Hangi uzun yol motoru?

Merhabalar,

Ayda 3 defa Hafta sonları 700km X 2:1400KM yol yapabileceğim şehir içinde de rahatlıkla kullanabileceğim motosiklet önerisine ihtiyacım var.
Aklımdakiler;
Honda NC 750X DCT
Honda CBF 1000 FA
Honda VFR 1200 X CrossTourer DCT

Bütçe 40 bin civarı.

Super Moderator
Son düzenleme:
E konfor öncelikse, VFR =) Yalnız şehir içinde pek pratik olmayabilir hayvan. O zaman da NC =)

Son düzenleme:
DCT seven var, sevmeyen var. Tartışma için bkz. http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/165558-honda-nc750s-dct-test-ettim.html

CBF 1000 sevgisi için bkz. http://www.motosiklet.net/forum/mot...ri-bilgi-paylasim-basligi-52.html#post4070849

CrossTourer ile dünyayı gezen bir arkadaş ağırlığının çok olmasından ve ağırlık merkezinin yüksekte olmasından ötürü şehir içinde pratik olmayışını anlatmıştı.

Honda'nın bahsi geçen amaca en uygun motoru bence 2015+ kasa CrossRunner.

DCT seven var, sevmeyen var. Tartışma için bkz. http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/165558-honda-nc750s-dct-test-ettim.html

CBF 1000 sevgisi için bkz. http://www.motosiklet.net/forum/mot...ri-bilgi-paylasim-basligi-52.html#post4070849

CrossTourer ile dünyayı gezen bir arkadaş ağırlığının çok olmasından ve ağırlık merkezinin yüksekte olmasından ötürü şehir içinde pratik olmayışını anlatmıştı.

Honda'nın bahsi geçen amaca en uygun motoru bence 2015+ kasa CrossRunner.

Güzel bilgileriniz için teşekkür ederim hemen ilgili konuları inceliyorum.
CBF 1000 sevgim çok yüksek : )

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Üçü de o kilometreleri çok rahat yapacak motorlar. Bütçe rahat rahat 1-2 yaşında düşük kilometreli VFR için yeter. Olursa en iyisi olsun bence.
@ Zaferce; sağdan soldan duyduklarınla tavsiye vereceğine bir telefon açıp motoru istesene. Al bir hafta sonu yol yap ondan sonra daha detaylı olarak VFR hakkında yorum yapabilirsin.

Sevgilerimle

Merhaba bende nacizane fikrimi söyleyim
Öncelikle daha önce 1000 lik veya 1200 cc lik motorlarla uzun yol tecrübeniz varmı
Uzun yol gerçekten tecrübe gerektirir özellikle uzun yollarda birde büyük cc li makinalarla
Profilinize baktıgımda 250 cc bir motora sahipsiniz umarım büyük cc tecrübeniz vardır çünkü büyük cc motorlar nekadar uzun yolda rahatlık ve konfor getirsede
İnsana okadarda güven verirki ve o güven ALLAH cc muhafaza etsin hepimizi çok büyük ölümlü kazalara sebep olabilir ama sizin tecrübeniz ve eğitiminiz varsa
Büyük cc lerde güzel aletler var
Şimdiden seçiminiz hayırlı olsun

Cbf1000 güzel bir opsiyon, şuan cbf600 kullanıyorum uzun yol ve şehir içi sıkıntı yaşamadım hiç sesi, gidişi, duruşu, şekli gayet güzel.

Merhaba bende nacizane fikrimi söyleyim
Öncelikle daha önce 1000 lik veya 1200 cc lik motorlarla uzun yol tecrübeniz varmı
Uzun yol gerçekten tecrübe gerektirir özellikle uzun yollarda birde büyük cc li makinalarla
Profilinize baktıgımda 250 cc bir motora sahipsiniz umarım büyük cc tecrübeniz vardır çünkü büyük cc motorlar nekadar uzun yolda rahatlık ve konfor getirsede
İnsana okadarda güven verirki ve o güven ALLAH cc muhafaza etsin hepimizi çok büyük ölümlü kazalara sebep olabilir ama sizin tecrübeniz ve eğitiminiz varsa
Büyük cc lerde güzel aletler var
Şimdiden seçiminiz hayırlı olsun

Honda 1. seviye eğitim ve 1 yıllık istanbul scooter tecrübem var.

Egitimini almışsınız çok güzel hak etmişsiniz yinede bence 500/600 cc motorlar işinizi görecek ve yetecektir diye düşünüyorum
Hem şehir içindede sizi yormayacak trafik tede sizi rahat ettirecektir ama yinede karar sizin
Bir anda 1000 cc lik bi geçiş hem motor ağırlığı sizi şehir içinde ve şehir dışında sitrese sokacaktır diye düşünüyorum
Ama en iyi siz kendinizi tanırsınız
Karar vermişseniz biz sizinleyiz

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İşlevsel orijinal ön cam ve rahat oturuş pozisyonu şart. CBF1000'deki ön cam küçük. Büyük takmak lazım. Büyük takınca herşey güvenli bir düzgün çalışacak mı kontrol etmek lazım. Bir de koruma demirleri titreşim yapıyor demişlerdi. Uzun yolda hoş bir şey değil.

Aslında aradığınız araç superduke GT. Hem şehir içi için hafif, hem uzun yolda çok rahat. Multistrada da çok güzel. Ancak ikisi de bütçe dışında. Bunlara yakın Japon bir touring motosikleti lazim. Şehir içini önemsiyorsanız ağırlığa dikkat!

Bu listeye Tracer 900'u da katabilirsin, ilk ucu icinde ben olsam VFR 'yi secerdim hatta VFR 800X olsa listede onuda secerdim :)

Honda 1. seviye eğitim ve 1 yıllık istanbul scooter tecrübem var.

Hondanın 3. seviye eğitimi sanırım cbf1000 ileydi. Bence onada gidin hem motoru görmüş ve test etmiş olursunuz hemde gerekli eğitimi almış olursunuz. Honda 1 eğitimi sadece yeni başlama içindir.

Hondanın 3. seviye eğitimi sanırım cbf1000 ileydi. Bence onada gidin hem motoru görmüş ve test etmiş olursunuz hemde gerekli eğitimi almış olursunuz. Honda 1 eğitimi sadece yeni başlama içindir.

Eğitim eksikliklerimi kesinlikle tamamlayacağım ondan yana sıkıntı yok. CBF1000 zehiri oradan geldi zaten 2 tur attım budur demiştim : )

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:28 ----------

İşlevsel orijinal ön cam ve rahat oturuş pozisyonu şart. CBF1000'deki ön cam küçük. Büyük takmak lazım. Büyük takınca herşey güvenli bir düzgün çalışacak mı kontrol etmek lazım. Bir de koruma demirleri titreşim yapıyor demişlerdi. Uzun yolda hoş bir şey değil.

Aslında aradığınız araç superduke GT. Hem şehir içi için hafif, hem uzun yolda çok rahat. Multistrada da çok güzel. Ancak ikisi de bütçe dışında. Bunlara yakın Japon bir touring motosikleti lazim. Şehir içini önemsiyorsanız ağırlığa dikkat!

CBF1000 sonradan takılan bazı camların çatladığına dair kullanıcı yorumları vardı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:35 ----------

Egitimini almışsınız çok güzel hak etmişsiniz yinede bence 500/600 cc motorlar işinizi görecek ve yetecektir diye düşünüyorum
Hem şehir içindede sizi yormayacak trafik tede sizi rahat ettirecektir ama yinede karar sizin
Bir anda 1000 cc lik bi geçiş hem motor ağırlığı sizi şehir içinde ve şehir dışında sitrese sokacaktır diye düşünüyorum
Ama en iyi siz kendinizi tanırsınız
Karar vermişseniz biz sizinleyiz

Uzun yol için rahat makine olsun diye 1000/1200 seçeneklerini değerlendirdim. NC750 yada VFR 800x'te iş görecek sanırım sizin ve arkadaşların yönlendirmelerine göre.

Gücü elinizin altında hissetmeyi seviyorsanız nc serisi biraz keyif vermekten uzak olabilir ama vfr daha başarılı

Bence size en ideali NC 750X olur bu tecrübe ile. Uzun yol+şehir için, tecrübenize uygun. Her yola gelir. Sizi üzmez. Daha az riskli. Yok illa büyük cc alacaksanız dönelim konuya:

O zaman VFR800X alın. 1200 fazla olur şimdi, 800 bile fazla olur hatta tecrübenize göre.

CBF 1000 daha sportif oturuşa sahip. VFR800 X kadar rahat değil. Ayrıca teknolojik donanımı o kadar fazla değil. En azından VFR800'de tork kısıtlayıcı vs vs var da bir çok olumsuz durumdan kurtarabilir sizi.

Tracer 900 çok rahatsız selesi var, aşırı agresif hiç olmaz.

Bu arada ayda 3 kez haftasonları 700x2 km yol yapacağım demişsiniz. Çok iddialı. Riskli de bence, bir rutin halinde sürekli bu yolu yapmak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar