Hangi uzun yol motoru?

Cevap vermek için değil de bir soru sormak için yazıyorum, merakıma ve cahilliğime verin lütfen.

Tamam, "uzun yol" dediğimizde "touring" geliyor akıla, söyleyeceklerimin touring olmadığını biliyorum.

Versys 650, Triumph 800, Crossrunner, GS

neden bunlar tavsiye edilenler arasında hiç geçmedi şimdiye kadar? NC bile tavsiye edilmişken üstelik?

Hiç mi olmaz? Hiç mi uzun yola gelmez bu motosikletler?

Eklenti: Bu arada Honda'dan bahsettiğinizin farkındayım ama Tracer tavsiye edilmiş diye girdim araya.

(Sorduğum soruyu kendi arayışım için de soruyorum aynı zamanda)

Son düzenleme:
Ben Crossrunner önerdim :)

Hem kişi Honda istiyorum demiş açıkca. Hem de yanlış anlamadıysam ayda 4200 km uzun yol yapmaktan bahsediyor. Honda dışında marka alsa, çok yüksek km'de satmakta da zorlanır.

Yoksa tüm bu sayılan motorlar içinde VFR 1200'ü dışarıda tutuyorum en iyisi Tiger bence. VFR1200'ü hiç kullanmadığım için yorum yapmadım.

Cevap vermek için değil de bir soru sormak için yazıyorum, merakıma ve cahilliğime verin lütfen.

Tamam, "uzun yol" dediğimizde "touring" geliyor akıla, söyleyeceklerimin touring olmadığını biliyorum.

Versys 650, Triumph 800, Crossrunner, GS

neden bunlar tavsiye edilenler arasında hiç geçmedi şimdiye kadar? NC bile tavsiye edilmişken üstelik?

Hiç mi olmaz? Hiç mi uzun yola gelmez bu motosikletler?

Eklenti: Bu arada Honda'dan bahsettiğinizin farkındayım ama Tracer tavsiye edilmiş diye girdim araya.

(Sorduğum soruyu kendi arayışım için de soruyorum aynı zamanda)

Merhaba arkadaşım
Bizden tavsiye isteyen arkadaş
Uzun yola çıkmak için bir tavsiye istemişti
Bizde burdan ona mantıklı olabilecek motor cc lerini anlatmaya çalıştık eğer ki konuyu baştan aşagıya okursan burda fazla marka veyahutta modelden ziyade kullanabileceği motor cc sini konuştuk
Eğer burda marka veyahutta model fanatikliği olsaydı ben zaten o topa girmezdim !!!!
Dikkat edersen ben bir tracer 700 kullanıcısıyım
Eğer fanatiklik olmuş olsaydı kendi motorumu önerirdim
Kendi motorumu önermeyişimin sebebi ne yapacağını bilmeyen birisinin bindiğinde
Aşırı derecede sert cevap verecek motorlar bunlar!!!!
Farkındaysan arkadaşlardan birisi tracer 900 önermişti onada onay vermedik çünkü bu motorlar
Belli bir devirden sonra kuduz bir köpekgibi neyapacagı belli olmayan motorlardır
Heleki 250 cc bir scooter dan geçilecekse
Umarım anlata bilmişimdir
Senin soruna gelirsek
Versy 650 demişin kötü motor degil elbet
Takdir düşünenin
Senin önerdiğin motorlarıda deneyebilir
Elbet ama bence hala yüksek cc motorlar bunlar o arkadaş için
Saygılar

Sizin seçenekleriniz arasında Suzuki dl 650 ve Kavasaki Wersys 650 yok ama bir inceleyin derim.Bu iki motorun 1000cc olanlarıda var,hem ş.içi hem uzunyolda kullanışlıdırlar.

Merhaba arkadaşım
Bizden tavsiye isteyen arkadaş
Uzun yola çıkmak için bir tavsiye istemişti
Bizde burdan ona mantıklı olabilecek motor cc lerini anlatmaya çalıştık eğer ki konuyu baştan aşagıya okursan burda fazla marka veyahutta modelden ziyade kullanabileceği motor cc sini konuştuk
Eğer burda marka veyahutta model fanatikliği olsaydı ben zaten o topa girmezdim !!!!
Dikkat edersen ben bir tracer 700 kullanıcısıyım
Eğer fanatiklik olmuş olsaydı kendi motorumu önerirdim
Kendi motorumu önermeyişimin sebebi ne yapacağını bilmeyen birisinin bindiğinde
Aşırı derecede sert cevap verecek motorlar bunlar!!!!
Farkındaysan arkadaşlardan birisi tracer 900 önermişti onada onay vermedik çünkü bu motorlar
Belli bir devirden sonra kuduz bir köpekgibi neyapacagı belli olmayan motorlardır
Heleki 250 cc bir scooter dan geçilecekse
Umarım anlata bilmişimdir
Senin soruna gelirsek
Versy 650 demişin kötü motor degil elbet
Takdir düşünenin
Senin önerdiğin motorlarıda deneyebilir
Elbet ama bence hala yüksek cc motorlar bunlar o arkadaş için
Saygılar

At sahibine göre kişnermiş, iyi bir kapalı alan- hakimiyet ve uzun yol - viraj eğitimlerinden sonra Tracer 900 da olabilir, ya da araya geçici bir 650 lik alınıp geçilebilir.. Tracer'i MT-09 ile çok karıştırmamak lazım, mt-09 için güzel bir söz var "deliyi odaya kapatmışlar kakasını duvarlara sürmüş" diye ancak Tracer 'in daha akıllı uslu olduğunu söyleyebilirim kullanmış biri olarak... Tracer ı tehlikeli görüyorsunuz ama listede 1200cc lik bir makine var VFR diye yazılıyor hayvan terli diye okunuyor :)

Yukarıda sayılan Versys, Triumph, GS, DL bunlarla uzun yol çok güzel yapılır, millet dünyayı geziyor bu motorlarla..

Burda bence yeterli tecrübe yok,
Güçlü motorlar tehlikeli olacaktır,
50hp üstünü düşünmeyin bence,
80hp+ bir motorda ani bir durumda motoru kontrol etmek zor olacaktır,
Gaz hassasiyeti yüksek olacaktır.
Tracer 700-900 veya vfr 1200 hata kabul etmez ve ani bir durumda şöyle der "kusura bakma buraya kadarmış,yapabileceğim bir şey yok"
Para ve zamanınız var gibi, acele etmeyin,
Hem 1-2 sene sonra yeni bir motor almak için bahaneniz olur, hemde tecrübe kazanırsınız.
Honda NC serisi,
Honda CB 500f
Uygun olabilir,konforu ikinci önceliğe alın,
1.sırada güvenlik olsun.

Son düzenleme:
Benzinin fiyatı 5.50 olan bir ülkede bence ilk kendinize ben bunun sarfiyatını karşılayabilir miyim diye sorun. Şahsi fikrime gelirsek, bence benzin sarfiyatı en az olanı alın. Zaten konuşulan motorların hepsi yapacağınız yolda sizi çok rahat hissettirecektir. Sarfiyat önemli...

Arkadaşlar,
Atladığınız bir nokta var.
İki günde 1,400 km arabayla bile zor yapılır.
En iyi touring ile bile günde azami 4-500 km yol yapılır, daha fazlası eziyet olur.
Unutmayalım, ortalama hızınız 80-90 km olacak, 9-10 saat gerekir 700 km için.
Gittiğin yere vardığında,yorgunluktan pert olacaksın ve ertesi gün tekrar aynı güzergah ölüm gibi gelecektir.

Burda bence yeterli tecrübe yok,
Güçlü motorlar tehlikeli olacaktır,
50hp üstünü düşünmeyin bence,
80hp+ bir motorda ani bir durumda motoru kontrol etmek zor olacaktır,
Gaz hassasiyeti yüksek olacaktır.
Tracer 700-900 veya vfr 1200 hata kabul etmez ve ani bir durumda şöyle der "kusura bakma buraya kadarmış,yapabileceğim bir şey yok"
Para ve zamanınız var gibi, acele etmeyin,
Hem 1-2 sene sonra yeni bir motor almak için bahaneniz olur, hemde tecrübe kazanırsınız.
Honda NC serisi,
Honda CB 500f
Uygun olabilir,konforu ikinci önceliğe alın,
1.sırada güvenlik olsun.

Çok güzel bir yorum olmuş altına imzamı atarım
Sport- turing

Ayrıca ben yıllardır motor kullanırım ve dünyanın neredeyse çoğu yerindede kullandım
İnsanı motor öldürmez hangi cc olursa olsun
İnsanı tecrübesizlik öldürür

Lakin demekki motor anlayışı kişiden kişiye degişiyor bu forumlarda
Herkeze iyi forumlar

F54

geçeceğiniz cc güç olarak size en uygnu nc dir
diğer seçenekler sizi biraz zorlayabilir
ha eğitim eğitim de eyvallah da ama tecrübe yoksa isterseniz sabahlara kadar eğitim alın
hele hele uzun yola çıkacağım diyorsanız tecrübe burada ortaya çıkıyor
günde 700 km yapacak kondisyona sahip olmak motoru iyi tanımak gaz tepkilerini bilmek zaman alıyor
ha bu gün aldım yarın 700 km yol yaptım diyenlerde elbet vardır
ama eğitim tecrübe kondisyon bu işlerde çok önemlidir

Çok fazla bir tecrübeniz yok tafsiyem nc750x... Dizel araba kadar devir attığı için ses olarak yormaz 150 ile giderken 4.000 devir çevirir, bu sebeple o kilometreleri hissetmez bile. Çok da sakin davranır. Kontrolü diğerlerine göre daha kolaydır (ağırlık yönünden kontrol).

250cc scooterden sonra vfr1200'ün üstünde dururken ayağınız hafif kaysa toparlama şansınız olmaz direk yerdesiniz. Yoksa bunların arasındaki en kral motordur vfr1200.

Honda ncx 750 bence. Nedeni ise, az yakıyor ve şehiriçi şehirdışı yollar için bence güzel bir alternatif. Daha sakin bir tarzı var. Yakıt konusu cidden iyi. (değerlere göre)

Ayrıca scooter tecrübesinden sonra yerinde bir vitesli deneyimi sayılır, daha sonrasında almak isteyeceğiniz bir motor için iyi bir referans olabilir. (ağırlık,yakıt,kontrol,gidişi ve devamında size yeticek yada ihtiyaç olarak yansıyacak bir çok konu hakkında) Malum piyasa epey pahalı, bu işin ekipmanı vs motora eklenecek çantadır kıldır yündür süsü püsü de var :)

Vfr 1200 x gercekten agir mottor tank gibi. Ama zincir temizleme derdi yok. Saftli makine. Honda bu sene motorlari cagirip safttaki bir mili degistirdi. Bakicak olursaniz bu motora bunu unutmayin sorun kullanicisina mutlaka. Abs tcs olan guzel bir motor ama yuksek ve genis. Eger cusseli agirliktan yana bir skintiniz yoksa alin ben sehir ici hararetten yana sikayet eden duymadim hic. Bu hararet yaptirmamak birazda sizin elinizde. Bunu bilerek kullanirsaniz sehir icinde problem yasamazsiniz. Gelelim bizim cbf e :) agirlik merkezi baya bi assagida. Kullanimi cok kolay gidonu daha kisa. Motorda zaten dar uzun aralardan cok kolay geciyosunuz. Ben 10 bin km dir kullaniyorum. Ön cam isi size kalmis orjinaliyle kullanan var uzun cam takan var uzun cami ust seviyede unutup gaza basan, sonra ruzgarin direncinden catlatan var :) cok seri motordur vfr den performanslidir. Vfr de gazi biraktiginizda motor öne yigilir. Ama cbf de bu yoktur lokomotif gibi gider. Umarim yardimci olabilmisimdir. Nc yi hic anlatmiyorum. Cunku alanlarin önceligi yakit tasarrufu

1200 super tenere yi inceleyin,TR de GS e parayı denkleştiremeyenlerin yerine tercih ettiği çok tutulan bir uzun yol motorudur,tabi size 250 lik sukuterden sonra ağır ve güçlü gelebilir,tavsiyem özellikle iki kişi ve çantalı seyehat edilecekse bir kaç yıl 650 lik vstrom veya versys kullanmanızdır..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İkinci el düşünüyorsanız ST1300 Pan Europian'ı da ekleyin Honda listenize :)

Kullanmadim ama uzerine oturdum. Arastirmistim zamaninda. Sehir ici icin cok buyuk ve agir, ve kullananlar yazin motordan cok isi geldigini yazmislar. Uzun yol icin mukemmel gozukuyor ama. On cami elektrikli ayarlaniyor falan. Oturus pozisyonu da cok rahat. Dusunce zarar vermemesi icin kendinden slider'li grenaji var. Hem de Honda. Ama sehir ici icin hic uygun degil.

CBF1000 efsane motordur, çok severek kullanmıştım. Hatta bir seferinde 17 bin km sürmüştü yolculuğum, çok çok kaliteliydi. Oldukça da ekonomikti. (4.1 litrelere kadar düşmüştüm)

Düşündüğün üç motor içinde en keyiflisi CBF diyebilirim. NC, CBF'in verdiği mutluluğu yırtınsa da veremez. Madem uzun yola düşmek için az bir zamanın var, en keyifli motoru al derim. VFR'den edeceğin karı da yolda bir güzel yersin. :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar