Merhaba,
Aşağıdaki scooter modelleri arasında kaldım. İlk kez bir scooter almayı düşünüyorum ve trafik deneyimim yok. O sebeple çabucak (pek düşmeden) alışabileceğim bir model arıyorum.
Ancak 50 cc bir scooter yerine 125 cc düşünüyorum. Yinede bu işte deneyimli bir arkadaşım, almışken 150cc bir motor almamın iyi olacağını,
zamanla alışacağımı, hem de uzun yol da yapabileceğimi belirtiyor.
Sorun şu ki, 150 cc civarındaki scooterlar, hacim olarak daha büyük olduğundan gözümü korkutuyor.Ayrıca 3500tl civarında 150cc scooter satan sayılı firma var. Bundan dolayı da kendisi MONDİAL önerdi. RT150 model Mondial'ı yıllardır kullandığını anlattı... Ancak Mondial ve piyasadaki diğer ürünleri görünce aklım oldukça karışıyor. Özellikle de bütün hamburgercilerde Honda Spacy 110 modeli var ve bu oldukça şaşırtıcı. Ok, belki SADECE anlaşma yapıldığı için firmalar HONDA'yı tercih ediyor olabilir. Ancak yinede DAYANIKLI olduğu izlenmi veriyor. Bu konuda yorumlarınızı merak ediyorum.
Maksadım 4000 Tl civarına ÇIKMADAN uygun 3500 Tl civarı uygun fiyatlı bir scooter alabilmek ve kontrol edebileceğim, şehir içi ulaşımda sorun yaşamayacağım,
parça-servis-garanti vs. konularda sorun yaşamayacağım. Mümkünse bu fiyata hem karizmatik hem de ekonomik, fonksiyonel, mümkünse 2 kişi binilebilecek,
70-80 km gibi uzun yol gittiğimde sıkıntı yaşamayacağım bir scooter alabilmek. Ancak ASIL maksadım şehir içi kullanım olduğundan, bu konu çok da önemli değil.
Benim için taksit şartları ve satın alma koşulları da önemli. Mesela Yamaha peşin fiyatına 12 taksit yapabiliyorken, diğer modellerde bu pek yok...
Ben de kendimce bir kaç modeli piyasada araştırdım. Bu modellerden tavsiye edebilecekleriniz neler? TÜM KOŞULLAR göz önünde tutularak birbirlerine kıyasla bu modellerin artıları-eksileri neler? Bilen birilerinden yardım rica ediyorum.
Honda Fizzy
Yamaha Cygnus L
Kymco Agility Like 125
Kymco Agility City 125
Bunlar işe yaramaz diyorsanız, Honda spacy 110'u da tercih edebilirim. Ancak maksadım bir scooter'a 4000tl'den çok para vermek değil...
Konuyla ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.