asagıdaki baslıkta detaylı olarak yazılı
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/8891-mondial-250-mct-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-301.html
abi bi soru sorabilir miyim benimde 125 cc bi motorum var hava ayar vidasını her türlü denedim fakat son gaz çektiğimde kesiklikler var ayrıca gazi bıraktığımda devir düşerken patırtı var acaba hava mıMotor rölantideyken; Hava ayar vidasını Sağa doğru çevir, Motor teklemeye başlar. Dur. Sola doğru yavaş yavaş çevirmeye başla, motorun düzgün ve sarsıntısız çalıştığı yerde bırak. Olay tamamdır.
Veya aynı şeyi motoru rölanti üstü bir devire çıkarıp da yapabilirsen. Çok daha iyi olur. Bu ayarda sorun; Gaz elciğinin sabit tutulabilmesindedir.
Kolay gelsin.
abi bi soru sorabilir miyim benimde 125 cc bi motorum var hava ayar vidasını her türlü denedim fakat son gaz çektiğimde kesiklikler var ayrıca gazi bıraktığımda devir düşerken patırtı var acaba hava mı![]()
egzozla oynadıysanız böyle bir sonuç genelde oluyormuş, bende şu an yeni egzozla patpat var meselayukarıda resimdeki hava jetlerini değiştiricem, sonuca bakıcam, olmadı eski egzozla yeni jetleri deneyeceğim, o da olmadı eski sisteme geri dönüş, sahibinden.com da fmf egzoz ve jetkit leri satışa çıkarıcam ...
egzozla oynadıysanız böyle bir sonuç genelde oluyormuş, bende şu an yeni egzozla patpat var meselayukarıda resimdeki hava jetlerini değiştiricem, sonuca bakıcam, olmadı eski egzozla yeni jetleri deneyeceğim, o da olmadı eski sisteme geri dönüş, sahibinden.com da fmf egzoz ve jetkit leri satışa çıkarıcam ...
abi şöyle izah edeyim bu benim 3.motorum buji,hava filtresi değişti subap ayarı ona keza yaptırdım karbüratör temizledim aynen taktım manifoltta kesinlikle kaçak yok halen ayar tutmuyo ve 5.viteste devirlenmiyo artık son çare karbüratör veya cdı değiştircem bakalımkarburatörü değiştir üstat. Veya anlayan birine yaptır. Tamirci falan.
Dişlilerde oynama yok abi fakat 5.te giderken minik bi rampa veya hafif rüzgara karşı gittimi resmen 5 istemiyo bile bi yakınımda 2004 kt var o iki kişi olduğu halde güç bela yetişiyorum anca yağ yakma gibi bi belirti falan da yok anlam veremiyorumbende şöyle diyeyim. Yolda gidiyosun 1.2.3.4 yaptın. 4 viteste 100 km ye çıktı diyelim. 5 vites artık yemez. 5 vites motor rahatlatmak içindir. Veya rampa aşa basılabilir. 4 ten 5 e attığında sabit hızla gidebiliyosan sorun yok.karburatör ve cdı ile oynamana gerek yok. Dişlilerlede oynadıysan gene çekmez.
teşekkürler abimotor gücü zayıf geliyo gibi,rodajda iyi açılmamış gibi.
Merhaba mt ailesi bi sorum olacak yeni konu açmak istemedim onun için buraya yaziyorum.
Motora gaz verdiğimde 5yada 6 saniye sonra gazi alıyor ve hızı artıyor bu gecikme neden olabilir ?