platforma çıktığın zaman denge için gidonla oynamak hiçbir işe yaramaz. gazı biraz açıp motorun jiroskopik etkiden dolayı düzelmesi gerekir. yani platforma çıkınca kesinlikle gaz kesmeyin hatta hafifçe açın. önlasti düşersede aynı şekilde sakın gaz kesmeyin. yoksa motor denge sağlamak için platform tarafına yatmak ister ve düşük hızda tekerlek platforma çıkamayacağı için düşersiniz. bu yazdıklarım tecrübeyle sabittir. sınavda bi önümdeki kişinin başına aynen gelmiştir. hocanın o kadar uyarmasına rağmen çocukcağız korkup gaz kesti ve düştü. dubalarıda minimum 2 motor boyu koymak zorundalar. daha yakın olursa uyarın bence.
Kesinlikle katılıyorum, bir ilave, demir platforma kararlı gelin ama hızınızı önceden sabitleyin ve sakın çıkış anında gazla oynamayın, en önemlisi SAKIN YERE BAKMAYIN, hep ileri bakın, Honda eğitim merkezinde, rolantide ayağınız frenin üzerinde geçirttiriyorlardı,inanın çok zordu ama yere bakmadığınız sürece çok rahat geçiyorsunuz.
Bence motoru sürmenin yanında ayrıca doğru zamanda durdurmayı öğrenmek de önemli, yokuş aşağı veya yukarı, durmak zorunda kaldığınızda hangi ayağınızı yere koyacağınız inanılmaz önemli. Eğitimlerimden birinde, yannış ayakla durmaya çalıştım, olan tabi ki basit, 200 kiloluk motor bir anda ayağımı koyana kadar yana düştü, bende yuvarlandım, allahtan motor koruma vardı, ben de korumalarımı taktığım için çizik bile almadan kalktım, tabi ki dersimi de aldım, birincisi durmadan önce hazırlan, ikincisi yokuş aşağı didonu çevirmeden düz tutarak dur aksi taktirde bacağın kısa kalıyo ve sonuç top gibi yuvarlanıyorsun

Benim başlangıç için tavisyem, mutlaka eğitim programlarına katılmak gerek, tam gün programlar hem motorla tanışmanız, hem de ne tip motor seçiceğiniz konusunda siz bilgi veriyor. Baktığın yere gider kavramını kendim öğrenmek yerine eğitim kurumundan öğrenmek sağlığım için çok faydalı oldu

Saygılar