Henüz Düşmemiş Motorcular

Bu konu çoğu arkadaşımıza rahatsız edici gelebilir. Ama biz motorcuların acı gerçeklerinden biri de "Düşmemiş motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır" durumunun hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmasıdır.

Bizler manyak adamlarız, günün birinde düşeceğimizi bildiğimiz halde bu makinalara bineriz. Daha da kötüsü :) düştükten sonra da genelde devam ederiz.

Evet henüz düşmediyseniz, buraya yazın. Ne kadar süredir motosiklete bindiğinizi ve toplamda kaç km yaptığınızı da belirtmeyi unutmayın.

Buraya yazmaktan korkmayın, nazar değmez. :p Buraya yazdığınız için ertesi gün gidip düşmezsiniz. Düşmenizin nedeni buraya yazmanız değil, büyük ihtimalle sizin bir hatanız olacaktır. İlk düşüşler genelde böyle olur çünkü.

Düşmemiş adam sayısının çok fazla olacağını da sanmıyorum gerçi.

Bu başlık altında birbirimize faydalı şeyler söyleyeceğimizden de eminim.

2 yıldır kullanıyorum, 10.000 km oldu çok şükür henüz bir vukuatım yok :)

Levent abi ben öylesine bakmaya gelmiştim abi, gezerken dedim bi uğrayayım, konuyla ilgim yok, olan birini de tanımıyorum.
Eyi akşamlar :mrgreen:

düşmemiş motorcu bulmak baharda açılmamış papatya bulmakdan zordur :)

daha önce ben de bu başlıktan açmıştım.kazalı motorunu satamama korkusuyla yananlar kazalarını yazmadı kendi çıkarları için.:farao:

Beş senedir biniyorum.Daha kayıtlara geçmiş ne bir kaza ne bir trafik cezam var.Ufak tefek devrilmeler dışında.O da boyum kısa oldugundan hep durdugum yerde. :p

20 seneyi aşkın bir süredir motosiklet kullanırım.yaşım 36..şimdiye kadar bindiğim motor ve yaptığım km lerin sayısını inanın bende bilmiyorum.
ilk olarak bindiğimiz puch maxı döneminde yıkamanın hemen sonrasında sokakta gezelim dediğimiz motorun ıslak olan frenlerinin tutmaması ve fren manetini bırakmadığımız için ısınıp birden kilitleyen ön fren sebebiyle yaklaşık olarak 10-15 km gibi bir hızla motoru yana yatırmıştım..dikkat edelim sadece motor yan yattı biz değil...:p o ilk ve son oldu....
inşallah da son olarak kalır.sebebi de bu alete bindiğimde sinirli olmamaya çalışmak,deli cesaretine sahip olmamak,hava atmak gibi bir kuruntumun olmaması,hız sınırlarına mümkün mertebe uymaya çalışmak ve en önemlisi de CAN taşıdığımı bilerek herzaman temkinli olmaya çalışmak diye sıralayabilirim.
herkesede öneririm olay sağlığınız için altınızdaki motorun size neler verebileceğini iyi bilmeniz ne kadar hızlanabilirim değilde ani bir durumda nasıl dururum düşüncesiyle yol almaktır.
bu sebeple burada bazı 100-125-150 cclik motorlarla yok 120 yok 140 km ye çıktım yok bilmemne marka motor 150 160 ı buluyor diye yazılan yazılara da acayip kızdığımı belirtmeden edemeyeceğim..yapılan kazaları ballandırarak anlatmak pişmanlık duyulmamış gibi sanki bir maharetmiş gibi dillendirmeninde en akılsızca davranış olduğunu söylemek isterim.önemli olan sağlam çıkılmış en çok kazayı yapmak değil en az hatta hiçbir kazaya karışmadan güzelce adamakıllıca yol alabilmektir diyorum...
son olarak tüm motorcu kardeşlerimin ve büyüklerimin motosikletlerinin sadece yere değmesi gereken den başka biryerlerinin yere değmemesi temennisinde bulunmak istiyorum...

benim 2 kazam var 2 side karşı tarafın hatası yüzünden birisi yaya geçidinden geçmeye çalıştı motorla direk sola döndü diğeri ışık bana yanarken geçti şimdi ben düşmüşmü oluyorum
bu konuya düşmedim yazmam caizmidir ?

sonuçta airhead durduğu yerde düşmüş ben düşmüşsem o benden daha çok düşmüş sayılır :cherry:

2 yıldır kullanıyorum, 10.000 km oldu çok şükür henüz bir vukuatım yok :)

İlk maaşallah sana :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:41 ----------

Levent abi ben öylesine bakmaya gelmiştim abi, gezerken dedim bi uğrayayım, konuyla ilgim yok, olan birini de tanımıyorum.
Eyi akşamlar :mrgreen:

Konuyu ben açtım ama bu grupla benim de uzaktan yakından alakam yoktur :p 2 vukuatım mevcut :pr: İkincisi biraz sağlam olmuş ve konu açmıştım.

Sana da geçmiş olsun :)

sadece 2 tur binici vardi:kaza yapanlar ve kaza yapicak olanlar.
Biker Boyz :p

20 seneyi aşkın bir süredir motosiklet kullanırım.yaşım 36..şimdiye kadar bindiğim motor ve yaptığım km lerin sayısını inanın bende bilmiyorum.
ilk olarak bindiğimiz puch maxı döneminde .....

yararlı bilgiler için teşekkürler :)

3.000 km kadar motor kullanıyorum.(Motorum olmadığı için yerimde sayıyorum.)
2 kere kaza geçirdim. :)

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eskiden peugeot endurolar vardır.
Enduro değildi tabiki, moped'ti ama enduro derdik biz onlara.
Depo kapagının üzerinde hava hortumu felan vardı.
İlk yer çekimi kuvvetini onun üzerinde tecrübe etmiştim :)
Daha sonrada çok düştüm tabiki. Ama sanırım en son 2008 de düştüm.
Kötü hatıraları pek not etmiyorum :p

15 Aralık 2009'dan beri aralıksız motora biniyorum (kış şartları yüzünden binemediğim bir kaç hafta hariç) 10 ayda 6800km, iki kere araba çarpmasına maruz kaldım ve henüz yere düşmedim (iki seferde çok şanslıydım). bunu marifet olarak söylemiyorum, aslında nasıl düşeceğini bilmekte çok önemlidir.

beni yere düşmek değil, düşüp kaymaya başladıktan sonra nereye çarpacağımı bilmemek yada ne olacağını bilememek korkutuyor.

Motorumu bu kış sonunda almayı düşünüyorum ve elimden geldiğince düşmemeye gayret edicem. Ama arada da düşünüyorum 500TL verip bir sürü koruma ekipmanı alıcam acaba işe yarıyor mu diye motorun üstünden düşmek olmaz. Arada bisikletle filan akrobasi mi denesem hem bakarım korumalar nasıl sağlammı =) :D

benim motorum yok ama motorla kaza yaptım pehh
hiç düşmedim çünkü motorum yok.
kısmetse aldıktan sonra düşmemeyi düşünüyorum.
ama hayat hep düşündüklerimi vermiyor.. :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar