Deauville benim çok sevdiğim beğendiğim bir model . hondacı biri değilimdir ne kadar geçmişde hondalarım olsada benim sıralamamda japonlarda 4 büyüklerde benim için kawa yamaha suzuki den sonra gelir..
ama bu Deauville çok başarılı bir motor honda demeseler italyan tarzı var motorda aprilla ,ducati ,ktm o tarz bir marka derim.. tuttu tutmadı sattı satmadı o kısmında değilim tek bildiğim türkiyede touring motorun yeri anlaşılamadı.. O yüzden hep bir enduro ile yada naked lar ile kıyaslamaya yapılmaya çalışılınıyor touring makineler ama çok farklı klassmanlar.. kullanım amacı sürüş amacı donanımı her şeyi farklı touring makinanın..
o yüzden hep bir bocalanma içinde.. touring motor tour yani türkçe tur dan gelir touring de gezici turatan anlamında ..
yani seyahat uzunyol makineleri bunlar.. bunları inatla şehir içine sokmanın yada dağa taşa çıkarmanın bir manası yok bu motor ne şehir içi motoru ne enduro gibi arazi de falan gidicek bir motor .. tamamen keyif asfalt uzun yol motoru alıcaksın artçınıda basıcaksın çıkıcaksın yola..
hondayı bir yaptığı tasarımdan çok takdir ettim ama en çokda kullandığı çift silindirli motordan taktir ettim normalde japonlar bu tip motorlara 4 silindirli motor koymaya çok düşkündürler honda bu konudada bir ilke imza atmış buda yakıt ekonomisinde baya iyileştirme sağlamış..
performans olayına gelince uzun yol makinesinin performansı uzunda ortaya çıkar. bu kalkış drag yada sürat makinesi değilki sıfırdan yüze şu kadar saniyede çıkıyor sohbetleri yapılsın..
tek üzüldüğüm sadece 2 sene getirtildi buda ikinci elinde çok ağır bir sirkülasyon ve hondada olsa insanların kafada büyük soru işaretleri bırakıyor ..