neden taşıdığımı bilmiyorum ) :cherry:
*Çakı
*Sis farı ( Oda geçen gün çıktı çantadan ) :cherry:

Valla yolda kalmamak için herşeyi taşırım :cat: soğukta zor oluyor küçükken hep kalıyordum :wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar