Ben de 10 yıldır her zaman yanımda olan kuşum Boncugu gecen pazartesi kaybettim. o küçücük bir bedende o kadar büyük bir can vardır ki anlatılamaz. her gün işten eve geldiğinde omzunda bir agırlık yanagında nazik gaga darbeleri,öpermişçesine,beraber yemek yemek,beraber müzik dinlemek,şarkılara eşlik etmek,acık havada gezmek ve yine beraber eve girmek,yatarken göğsüne konup iyi geceler dermişçesine cıvıltıyla seslenmek,uyandıgında yine aynı heyecanla gelmesini beklemek.. bu sevgi bambaşka bir şey... bir insan yavrusuna ancak bu kadar ilgi duyar,hasret çeker... o artık yok,evdeki herkes,herşey boş benim için... yenisini alırsın derler giden hayvanın ardından... parayla bi insan satın almak bile kolay artık ama o kadarcık bi hayvandaki kocaman sevgiyi dünyaları versen bulamazsın... o yuzden her zaman derim, bin insan yerine bir hayvanım olsun daha ne gerekir ki.. Allah o guzelliklere zarar veren ş...sizlerin yuregine azıcık duygu,insanlık,vicdan versin..
Başın sağolsun.. Giden hayvanın yerine yenisini alırsın sözü kadar saçma birşey görmedim ben. Duygusuzluk resmen. Katılıyorum sözlerine.. Benimde 14 senelik köpeğim öldü birkaç sene önce.. Tamam yenisini aldım ama onun yeri bambaşkaydı.. Tekrar başın sağolsun..
Hoş bu arada, ben açıkcası şöyle düşünüyorum. Belki de tüm kedilerini yardıma muhtaç sokak kedilerinden seçen biri olduğum için bu düşüncem. Bu can dostlarımızı kaybettikten sonra, yeni bir dost edinmemek yanlış bence. Hatta mümkünse en kısa sürede bir can dostu edinmek şart bana göre. Bu sayede hem eski dostunuzun acısı bir nebze azalıyor, hem başka bir canlıya yardım edebildiğinizi hissetmek sizi biraz rahatlatıyor. Dostunuzun anısını yeni dostunuzda yaşatabiliyorsunuz. En azından ben böyle düşünüyorum.
''Osbourne'' abi senin kemerburgaz hayvan barınağı işi ne oldu?
Bir hayvan beslemek istemiyorum çünkü insan duygusaldır, bağlandığı bişeyi bırakmaz kolay kolay ayrılamaz.O yüzden mecburen kuş besliyorum ve her sabah öpmeden akşam eve geldiğimde sevmeden olmuyor.Çünkü bağırarak tv bile izlettirmiyor, içeriye gidiyorum pc başına oraya gelip orda bağırıyor bu sefer, hani derler ya hayvanların aklı yoktur ya da sevgiyi bilmezler, onu diyenlere adresimi veriyim bi akşam yemeğine gelsinler çok da güzel ağırlarım görsünler bakalım muhabbet kuşunun ne kadar sevgi duydugunu ya da ilgilenmediğiniz zaman ne kadar kızdıgını.Hayvanlar insanlar gibi sevgiyi bence bence algılayabiliyor kim ne derse desin.
![]()
Muk bugün yaklaşık bir yaşında ..
![]()