hava ayarı nasıl yapıcaz

karb1.jpg

asagıdaki baslıkta detaylı olarak yazılı

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/8891-mondial-250-mct-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-301.html

Paylaşım için tşkler.
Geçen gün b.r kurye ybr 125 gördüm. Nerde ise 600 devirde o kadar sessiz çalışıyordu ki..Stop etme problemide yokmuş.. Bende de hava ayarı problemi var sanki..

tabiki olması lazım,tek sorun daha once ayar yapmadıysan ayarı bozma ıhtımalın yuksek ısın ehlı bırıne yaptırmanda fayda var,sanayıye gıtme ımkanın varsa karburatorculer ısını gorecektır

bende cup var salcano spider 100 rolanti ayarını yükselticektim yanlışlıkla hava ayarını bozdum galba kurcaladım tekrar ama yapamadım motor sabit gazla giderken sallıyo kendini gaz yemiyo sanki bide gaz salınca pat pat pat yapıyor

Motor rölantideyken; Hava ayar vidasını Sağa doğru çevir, Motor teklemeye başlar. Dur. Sola doğru yavaş yavaş çevirmeye başla, motorun düzgün ve sarsıntısız çalıştığı yerde bırak. Olay tamamdır.
Veya aynı şeyi motoru rölanti üstü bir devire çıkarıp da yapabilirsen. Çok daha iyi olur. Bu ayarda sorun; Gaz elciğinin sabit tutulabilmesindedir.
Kolay gelsin.
abi bi soru sorabilir miyim benimde 125 cc bi motorum var hava ayar vidasını her türlü denedim fakat son gaz çektiğimde kesiklikler var ayrıca gazi bıraktığımda devir düşerken patırtı var acaba hava mı:)

abi bi soru sorabilir miyim benimde 125 cc bi motorum var hava ayar vidasını her türlü denedim fakat son gaz çektiğimde kesiklikler var ayrıca gazi bıraktığımda devir düşerken patırtı var acaba hava mı:)

egzozla oynadıysanız böyle bir sonuç genelde oluyormuş, bende şu an yeni egzozla patpat var mesela:) yukarıda resimdeki hava jetlerini değiştiricem, sonuca bakıcam, olmadı eski egzozla yeni jetleri deneyeceğim, o da olmadı eski sisteme geri dönüş, sahibinden.com da fmf egzoz ve jetkit leri satışa çıkarıcam ...

egzozla oynadıysanız böyle bir sonuç genelde oluyormuş, bende şu an yeni egzozla patpat var mesela:) yukarıda resimdeki hava jetlerini değiştiricem, sonuca bakıcam, olmadı eski egzozla yeni jetleri deneyeceğim, o da olmadı eski sisteme geri dönüş, sahibinden.com da fmf egzoz ve jetkit leri satışa çıkarıcam ...

yok hocam herşey orjin hatta sıfır egzos aldım bu hava ayarı gençliğimi yedi:D

karburatörü değiştir üstat. Veya anlayan birine yaptır. Tamirci falan.

Sırf patırdıyor diye mi rahatsızsın? Yani sorun olduğundan emin misin? Gerçi bu patırdamaların motora zararlı olduğunu da söylemiştin, sürekli böyle devam etmesi iyi olmayabilir.

karburatörü değiştir üstat. Veya anlayan birine yaptır. Tamirci falan.
abi şöyle izah edeyim bu benim 3.motorum buji,hava filtresi değişti subap ayarı ona keza yaptırdım karbüratör temizledim aynen taktım manifoltta kesinlikle kaçak yok halen ayar tutmuyo ve 5.viteste devirlenmiyo artık son çare karbüratör veya cdı değiştircem bakalım:)

bende şöyle diyeyim. Yolda gidiyosun 1.2.3.4 yaptın. 4 viteste 100 km ye çıktı diyelim. 5 vites artık yemez. 5 vites motor rahatlatmak içindir. Veya rampa aşa basılabilir. 4 ten 5 e attığında sabit hızla gidebiliyosan sorun yok.karburatör ve cdı ile oynamana gerek yok. Dişlilerlede oynadıysan gene çekmez.

Dişlilerde oynama yok abi fakat 5.te giderken minik bi rampa veya hafif rüzgara karşı gittimi resmen 5 istemiyo bile bi yakınımda 2004 kt var o iki kişi olduğu halde güç bela yetişiyorum anca yağ yakma gibi bi belirti falan da yok anlam veremiyorum:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:41 ----------

bende şöyle diyeyim. Yolda gidiyosun 1.2.3.4 yaptın. 4 viteste 100 km ye çıktı diyelim. 5 vites artık yemez. 5 vites motor rahatlatmak içindir. Veya rampa aşa basılabilir. 4 ten 5 e attığında sabit hızla gidebiliyosan sorun yok.karburatör ve cdı ile oynamana gerek yok. Dişlilerlede oynadıysan gene çekmez.
Dişlilerde oynama yok abi fakat 5.te giderken minik bi rampa veya hafif rüzgara karşı gittimi resmen 5 istemiyo bile bi yakınımda 2004 kt var o iki kişi olduğu halde güç bela yetişiyorum anca yağ yakma gibi bi belirti falan da yok anlam veremiyorum:)

hsk

Merhaba mt ailesi bi sorum olacak yeni konu açmak istemedim onun için buraya yaziyorum.
Motora gaz verdiğimde 5yada 6 saniye sonra gazi alıyor ve hızı artıyor bu gecikme neden olabilir ?

hsk

Aldığımdan bu yana 1*500km yol yaptım önceki sahibi baktı mi bilmem bi karbüratöre bakıp filtre leri değiscem

karbüratördekı 2 tane memeye hava ufletmeye 30 tl verme , ac kendın ogren . Yapamadıgını yaz ben tarıf ederım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar