Yanımda yağmurluk taşımam ama mutlaka 3-5 kiloluk mama taşırım. Zira açlıktan ölmek üzere olan bir hayvanın mamaya olan ihtiyacının benim yağmurluğa olan ihtiyacımdan daha öncelikli olduğunu bilirim. Her gittiğim yerde, özellikle de orman yollarında, açlıktan kendileri yola vurmuş köpçükler bulurum. Birçoğuyla ahbap olmuşumdur, sorsanız söylerler. Sevgililer günümde 5 çuval mama alıp barınağa yolladım. Yılbaşında da yapmıştım. Her özel günde aynısını yapmaya çalışıyorum. Okulda baktığım kedileri ve Evdeki 4 köpcüğü saymıyorum bile. Evet, galiba ben de bu gurubun doğal üyesiyim
Hatta ilk somut öneri de benden gelsin. Bir gönüllü projesi başlatmayı düşünüyorum ve gönüllü arkadaşlara ihtiyacım var. Şöyle ki;
Yurt dışında çokca yapılıyor. Gidilen her bir kilometre için bir sponsor belirli bir ücret karşılığında sponsorluk desteği veriyor. Hatta bunun telefon için uygulamaları vs bile var. Bu işlerden anlayan bir arkadaş varsa bu konuda çok hevesli ve istekliyim, bunu daha da somutlaştırabiliriz.
Misal; uygulamayı açsak, 250 km yol yapsak. Sonra da listedeki sponsorlardan birini anarak twitter'da veya facebookta bunu otomatik olarak paylaşsak, reklamlarını yapmış olsak. "X firması sponsorluğunda 250 km yol yaptım. Y barınağına yapacağı mama yardımı ve her türlü desteği için X'e teşekkür ederim" desek. Bunun karşılığında o sponsor şirket de 250 km için misal 250 gram mamayı yine listedeki barınaklardan birine gönderse?!
Teknik ve teknolojik alt yapısını sağlayacak bir arkadaş çıkarsa eğer, sivil toplum kuruluşlarıyla gerekli temaslarda bulunmayı, sponsorluk sözleşmelerini hazırlamayı, bir şekilde basında, sosyal medyada tanıtımını yaptırmayı da üstlenirim. Eminim sponsor bulmayı ve belki de sponsor olmayı üstlenecek arkadaşlar da çıkar.
Belli mi olur, bir de baktın ki son derece keyif aldığın o yolculuğun sonrasında çok uzaklardaki bir köpcüğün karnının doymasını sağladın. Neden olmasın
Sağlıcakla kalın,
PS: Ben ciddiyim gençler!