2 hafta önce ölen kedim. adı "maya"
http://imgim.com/img_20170128_013546.jpg
varlığına okadar alışıyorsun ki yokluğu sarınca gerçekten çok kötü hissediyor insan.
bu hayatta sayılı dostlarımdan birisiydi huzur içinde yat
Zor ...
Cocukluk iste.. pazarda dolaşırken tutturdum ordek ordek diye. Aldim geldim eve... ilkokula gidiyorum o zamanlar. Ben okuldayken evde, annemi ,annesi bellemis pesinden paytak paytak . Annem mutfaga o mutfağa annem salona o salona

annem de guzel bir yer yapmis salonun ortasina gazete kagidinin üzerine eski tshirtlerden de yukselti... hepimiz otururken yukseltinin ustunde duruyor , inmezdi asagi

))
Ben oldum liseli... bu oldu kocaman.. her fırsatta birlikte parka gider gezerdik. Gezdirirdim de keratayi... legenin icine sular. Baktim yok, hayvana gunah apartman dairesinde kucakladim otobusle , ananemin koyune ... evleri bahceli , mis...
Ben bitirdim liseyi ... benim kömür hala ayni idi goruntu olarak yaslanmadi esek sipasi

))
Koyde keyfi yerinde tabi. Zeytin ağaçlarının altinda bahcede fink atiyor. Sesleniyordum kömür kömür gel bebegim.. gelir sevdirirdi kendini.. havuzlara giderdik, dogal ortaminda dogmamisti, bende dogal ortaminda yasatamamistim tabi. Derin sularda yuzmedi , goletlerde , belediyenin park havuzlarinda yuzdu. Kucaklar giderdim dolasirdik

park gorevlisi isterdi hep onu. Neymis o besleyecekmis..
Bahcede onun icin kucuk gölette yapmistik tabi. Park goletlerine gitmedikce kucuk goletinde vakit gecirir , agac altlarinda oturur , etrafi gezer tirtiklar , sulu topraklari fisfisfis yapardi

))
Canim kömürüm... bir karton kutu icerisinde simsiyah, diğerleri hep sari.. ben dedim bu siyahi alcam.. pekin ördeği cikti cirkin sevdigim. Ucuyodu da

))
Ne paralar vermek istedi ah o park görevlisi

)))
Aksamlari kumesine girer , kapisini kilitler , guvende tutardik hayvanlardan kurtlardan bogmasinlar yemesinler diye.. tavuklar da bir yan kumeste tabi... bir gun kapi parcalanmisti , ölü olarak bulmuslar benim kömürümü ve bicirigi... bir tek pamuk sag kalmis..
Canim kömürümden sonra ... kac yil gecti.. Senden sonra hicbir hayvan sahibi olamadimm.
Cidden zor.. biz uzun yillar birlikte idik.. hatirladim bak simdi.. acisi dun gibi. Hayvan dostu olmayan anlayamaz. Bazen gorurumm, elinde kopegi ya ölürse naparim diye aklina ölümü getiren ve hungur hungur ağlayan insanlari... vallahi garipsememm, billahi garipsemem.