Hayvansever Motorcular Grubu

link yanlış olmuş..:)

Buda benim dostum,ismi dişlek kızım koydu ismini..:)

http://img845.imageshack.us/img845/7026/8y3w.jpg

Beslediğiniz hayvan kafeste beslenebilecek bir hayvan değil.O bir yaban hayvanı.Dolayısıyla hangi sebeple olursa olsun onu doğal ortamından alıp bir süs hayvanı gibi besleyemezsiniz-bakamazsınız.
Bunun vicdani sorumluluğu yanında cezai yaptırımı da vardır.(yanlış hatırlamıyorsam 400-500 TL Para cezası yanında hakkınızda kamu davası da açılır...)
Eğer bu sincabı siz yakalamayıp bir yerden satın aldıysanız o vatandaş da ayrıca cezalandırılır.Bence en kısa zamanda ya bu hayvanı doğal ortamına bırakın yada Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünü arayın ve sincabı onlara teslim edin.

http://bolge15.ormansu.gov.tr/15bolge/AnaSayfa/iletisimGrup/adresBilgisi/Diyarbakir-Subemudurlugu.aspx?sflang=tr

Çok sevdiğim br arkadaşımın yaban hayvanları ile ilgili yazdığı köşe yazısından bir alıntıyla bitireyim."Asla bu hayvanları kafeslere kapatıp yada evcilleştirip uzun süre beslemeyi düşünmeyin. (eğer yaralıysa)Her zaman iyileşene kadar besleyip sonra onu doğaya kavuşturmayı planlamalısınız.Ayrıca bazı yaban hayvanlarının beslemek yasalarla ve ciddi cezalarla yasaklanmıştır. Tabi en önemlisi sincaptan, kargaya, kaplumbağadan, sakaya kadar tüm yaban hayvanlarının korunması bizim insanlık görevimizdir. Onlar doğaya aittir, bize değil..."

Son düzenleme:
Can dostuma araba carpip olmesinin ardindan tam 1 ay gecti.1 ay gecmesine ragmen her sabah okula giderken kulubesine baktigimda icimde bir burukluk oluyor...Hayvan sevgisi bambaşka bir sey.

Beslediğiniz hayvan kafeste beslenebilecek bir hayvan değil.O bir yaban hayvanı.Dolayısıyla hangi sebeple olursa olsun onu doğal ortamından alıp bir süs hayvanı gibi besleyemezsiniz-bakamazsınız.
Bunun vicdani sorumluluğu yanında cezai yaptırımı da vardır.(yanlış hatırlamıyorsam 400-500 TL Para cezası yanında hakkınızda kamu davası da açılır...)
Eğer bu sincabı siz yakalamayıp bir yerden satın aldıysanız o vatandaş da ayrıca cezalandırılır.Bence en kısa zamanda ya bu hayvanı doğal ortamına bırakın yada Diyarbakır Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünü arayın ve sincabı onlara teslim edin.

http://bolge15.ormansu.gov.tr/15bolge/AnaSayfa/iletisimGrup/adresBilgisi/Diyarbakir-Subemudurlugu.aspx?sflang=tr

Çok sevdiğim br arkadaşımın yaban hayvanları ile ilgili yazdığı köşe yazısından bir alıntıyla bitireyim."Asla bu hayvanları kafeslere kapatıp yada evcilleştirip uzun süre beslemeyi düşünmeyin. (eğer yaralıysa)Her zaman iyileşene kadar besleyip sonra onu doğaya kavuşturmayı planlamalısınız.Ayrıca bazı yaban hayvanlarının beslemek yasalarla ve ciddi cezalarla yasaklanmıştır. Tabi en önemlisi sincaptan, kargaya, kaplumbağadan, sakaya kadar tüm yaban hayvanlarının korunması bizim insanlık görevimizdir. Onlar doğaya aittir, bize değil..."

Bütün izinler alınmış ve resmi olan bir sincap çiftliğinden aldım.Bu çiftlik sincapları çoğaltıp yavru olarak satıyorlar.Petshoplarada toptan olarak satılıyor,kafese kendisi giriyor uyumak için yuvası kafeste çünkü.Normalde evin içinde ve hava güzelken bahçede dolaşır ağaçlara tırmanır..Kafeste beslemiyoruz yani,kızım için almıştım.Dediğinize katılıyorum ama ona bakarsak kedi köpekte beslememek gerek,saygılar..

Bütün izinler alınmış ve resmi olan bir sincap çiftliğinden aldım.Bu çiftlik sincapları çoğaltıp yavru olarak satıyorlar.Petshoplarada toptan olarak satılıyor,kafese kendisi giriyor uyumak için yuvası kafeste çünkü.Normalde evin içinde ve hava güzelken bahçede dolaşır ağaçlara tırmanır..Kafeste beslemiyoruz yani,kızım için almıştım.Dediğinize katılıyorum ama ona bakarsak kedi köpekte beslememek gerek,saygılar..

O zaman durum çok daha vahim.Çünkü bu hayvanı doğaya da salamazsınız.Çünkü artık saf bir ırk değil.Ehlileştirilmiş bir hayvan.Dolayısıyla doğada fazla bir şansı olmaz.(Tıpkı özel üretim yapılan yerlerdeki bıldırcın ve kekliklerin doğaya salındıktan sonra yabanilerine göre çok daha kısa sürede yem olmaları gibi...)

Devletin bazı kurumlarının bu tarz üretim yapan yerlere ruhsat vs vermesi de başka bir sorun.petshop olayına hiç girmeyelim!

Ne amaçla yazdınız bilmiyorum ama kedi,köpek olayıyla sincap'ın bağlantısını pek kuramadım. Evcil hayvanla ehlileştirilmiş hayvan arasında büyük fark vardır.

Bunu size kısa bir alıntıyla açıklayayım...

“Evcilleşmenin temelinde, içgüdüleri kontrol edebilme yeteneği vardır. Bir canlı (insan dahil) içgüdülerini ne denli kontrol edebiliyorsa, o kadar evcildir. Beynin prefrontal bölgesi bu yetenekten sorumludur ve bu bölge bakımından en gelişmiş canlı insandır. Köpekte insan kadar olmasa da oldukça gelişmiştir. Kediyle kıyaslanacak olursa, bu gelişim, köpekte daha fazladır. Maymunda ise, bu bölge köpeğinkinden daha büyüktür, ancak büyüklük tek başına yetmemekte, bu alanın kullanılma oranı da önem taşımaktadır. Bu alan kullanıldıkça snapslar arasında bağlantılar gelişmekte ve kontrol yeteneği artmaktadır. Bu bakımdan köpeklerin, içgüdülerine daha hâkim hayvanlar olduğu söylenebilir. Zaten maymunun evcil olmadığını herkes bilir. Kavram kargaşası olmasın diye açıklamakta yarar var; maymun gibi, insanla anlaşan her hayvan evcil değildir, bunlar ehlileştirilmiş olan, yabanî hayvanlardır. Evcilleştirme ile ehlileştirme farklı kavramlardır. Evcil bir hayvanın doğan yavruları da evcildir, oysa ehli olan yabanî bir hayvanın yavrusu da yabanî doğar ve bizimle anlaşabilmesi için ehlileştirilmesi gerekir.“

Neyse sonuçta ehlileştirilmiş bir hayvanı satın alıp besliyorsunuz.Size kolay gelsin...

O zaman durum çok daha vahim.Çünkü bu hayvanı doğaya da salamazsınız.Çünkü artık saf bir ırk değil.Ehlileştirilmiş bir hayvan.Dolayısıyla doğada fazla bir şansı olmaz.(Tıpkı özel üretim yapılan yerlerdeki bıldırcın ve kekliklerin doğaya salındıktan sonra yabanilerine göre çok daha kısa sürede yem olmaları gibi...)

Devletin bazı kurumlarının bu tarz üretim yapan yerlere ruhsat vs vermesi de başka bir sorun.petshop olayına hiç girmeyelim!

Ne amaçla yazdınız bilmiyorum ama kedi,köpek olayıyla sincap'ın bağlantısını pek kuramadım. Evcil hayvanla ehlileştirilmiş hayvan arasında büyük fark vardır.

Bunu size kısa bir alıntıyla açıklayayım...

“Evcilleşmenin temelinde, içgüdüleri kontrol edebilme yeteneği vardır. Bir canlı (insan dahil) içgüdülerini ne denli kontrol edebiliyorsa, o kadar evcildir. Beynin prefrontal bölgesi bu yetenekten sorumludur ve bu bölge bakımından en gelişmiş canlı insandır. Köpekte insan kadar olmasa da oldukça gelişmiştir. Kediyle kıyaslanacak olursa, bu gelişim, köpekte daha fazladır. Maymunda ise, bu bölge köpeğinkinden daha büyüktür, ancak büyüklük tek başına yetmemekte, bu alanın kullanılma oranı da önem taşımaktadır. Bu alan kullanıldıkça snapslar arasında bağlantılar gelişmekte ve kontrol yeteneği artmaktadır. Bu bakımdan köpeklerin, içgüdülerine daha hâkim hayvanlar olduğu söylenebilir. Zaten maymunun evcil olmadığını herkes bilir. Kavram kargaşası olmasın diye açıklamakta yarar var; maymun gibi, insanla anlaşan her hayvan evcil değildir, bunlar ehlileştirilmiş olan, yabanî hayvanlardır. Evcilleştirme ile ehlileştirme farklı kavramlardır. Evcil bir hayvanın doğan yavruları da evcildir, oysa ehli olan yabanî bir hayvanın yavrusu da yabanî doğar ve bizimle anlaşabilmesi için ehlileştirilmesi gerekir.“

Neyse sonuçta ehlileştirilmiş bir hayvanı satın alıp besliyorsunuz.Size kolay gelsin...

Dediğiniz gibi bu havyanı,doğaya salsam yaşama imkanı çok zor ve kısa ömürlü olacaktır..Genelde bahçede bakıyoruz,ağaçlarda geziyor falan ama tabiki doğal ortamı kadar olamaz..Neden kedi ve köpek dememe gelince,onlarda biz insanlarla beraber yaşayarak.Avlanma ve hayatta kalma özelliklerini yitiriyorlar.Sadece insanlara bağımlı yaşamaya başlıyorlar.Evde gerektiği gibi beslendikleri sürece sorun yok ama ne yazık ki,en ufak bir sıkıntıda sokağa terk ediliyorlar..2 hafta önce evcil bir köpeği,sokak köpekleri parçalıyordu eğer yetişmeseydim..Yani uzun lafın kısası,bütün suç bizlerde..O çiftlik satmasaydı,bende almazdım...Saygılar..

Uşak otogarda otobüs saatini beklerken yanlışlıkla masanın altında yatan kediyi rahatsız ettim, özür dilemek amacıyla bol bol sevdim keyfi yerindeydi :joker:

wz62B7.jpg

xYYjO2.jpg

xBqRyM.jpg

Evet yanlış oldu link...Nasıl atıyoruz fotoğraf çok acemiyim sanırım sitede :))

64d1.jpg

İsmi neden Garip?

Üniversiteyi kazandığım ilk yıllar...
Ailede herkes evden ayrılacağım için hüzünlü.
Ama bundan en çok etkilenen biri var ki...
O da kardeşim...GİZEM

Annem,Gizem'i neşelendirmek için kuş almaya karar verir.
Kuş eve gelir...Ama kuş da kardeşi Osman'dan ayrılmıştır...
Bak o da kardeşinden ayrıldı garip kaldı,sen de.
Ozaman bunun ismi Garip olsun deyip karar vermiş bizimkiler :))

(buarada Osman'ı da halamlar aldı,arada görüştürüyoruz :=) )

x06k.jpg

Kanarya olmasına rağmen insana çok yakındır...

7ogb.jpg

Kafesin dışında herhangi bir yerde uyuklayabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:56 ----------

p6hh.jpg

Canı isteyince yıkanır,her yeri ıslatır :)

byj5.jpg

Etrafa kuş bakışı bakar :)

Bu annemlerin evdeki kanaryamız,
2 gün önce de ben kendime 2 aylık bir muhabbet kuşu aldım.Onun da fotoğraflarını çekicm de yanına yaklaştırmıyor baya bi korkuyor.Onu bir müddet kendi haline bırakmam gerek :)

Program için de teşekkürler.Çok güzel anlatmışsınız hemen yükleyebildim :)

Rica ederim,Garip'in kendiside hikayeside güzelmiş gerçekten.:) Benimde 2 tane muhabbet kuşum var,Fıstık ve Lokum adlarında.Evde kedimiz olduğu için öyle pek salamıyoruz dışarıya.Ham yapıyor yakaladığını,fıstığı bir kere kedinin ağzından çıkarttım.Az daha gidiyordu,3 yaşında bir prensesim var.Hayvan sevgisi almış başını gidiyor,büyüyünce veteriner olacakmış.:) Evde şuan 1 sincap,1 kedi 2 muhabbet kuşu ve 18 tane balıklı bir akvaryumumuz var..Köpekte istiyor ama Allah'tan komşumuzun köpeği var bahçede,onunla oynuyor.:)

2ay önce 1 günlüğüne köye gitme fırsatım oldu,şansıma o gece doğmuş bir buzağı daha 12 saatlik falan:cherry:
İlk defa bukadar ufağını gördüm,ahırda ezilmesin diye saman balyalarının içinde uyuyor:)
Fotoğraf çekmek için çıkardım ama ayakta durmaya gücü yoktu daha zangır zangır bacakları titriyordu,kıyamadım azcık sevip hemen koydum yerine:)

Bir kanaryadan fazlası var Garip'te.Ama artık yaşlandı 6 yaşında.Ona çok iyi baktığımız için geçen yıl ölümden son anda kurtulmuştu...Kızınız öyle bir evde sevgi içinde büyüyor ne güzel... Bir tek köpek eksikmiş gerçekten onu da alsaydınız bu kez kediyi kapatmanız gerekirdi.İyi olmuş komşunun köpeği :)

Bir kanaryadan fazlası var Garip'te.Ama artık yaşlandı 6 yaşında.Ona çok iyi baktığımız için geçen yıl ölümden son anda kurtulmuştu...Kızınız öyle bir evde sevgi içinde büyüyor ne güzel... Bir tek köpek eksikmiş gerçekten onu da alsaydınız bu kez kediyi kapatmanız gerekirdi.İyi olmuş komşunun köpeği :)

Maşallah daha genç gösteriyor.:)Fazla yaşayamadıklarını duymuştum.Daha nice 6 seneler görür inşallah Garip,duygusal bağ olan herşey özeldir,önemlidir..Zamanla ailenin bireyleri haline geliyorlar,uzağa gidince onlarda özlenir.Yanlız balkona yada dışarıya bıraktığınızda dikkat edin,bu belediyenin sokak aralarında dolaşıp sinek ilacı saçan araçlarına..Geçen yaz Balkonda kafesteki 2 muhabbet kuşumuz öldüler o ilaçtan dolayı..
Crosser maşallah kardeşim pekte sevimliymiş,kızım görseydi.Baba evde besleyelim derdi..:))

Evet çok genç.Daha 18 lik diyecm de olmayacak :D Hiç başıma gelmedi ilaçtan dolayı o tarz birşey.Ama aklımda bulunsun söylediğiniz iyi oldu.Bu siteyi her geçen gün daha çok seviyorum.Paylaşmak çok güzel :)

Hafta sonları ormanlık arazilere başıboş bırakılmış köpekler için 4-5 kg mama alıp gidiyorum.
Çok keyifli zaman geçiyor.
Bir çoğu öncesinde ev ortamında bakılmış sonrasında sahibi tarafından terkedilmiş hayvanlar ve sevgiye nasıl muhtaç kalmışlar oralarda.

Önüne yemek koyuyoruz o yinede önce gelip kendisini sevdiriyor , aklınca teşekkürünüde ediyor sonra yemeye koyuluyor.

Apartmanın bahçesinde,komşumuzla ortak baktığımız.Köpeğimiz doğurdu..:))

7zkm.jpg

1zs5.jpg

5lxg.jpg

Bakmadığım cins köpek kalmadı diyebilirim. Hepsi çok akıllı ama Golden Retriever bir başka akıllı be arkadaş. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar