Hakkaride 12 şehit daha verdik...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tek çözüm gireceksin ırağa önüne çıkanın alacaksın kellesini katliam nasıl yapılır göstereceksin dünya aleme tüm türkiyede olağan üstü hal ilan edip iritbatı olanı keseceksin işede abdullah öcalandan başlıyacaksın yeter artıkk

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
şınak hakkari arası beytüşşebap sınır kenarındaki nöbeteki askerlerimiz bu anakuzularına kıyılırmı hiç onlar bizim için orda

Son düzenleme:
şınak hakkari arası beytüşşebap sınır kenarındaki nöbeteki askerlerimiz bu anakuzularına kıyılırmı hiç onlar bizim için orda

Ümmet abi sen sınır boyuda gezi yaptın mı? vay bee:cyclopsan

Bu arada bugün bir babanne ile görüştüm torunu bu 13 şehit vergimiz yerde aşcı olarak çalışıyormuş.Torunun durumu bu babannenin içine dert olmuş ama dert olmasının nedeni torunun yüksekovada olması degil; derdi okadar vatan evladı dağda çarpışırken benim torumun yemekhanede güven içinde diye kendisine sıkıntı yapmış ve 3-5 gün önce torununu aramış. Dedigi aynen şöyle "oğlum gece gündüz uyuma o askerle yemek yap okadar ana kuzusu var aman onları aç bırakma" kendince torununuda dağdaki askerler gibi gece gündüz uyumamasını çalışmasını sağlayacak.Bu 70-80 yaşındaki teyzenin söylediklerin sonra ben diyecek birşey bulamadım. İçimden sadece "helal olsun" dedim

Merak ediyorum Türk anaları kadar fekadar başka miletten analar varmı acaba:silent:

bu msj siyasi bir amaç için değil,milletimizin nasıl bir anda patlama noktasına geldiğinin bir göstergesidir.

öyle bir an gelirki. bu ülke evlatları ne hükümet ne abd nede başka bişey dinler.
yapılacak bişey varsa bundan öncekiler gibi yapılır.

bu gün kendimi garip hissettim,haberlerde eskişehirde,yozgatta,kastamonuda,ülkemizin koç yiğitleri askerlik şubesine başvurup dikelçe verip askerlik görevi istediler aralarında 50-60 yaşında amcalaraımızda vardı.

hakkaride sırnakta teskeresi gelen askerlerimiz dikeçe verip teskere değil kelle istiyoruz diye genel kurmaya dilekçe vermişler.

yenibosnada kıyamet koptu aralıksız 3 saattir arabalı,yayan genci yaşlısı sokaklarda her evden bir Türk bayrağı asılı

bombanın pimi çekildi

Vatan,
Antalya'da bir mavi su,
Posof'ta bir çorak tarla,
Gümüşhane'de bir yemyeşil bahçedir.

Vatan,
Sivas yaylasında
Yıldız bakışlariyle aydınlanan
Ip-ıssız bir gecedir.

Vatan,
Kelkit'te bir kardeş mezarı,
Zonguldak'ta bir maden işçisi,
Rize'de çay toplayan bir gelin
Ve seccâdesinde namaz kılan bir ihtiyar annedir.

Vatan,
Aydın tebessümüyle Aslıhan
Ve duru bakışlarıyle Emine'dir.

Vatan,
Ceylânpınar'da bir ince ceylân,
Edirne'de bir ince minaredir.

Vatan,
Hudut boylarında dalgalanan
Güzel bayrağımızda
Hare hâredir.

Vatan
Küçük ellerinin avuçladığı
Sâde bir toprak parçası değil çocuğum,
Toprakla büyüyen bir kutsal düşüncedir.

sabır taşı çatladı

bu ülke ve mehmetçiklerimiz 3-5 sütü bozuğa boyun eğmez.
her hareket planlı ve programlı gelişir.

Allah Rahmet Eylesin...

Can kardeşlerimizdi hepsi...

Söyleyecek kelime dahi bulamıyorum !!!

Kahrolsun bu memleketin mehmetçiğine kurşun sıkanlar...

Galiba Ellerin De Esir Asker Yokmus Vecdi Gönülün Dediğine Göre
Gün Gelecek Barzani çakali Tekbir Sesleriyle Uyanacak Ve şanli Türk Askeri Barzani Nin Kellesiyle Yurda Dönecek 0 Zahiyat Ile

Allahin Nuru Yüce Türk Milletinin Ve Askerinin üstünde Olsun
Amin

ŞEHİTİMİZİN BİRİ ESKİŞEHİRDEN BAŞIMIZ SAĞOLSUN

ŞEHİT EVİNDEN YENİ GELDİM ACIMIZ BÜYÜK VİDEOLARI KOYACAM YARIN BAŞIM AĞRIYOR AĞLAMAKTAN

Tüm askerlerimize gelsin Mehmetçikler Askerlerimiz Bu topraklara gönül verenler size gelen küçücük bi zararın bile hesabı sorulacaktırr Türkün içindeki vatan sevgisini özünde yatan cesaretii bir türkün dünyaya bedel olduğunu bilmiyolar öğrenecekler öğrenecekler ama herşey için çok geç olacakk ( delleniyorumm kafayı yiycem yaa ) Hakkaride şırnakta teskeresi gelen askerlerimiz , BİZ TEZKERE İSTEMİYORUZ KELLE İSTİYORUZ demişler ve genel kurmaya dilekçe vermişler
[YT]h5jO0ZJnF3c[/YT]

allah belalarını versin.güvenlik işini asker yapar kimsedende izin almaz,nasıl bir memleketteyiz anlayamıyorum.ülke güvenliği askerden sorulur,çünkü savaş onun sanatıdır.herkes kendi sanatını yapmalıdır.ve kendisi karar vermelidir ne yapacagına.
başımıza getirilen üçbeş günlük hükümetler ülke güvenliğine ne derece dogru karar verebilir.olmaz olsun böyle düzen:pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr:
:pr::pr::pr::pr::pr:

son 1 ayda 100 şehit verdik.

Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.silah arkadaşlarına yüce mevla güç ve sabır versin. Terör itlerin sonu yaklaştı.

Ne mutlu türküm diyene.

hepsının allah belasını versın allah sehıtlerımızı cennet katıyla mujdeler ınsallah ama ben bu sınır otesı operasyonun o kadarda kolay oldugunu sanmıyorum cunkı su anda kuzey ırak baskanlarıyla teror ıstler gorusuyorlar ve onlardan destek alıyorlar kuzey ıraga gırersek onlarıda karsımızda buluruz ama sunu bılmıyorlar bızde ıman gucu var gırersek gepsını alt ederız daha dun neydıulerkı bugun buyuk turk cumhurıyetıne kafa tutuyorlar savas olursa gonullu olarak gıtmeye hazırım

şehitlerimiz için videolar şiirler :( vs ağlamak elde deyil

arkadaşlar hepsini izlemesini istiyom :(:salut::salut::salut:

ve 12 şehitlerimiz bu linke görürsünüz http://haber.mynet.com/detail_news/?...gcilar65.wmv video olarak

bu şiir de ağlamamak elde deyil:salut:

[YT]YrYSMmbkKcc[/YT]

[YT]3GLupMhbfow[/YT]
[YT]zHP5-WvWoxs[/YT]
[YT]S8wetRWL9MY[/YT]
[YT]yrq-CIeE9PA[/YT]
[YT]TI-U1BS11Wg[/YT]
[YT]60GecpBgaUY[/YT]

[YT]aWyMVCEsD7M[/YT]

umarım modlar konuyu kitlemezler ricam olur :rendeer::salut::salut:

Son düzenleme:
ya gercekten super olmus abı su anda goz yasları akıyor goalerımden ınsallah bırdaha hıc bır ana aglamaz

Arkadaşlar şu Anda Yapilan Herşey Bizim K.irağa Savaş Açmamiz Için. Bu Yapilan Sinir Anlaşmasi Falan çok Büyük Tuzak. Unutmayinki Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur.

Kurtuluş Savaşinda Lazindan Kürdüne Türkünden çerkezine Herkes Savaşti Bunuda Unutmayin. 2 Tane çapulcu Gelipte Bu ülkeyi Dağitamaz. Bizki Ermeni örgütü Olan Asalayi Bitirdik. Bunlar Nedir? Asil Kendi Içimizdeki Bölünmeleri Bitirmemiz Lazim.

Zaman Birlik Zamani Türk Kürt Laz Hepimiz Kardeşiz. Kim Ister Sinir Dişindan Insanlarin Vatanimiza Legal Bi şekilde Hükmetmesini? Kim Bacisini Bi Yabanciya Vermek Ister? Unutmayinki Vatan Hepimizin Anasi Bacisi. Burda Ekmek Yiyen Herkes Bu Bayrağa Boyun Eğmek Zorunda. Aksini Iddia Edenler Zaten şu Anda Olmasi Gereken Yerlerde Ve Karşisinda 70 Milyon Insan Var.

Bizler Bilinçli Türk Insanlari Olarak Vatanimizda Yapilan Hain Oyunlara Gelmemiz Lazim. Yapilmaya çalişilan Ayrimciliğa Irkçiliğa Uymamamiz Gerekiyor.

Yrniliyorum Kürtüde Lazida Türküde Bir Arkadaşlar Zaman Irkçilik Zamani Değil Birleşme Zamani.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
muthis turk ordusu

Alıntıdır

Fiziki ve teorik eğitimleri ile kazandırılan yetenekle ri doğrultusunda; kısa süre içerisinde hedefin ayrıntılı keşfini yapıp durum değerlendirmesini ortaya koyarak hedefi imha eden, ikmal yapılmasa dahi görevi tamamlana askerdir.

Türk Silahlı Kuvvetler i'nin tanımına göre ise : "Gurur, güven ve ani karar verebilme yeteneğine sahip; her türlü düşman, hava ve arazi şartlarında öncülük edebilen, özel yetiştirilmiş seçkin askerdir"

Türk silahlı Kuvvetler i'nde komandola r, görevleri ve kapasitel eri doğrultusunda birçok farklı birlikler olarak karşımıza çıkmaktadır.Savaş sırasında Kara Kuvvetler i Komutanlığı'na katılan Jandarma Komando birlikler i; barış sırasında da, günümüzde olduğu gibi Jandarma Karakol ve İlçe Jandarma Komutanlıkları'nın kapasites ini aşan durumlard a; toplumsal olaylara müdehale terörle mücadele ve iç güvenlik harekatla rının icrasında büyük bir yükü taşırlar. Jandarma Komando birlikler i, Jandarma Asayiş Komando birlikler i ve Jandarma Özel Harekat birlikler i (Alay bünyesinde kurulan ve rütbeli personeld en oluşan A Timi, Tabur seviyesin de teşkilatlandırılan ve ağırlıklı olarak Jandarma Uzman Çavuş ve Uzman Jandarma Çavuşlardan oluşan B Timi ve komando eğitimi verilen erbaş ve erlerden seçilerek tekrar 3 ay eğitimi müteakip görev yerlerine dağıtılan C Timi) Jandarma Teşkilatı bünyesinde kurulmuş komando birlikler idir.

Manisa-Kırkağaç 6.Jandarm a Komando Eğitim Alayı ile İzmir - Foça 7.Jandarm a Komando Eğitim Alayı halk arasında en çok bilinen Jandama Komando eğitim birimleri dir. özellik ve aldıkları göreve göre g3, g41, hk33, m16 piyade tüfekleri; Browning, Colt, Astra tabancala r, m4a1 carbin; m4a1 commando karabinal ar; savunma ve taarruz tipi el bombaları; Kanas, Accuray ve Mc.Millan keskin nişancı tüfekleri; 60 mm. Komando Havanı; RPG-7 Roketatar; Pkms, [[hk23],mg 3,m60,SAW,m240 hafif makinalı tüfekler; Browning ağır makinalı tüfekler ve 40 mm. Bombaatar kullanırlar.

Teçhizat olarak yine birliğin ve görevin özelliğine göre; Lazer Noktalayıcı, Gece Görüş Gözlüğü, Gece Görüş Dürbünü, Termal Kamera, Nikon El Dürbünü ve çeşitli dürbünler, işaret tabancası ve işaret fişekleri, sis kutuları, silah bakım kitleri, panço-çadır, el telsizi, fener, GPS, pusula v.b. teçhizat kullanırlar.Özel Kuvvetler Komutanlığı ya da halk arasında bilindiği şekliyle Bordo Bereliler gayri-nizami harp faaliyetl erinin icrasında kullanılmak üzere; istihbara t, istihbara ta karşı koyma, hayatı idame, yön bulma, yakın döğüş, paraşüt, su altı, yabancı dil gibi yaklaşık 3.5 sene süren yurt içi ve yurt dışındaki eğitim faaliyetl erinin ardından; devletin ihtiyaçları doğrultusunda özel harekat, muharebe arama/kurtarma ve iç güvenlik harekatı planlama ve icra etme yeteneğine sahip olur; bununla berababer ihtiyaç duyulduğunda Barışı Desteklem e, İnsani Yardım ve Tahliye, dost ve müttefik ülke özel kuvvetler inin kurulması ve gelişimine katkı sağlama faaliyetl eri icra ederler.

Pkk lıların saklandığı mağarada yazan yazı :

Eğer bir asker sizi gördüğü zaman durmadan ateş ediyorsa bilinki o acemidir kurşununun bitmesini bekleyin, bittiği zaman gidin kafasına sıkın.

Eğer sadece sizi gördüğü zaman ateş ediyor saklandığınız zaman duruyorsa o bir komandodu r, kaçın ve canınızı kurtarın.

Eğer sizi gördüğü zaman ortadan kaybolmuşsa ve etraf sessizse bilinki o bordo berelidir merak etmeyin o sizi bulur.
1.ÖZEL KUVVETLERİN TARİHÇESİ

Bugünkü özel Kuvvetler Komutanlığının çekirdeği; 2 nci Dünya Savaşını müteakip, Sovyetler Birliğinin Türkiye için büyük bir tehdit oluşturması üzerine, Silahlı Kuvvetler in harekatını, düşman gerisinde icra edilecek faaliyetl erle kolaylaştırmak maksadıyla; 1952 yılında, zamanın Yüksek Savunma Kurulunun karan ile Milli Avcı Birlikler i şubesi olarak kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren, gelişimini modem çağın gerekleri ne uygun olarak sürdürmüş ve TSK.nin reorganiz asyonu kapsamında 1992 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı adını almıştır. Özel Kuvvetler Komutanlığı Özel Birlikler, Okul ve Destek Birlikler i şeklinde teşkilatlanmıştır. Özel Birlikler in temeli her biri kendi konularında uzman timlerden oluşmuştur.
BordoBere liler, Türk Silahlı Kuvvetler i'nin değişik sınıf ve rütbelerdeki subay ve astsubayl arından oluşan, iç ve dış tehditler in bertaraf edilmesin e karşı her türlü arazi ve iklim şartlarında görev yapabilec ek nitelikte üst düzey eğitime tabi tutularak yetiştirilmiş özel askerlere verilen isimdir. Bu askerler aynı zamanda devlet büyüklerinin yakın koruma görevini de yerine getirirle r. Dünyanın en iyi askeri özel timleri sıralamasında 3. sırada yer alır. Ününü Abdullah Öcalan'ın yakalanma görevinde duyurmuştur. BordoBere lilere üye olan askerleri n adları soy adları MİT tarafından korunur.

2.VAZİFELERİ
Özel Kuvvetler Komutanlığı; Özel Harekat ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, ileri teknoloji ürünü cihazlar ve silah sistemler i ile teçhiz edilmiş, üstün eğitim ve esnek bir komuta sistemine sahip çok maksatlı bir kuvvettir . Özel Kuvvetler Komutanlığı; mevcut kuruluş ve yapısıyla her türlü hava ve arazi şartlarında; yurtiçi ve yurtdışında düşman derinlikl erinde özel harekat, Muharebe Arama/Kurtarma ve İç Güvenlik Harekatı planlama ve icra etme imkan kabiliyet ine sahiptir.

Bununla beraber, dünya üzerinde çeşitli bölgelerde sıklıkla karşılaşılan savaş dışı harekatla r dikkate alınarak, Barışı Desteklem e, İnsani Yardım ve Tahliye, dost ve müttefik ülke Özel Kuvvetler inin kurulması ve gelişimine katkı sağlamak gibi görevleri de yerine getirebil ecek imkan ve kabiliyet e de kavuşturulmuştur.

Marmara bölgesinde 17 Ağustos 1999 ve Bolu-Düzce Bölgesinde 12 Kasım 1999 tarihleri nde meydana gelen deprem felaketle ri sonrası, benzeri doğal afetlerde afet bölgesinde A/K faaliyetl eri icra etmek maksadıyla, dünya standartl arına sahip TSK. Doğal Afet Arama Kurtarma (DAK) Birliği Mayıs 2000 tarihinde Öz.Kuv.K.lığı bünyesinde teşkil edilmiştir. Bu birlik üç saat içinde yurtiçi ve yurtdışında her türlü doğal afete müdahale edebilece k yeteneğe kavuşturulmuştur.
Kamuoyund a "bordo bereliler'' olarak da bilinen özel kuvvetler komutanlığı üstün bedeni ve fikri yeteneğe sahip personeld en oluşmaktadır. özel kuvvetler personeli nin eğitimlerinde; öz.kuv,k.lığının vazifeler ini yerine getirmesi ni sağlamak maksadıyla, fikri eğitim yanında, yoğun ve yorucu eğitimlerle personeli n fiziki ve ruhsal dayanıklılığı artırılmakta ve hareketle rin alışkanlık haline getirilme si hedeflenm ektedir. bu nedenle her personel komando, paraşüt, hayat-ı idame, su üstü ve su altı ve lisan gibi 3,5 yıl süren yurtiçi ve yurtdışı kurslarda n geçirilmektedir. özel kuvvetler personeli, sıcak çatışma yanında, asimetrik tehditler e karşı eğitimi, yabancı dil konusunda ki yeterliliği, harekat bölgesinin kültürüne yakınlığı, yeni durumlara süratle adaptasyo nu, politik ve ekonomik konulara yakınlığı ve gündemi yakinen takip etmesi özellikleriyle de iyi bir diplomat özelliklerine sahiptir.Özel kuvvetler personeli, kazanılmış yetenekle rinin muhafazası ve kendisine her an verilecek vazifeler in yerine getirebil mesi maksadıyla, idame eğitimleri yanında, her türlü silahlar ile atış ve müşterek tatbikatl ar icra etmektedi r. her yıl NATO tatbikatl arına kararlaştırılan oranda katılmaktadır. ayrıca dost ve müttefik ülke özel kuvvetler i ile yapılan mutabakat a göre Türkiye' de veya kendi ülkelerinde müşterek eğitim yapmaktadır. özel kuvvetler komutanlığının her bir personeli silahlı kuvvetler imizin bütün mensupları gibi yüreği vatan, millet ve Atatürk sevgisi ile dolu olup, görevini emir komuta zinciri içerisinde büyük bir özveri ile yerine getirme azim ve kararındadır. özel kuv.k.lığı; eğitimlerini, alacağı göreve uygun olarak Türkiye’deki uygun bölge ve tabiat şartlarında yapmaktadır. ayrıca kara, deniz, hava kuvvetler i, j.gn.k.lığı ve sahil güvenlik komutanlığı ile de müşterek eğitim ve tatbikatl ar icra etmektedi r.

47 ayrı ders süper eğitim
TÜRK Silahlı Kuvvetler i'nin yeniden yapılanmasıyla, 1992'de teşkilatlandırılan Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli, Sualtı Taarruz (SAT), Sualtı Savunma (SAS), Eğirdir Dağ Komando Okulu, 1. ve 2. Komando Tugayı, Bolu Dağ Komando Tugayı, Midyat 3. Komando Tugayı, Foça Jandarma Okulu'nda üstün başarı gösteren subay, astsubay, uzman er ve erbaşlar arasından titizlikl e seçiliyor. Üç ayrı dalda 47 ayrı ders gören Bordobere liler, 3.5 yılda yetişiyor. A ve B timleri olarak iki birimde örgütleniyor. A timleri yalnızca subaylard an, B timleri ise bir subay komutasında astsubayl ardan oluşuyor. Aldıkları eğitimler ise şöyle:
* Yurtiçinde: Savaş, beden eğitimi, özel harekat, yakın muharebe, teşhis, tanıma, uzak mesafeli keşif ve devriye, sızma, yaşamı sürdürme - sorgulama, sorguya mukabele, kaçma - kurtulma, hedef tarifi, ateş tanzimi - hasar tespiti, özel operasyon, psikoloji k harekat, halka yardım, paraşüt, komando, gayri nizami savaş, koruma, kış muharebes i, kurbağa adam, serbest paraşüt eğitimi

Özellikleri
1-Subay ve Astsubayl ardan oluşuyor.
2-üç-üçbuçuk yıl eğitim alıyorlar.
3-Gönüllülük esasına göre seçiliyorlar.
4-Yurt içinde 72 haftalık temel nitelikli kursları var.
5-Daha sonra ihtisas alanına göre 10-52 hafta arasında değişen yurt içi ve yurt dışı ihtisas eğitimleri var.

A- YURT İÇİ TEMEL KURSLARI -Muharebe temel eğitimi
-Göğüs göğüse muharebe
-Uzak mesafeli keşif devriye
-Sızma
-teşhis ve tanıma
-Hayatı idame
-kaçma kurtulma
-Hedef atrifi,Ateş tanzimi
-Psikolojik Harekat
-Tahrip
-Paraşüt
-Kurbağa adam
-Gayri nizami savaş
-Özel harekat türleri.konularında eğitilirler.

B-İHTİSAS KURSLARI
-yer ekip komutanlığı
-tahrip teknikler i.mayın ve bubi tuzakları
-İlk yardım
-Cerrahi müdahale teknikler i
-Mühimmat imha
-Hafif ve ağır silah uzmanlığı
-İstihbarat uzmanlığı
-Muhabere kursları
-psikolojik harekat kursları

C-YURT DIŞI KURSLARI
Ranger
-Hava İndirme
-Sivil İşler
-Halkla İlişkiler
-Hayatı İdame
-Psikolojik harekat

Tümü iyi paraşütçüdür. Çeşitli yabancı dilleri iyi bilirler.

A Timi'nin başarısı
PKK'nın önemli isimlerin den şemdin Sakık'la kardeşi Hasan Sakık'ın Kuzey Irak'ta düzenlenen bir operasyon la yakalanma sının ardında Türk Silahlı Kuvvetler i'nin özel birlikler i "bordobere liler" yer alıyor. Subay ve astsubayl ardan oluşan birlik, "A Timi" olarak da biliniyor .
Yurt içi, yurt dışı ve ihtisas eğitimi olmak üzere üç ayrı dalda 47 ders eğitimi gören Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı "bordobere liler", 3.5 yılda yetişiyor. Özel kuvvet mensupları, her yerde, her zaman ve her şekilde mücadele kabiliyet ini sürekli ve zorlu eğitimlerle kazanıyor. Bordobere liler karadan, havadan, su üstünden, su altından, ortam ne olursa olsun, daima hedefe ulaşıyor, yeter ki görev verilsin.
Özel Kuvvetler, 2. Dünya Savaşı sonrasında duyulan gereksini m üzerine 27 Eylül 1952'de Yüksek Savunma Kurulu'nun kararıyla kuruldu. 1992'de yeniden teşkilatlandırılan Özel Kuvvetler Komutanlığı, dünyadaki bütün demokrati k ülkelerin benzer kuruluşları gibi görev yapıyor.
Seferde, düşman derinlikl erinde bilgi toplamak, hedef belirleme k, taktik akın ve pusular uygulamak ve düşman işgalinde kalmış bölgelerde mukavemet harekatını başlatmak amacıyla kurulan Özel Kuvvetler'e mensup personeli n yetenekle rini artırmak üzere NATO üyesi ülkelerin özel birlikler iyle taktik ve teknik bilgi alışverişi, teknik malzeme ve müşterek eğitim alanlarında işbirliği yapılıyor.

PKK'nın kabusu Bordobere liler
Dünya, Şemdin Sakık ve kardeşini yakalayan, bölücübaşı Apo'yu Kenya'dan Türkiye'ye kuş gibi taşıyan Özel Kuvvetler i konuşuyor

Düşman derinlikl erinde bilgi topluyor, karadan, havadan, su üstünden, su altından, ortam ne olursa olsun, hedefe daima ulaşıyor. En gelişmiş silah ve teçhizat kullanıyor. En vahşi doğa koşullarında bile hayatta kalıyor.

PKK'nın ikinci adamı Şemdin Sakık'ı yakaladıktan 10 ay sonra bu kez bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı ele geçiren Türk Silahlı Kuvvetler i'nin Özel Kuvvetler Komutanlışı bünyesinde yer alan "Bordobere liler", yine dünya gündeminde.
Bordobere liler, geçen nisanda Şemdin Sakık ve kardeşini, beş dakika gibi dünya rekoru sayılabilecek bir operasyon la kaçırırken, kimsenin burnu bile kanamadı. Bu başarıyla parlak bir sicil elde eden Bordobere liler, Kenya'dan Öcalan'ı yine kimsenin burnu kanamadan ele geçirince başarılarını perçinledi.
Özel Kuvvet mensupları, her türlü doğa koşulunda mücadele kabiliyet ini, sürekli ve zorlu eğitimlerle kazanıyor. Karadan, havadan, su üstünden, su altından, ortam ne olursa olsun, hedefe daima ulaşıyor. Bu personel, en gelişmiş silah ve teçhizatla donatılmış. Dünyadaki ünlü timlerle aynı beceriler e sahip Bordobere liler, en vahşi doğa koşullarında bile hayatta kalıyor. Özel kuvvetler, düşman derinlikl erinde bilgi toplama, hedef belirleme, taktik akın, pusu uygulama ve düşman işgalinde kalmış bölgelerde mukavemet harekatını başlatma amacıyla kuruldu.
Noriega ve Eichman benzeri operasyon
DÜNYADA örneği çok az görülen "yabancı bir ülkenin topraklarından adam kaçırma" operasyon unu iki kez büyük bir başarıyla hiç kayıp vermeden gerçekleştiren "Bordobere liler", bir anda dünyadaki benzerler i olan İngiltere'de SAS, ABD'de Delta Force, Almanya'da GSG 9, İsrail'de Sayeret Mat'kal ve Fransa'da GIGN gibi özel birlikler in ulaştığı şöhrete kavuştu.
Bu tür operasyon ların en ünlüsü, 1960'da Nazi savaş suçlusu ve "Yahudi Kasabı" Adolf Eichman'ın, gizlendiği Arjantin'de bulunarak İsrail Ajanları tarafından İsrail'e kaçırılması. Eichman yargılanmış ve asılmıştı. Eski CIA ajanı olan Panama diktatörü General Manuel Antonio Noriega da, ABD'yi can evinden vuran uyuşturucu kaçakçılarıyla işbirliğine gidince, 1989'daki bir operasyon la kaçırıldı.

SAT'LARIN VE SAS'LARIN DOĞUŞU

Dünya çapında organize edilmiş Ilk sualtı taarruz elemanları II Dünya Savasinda İtalyan Kraliyet Dz. Kvv. bağlı olarak görev veren "Gamma Birliği" oldu.

Bu küçük grup, komutan J. Valerio Borghese tarafından komuta edilmiş, özellikle İngiliz olmak üzere birçok hedefi başarıyla vurmuş ve en önemlisi, şimdi bile kullanılan birçok taktik ve tekniği (örnek olarak şimdiki Swimmer Delivery Vehicle, SDV'lerin meşhur "babasi" Maiali -sonra Ingiliz Chariot) geliştirip kullanmıştır. Kisa bir süre sonra US "Özel dalgıçları" (UDT - Underwate r Demolitio n Team) Atlantik ve en çok Pasifik sahnesind e olmak üzere devreye girmiş ve birçok çıkarmadan önce sahil devriye ve keşif işlevlerini yerine getirmişti. Vietnam savaşı sırasında UDT'lerin kabiliyet lerinden istifade edilip gemi ve sahil tesisleri ne baskınlar düzenlenmiş, ihtiyaç gereğince bazı UDT personele karaya yönelik eğitime ağırlık vererek SEAL timleri oluşturulmuştur.

TÜRKİYE'DE SAT/SAS TARİHİ
Türkiyede bu konuda gelismele r çok daha yakin zamanlara dayanıyor:
ilk SAT grubu 1963 yilinda ABD'den (San Diego) gelen UDT/SEAL kursu öğretmenlerinin İskenderun yakınlarında açtığı ve yürüttüğü kurstan mezun olan personel ile oluşmaya başladı.

İlk ismi Sualtı Komando (SAK) olmakla beraber bilahara teşkil edilen SAM (Sualtı Müdefaa) ile birlikte SAS (Sualtı Savunma) ve SAT (Sualtı Taarruz) Grup Komutanlığı olarak Kurtarma ve Sualtı Komutanlığına (KSK) bağlıydı. 1974'de SAS ve SAT Grup Komutanlığı (GK) kuruluş değiştirerek Donanma Komutanlığı emrine girdi, ancak Gölcük civarinda uygun yer olmadığından tekrar KSK altına döndü (1). Grup, Kıbrıs harekatı sırasında ilk defa hedef sahili çıkarma öncesi teftiş ederek aktif görev aldı.

SAS GK'nin ABD'deki karşılığı EOD (explosive ordinance disposal) timleri olup, ilk defa II Dünya Savaşı sonrasında halkın güvenliği için tehlike arzeden patlamamış mermi, mayın, torpido gibi maddeleri etkisiz hale getirmek için kuruldu. Türkiye'de bu görevi 1966 yılına kadar mayın imha ekipleri üstlenmişti, ancak gelişen harp silah ve araçlarını daha iyi takip edebilmek için bu timleri özel eğitime tabii tutmak gereği duyulmaya başlandı: EOD timlerini kurup, bazı dalgıç personeli ABD'ye, EOD kursuna göndermenin zamanı gelmişti. Böylece kurulan timlere sualtı müdefa (SAM) ismi verilerek Dz. Kvv. bünyesine katıldı ve SAT ile aynı komutanlık altında birleştirildi. '80 li yıllara kadar amfibi harekat görevleri olmayan bu timlere 3,5/5 kulaç arasında bölgede mayın temizleme görevi de verildi. Bu sıralarda ortaya çıkan ihtiyaç nedeniyle SAS'lardan bazı kritik tesis ve limanların sinsi taarruzla ra karşı korunmasında da istifade edilmesi yoluna gidildi.

Kuruluş şekilleri izah edilen SAT ve SAS timleri günümüzde bile pek tanınmamaları ve görev ayrımları medya tarafinda n genellikl e doğru olarak yapılmadığı için SAS/SAT olarak beraber anılmış, hatta EOD ve UDT olarak değişik görevli değil de, yanlış şekilde tamamen birbirine alternati f iki SEAL grubu gibi tanıtılmıştır.
(1) KSK'ye bağlı Sualtı Eğitim GK Dalgıç, SAT ve SAS görevlerini yapacak subay, astsubayl a kurbağadam ve 2. sınıf dalgıç erleri yetiştirmektedir.

Alıntı: Yunan gazeteler i, Türk Silahlı Kuvvetler i'nin elinde 11 adet çok özel KESKİN NİŞANCI silahı olduğunu yazdı

Yunanista n, Türkiye'nin elinde olduğu öne sürülen 11 adet keskin nişancı silahı için alarma geçti.

- Yunanista n'ın Elefteros Tipos gazetesi, Türk Silahlı Kuvvetler i'nin elinde 11 adet yaklaşık 2 bin 280 metreden nokta atışı yapabilen keskin nişancı silahı olduğunu öne sürdü.

Yunanista n, Türkiye'nin elinde olduğu öne sürülen 11 adet keskin nişancı silahı için alarma geçti. Ülkede yayımlanan Elefteros Tipos gazetesin in haberinde, Türk Silahlı Kuvvetler i'nin elinde, 'asimetrik' faaliyetl erde sınırsız yetenekle r sağlayan çok pahalı bir süper silah olduğu ifade edildi. Habere göre, Yunanista n Savunma Bakanlığı yetkilile ri, Türkiye'nin elindeki silahla ilgili inceleme başlattı. Konuya ilişkin hazırlanan üst düzey bir raporda da Türkiye'nin pusudaki nişancılar için mevcut silahlara nazaran çok daha yüksek yetenekli yeni bir silah elde ettiği belirtild i.

'Intervent ion 200 Military' adlı silahın menzilini n 2 bin 500 yard (yaklaşık 2 bin 280 metre) olduğu ve bu mesafeden nokta atış yapabilme yeteneğine sahip olduğu kaydedild i. Silahın kullandığı mermileri n diğer silahlard an farklı olarak bir milden fazla mesafede süpersonik hızda uçuş yapabildiği ifade edildi.

Raporda ayrıca, bin 500 metreden fazla olan mesafeler e nişan almak için dünya çapında yetenekli bir nişancı olmak gerekli iken, söz konusu silahla 100 metre mesafede elde edilen netice bin 500 metreden sağlanıyor. Amerikan piyasasındaki fiyatının 11 bin dolar olduğu ve dünyada sayılı üretildiği vurgulana n silahlard an 11'inin Türkiye'nin elinde olduğu iddia edildi.

Öte yandan, Yunan Silahlı Kuvvetler i de Türkiye'nin sahip olduğu ifade edilen silaha karşı tedbir geliştirmek için kolları sıvadı. Yunan Savunma Bakanlığı'nın, ABD Savunma Bakanlığı'nın İleri Savunma Programla rı Teşkilatı'nın Irak'ta pusudaki nişancıların yerini belirleme k için geliştirmekte olduğu bir sistemin peşinde olduğu belirtild i. Yunanista n'ın peşinde olduğu sistemin; karbondio ksitli bir lazer ile havaya fırlattığı bir ışın sayesinde insanların yerlerini tespit ettiği biliniyor… Tüfek ve kullandığı mühimmat ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyenle r You are not allowed to view links.
Register or Login
www.cheye nnetactic al.com
ve
You are not allowed to view links.
Register or Login
www.theis 408cheyta c.com
adresleri ne gidebilir ler.

Eğitimden 2 örnek

Sas’a veya Sat’a girecek olan adaylar boş bir araziye Yasak Kelime Kullandınızülür. Üzerlerinde don ve atlet dışında hiç bir şey bulunduru lmaz. Bu adaylara bir yol gösterilir. Bu yolun sonunda onları bir kulübe bekler. Onlardan 6 kilometre lik yolu 1 saatte almaları istenir. Ve oraya gitmek için yola koyulurla r. Adaylar çıktıktan 10 Dakika sonra peşlerine her biri için özel sırf öldürmek için eğitilmiş köpekler bırakılır.

1 saat dolduğunda komutanla r ve denetçiler yola koyulur. O yolda o köpeklerin cesetleri ni bulurlar genelde. Adamlar çıplak elle ya da dişleriyle o köpekleri parçalamıştır.

Diğer bir egitimde de adayların hepsi Zodyak botlarla denizin ortasına Yasak Kelime Kullandınızürülürler. Ve bırakılırlar. Belli bir saat sonra oraya tekrar bir botun onları almaya gelineceğini bildirip ayrılırlar.

Dirençli olan yaklaşık o suda 3 saat hayatta kalmayı başarır. Eğitim zaitti çok olur bu eğitimde. Bot geri geldiğinde kesinlikl e durmaz. Yanlarından geçer. Tutundun tutundun tutunamadın bir 3 saat daha beklersin . Her seferinde böyle olur.
Ve SAS & SAT da şu anda 1 numaradır. Daha bu adamlar öyle eğitimler görürler ki bir insanın imkansız dediği şeyler.

Diğer bir eğitimde de komando cehennem haftası denilen bir eğitimden geçer. Asker ıssız bir ormana eline sadece bir çakı verilerek bırakılır ve 1 hafta yaşam mücadelesi verir. Kurbağalarla yılanlarla hayatta kalmaya çalışır.

amerikan delta force ile birlikte eğitilen ki delta force en iyi özel tim kabul edilir(peeehh) bordobere liler bazı amerikan askeri yetkilile ri tarafından da en iyi özelkuvvetler kabul edilir.

şuanda ökk italyan ve fransız özel kuvvetler ine eğitim veriyor.
ancak kendi aldıkları eğitimin %30 unu sadece.

filmlerde ki kahramanın arkadışının
rehin alınma sahneleri düşünülerek tasarlanmış bir bordo bereliler efsanesi vardır:
maksat günün birinde arkadaşın rehin alınırsa düşmanı gözünü kırpmadan zımbalayasın.

efsaneye göre eğitim şöyle yapılır:
-iki bordo bereli karşı karşıya geçer.
-ilk önce ikiliden birisi başının üzerinde kitap büyüklüğünde bir hedef tutar.
-diğer bordo bereli iki elinde iki tabancayl a yürüyerek o hedefe gerçek mermilerl e ateş eder.
-yolun yarısına geldiğinde arkasını dönüp, tabancala rı bacaklarının arasından hedefe doğru sıkmaya devam eder.
mermiler bitince roller değişir, bu kez ateş eden kişi hedefi tutar, atış sırası diğerine gelir.
bu eğitim hergün yapılır.

Doğuda bir köye pkklılar yağma yapmış ve birkaç kişi ölmüş.
bu köyü korunması için 6 tane bordo bereli görevlendiriliyor. köydeki herkes pkklı imiş ve bunu bizim 6 tane bordobere lilerimiz
bilmiyor ve köydeki bazı kişilerce 6 Bordo Bereliler imizi sehit ediyorlar . bunu ögrenen karargah hemen iki bordo bereliye daha görev veriyor. ve görevleri tüm köydeki tüm erkekleri (kadın,çocuk,yaşlı hariç çünkü biz hiçbir zaman bebek katili olmadık olmayızda!) öldürüyorlar. saat 17 : 30 da köye giriyorla r saat 18:15 civarlarında köyde yaşayan hiçbir it kalmıyor!

AMERİKA ARD ARDA YENİLDİĞİ İÇİN TATBİKATLARDA YARIŞMALARI İPTAL ETTİRDİ GARİBİM. ÇİNLİ KOMANDOLA R HARİTAYI ŞAŞIRMIŞLAR RUSLARIN BOTLARI DEVRİLMİŞ ÇUVAL OLAYINDA AMERİKALI GENERALİN GENELKURM AYA KOMANDOLA RINIZ (BORDO BERELİ) ASKERLERİMİZİ SAĞSALİM BIRAKTIKL ARI İÇİN TEŞEKKÜR ETMİŞTİR. OLAYDA 100 AMERİKAN 60 KÜRT VARDI. BİZİM SADECE 11 ASKER DÜŞÜNÜN NEKADAR KORKTUKLA RINI ..

operasyon sırasında pusuya düşerken toprak yiyebilec ek kadar rahat ve herşeye hakim, astsubay ve subay'lardan oluşan birlik.
aşağıda yazılı olanlar alıntıdır.bıraz uzun ama zevkle okuyacagınıza emınım
bir turk olarak hakkimdir ki askerimiz le cok buyuk gurur duyuyorum .ve gosterilm ek istenmeye n bir korku var dunyada.b u korku o kadar buyukki ancak kendi politikam izla yikilmaya calisilin iyor'.
bu laflar eski ust duzey bir komutanin laflari.a rkadasim sayesinde akrabasi olan bu askerle yaklasik 2 saat muhabbet etme firsatim oldu.size baslik atarak konusmala ri ozetleyer ek yazicam.

İLK GİRİS
cok koyu bir asker muhabbeti oldu.ve oyle seyler anlattiki,askere olan guvenim eskisinin bin kati artti diye bilirim.o nce turkiyeni n dostlarin dan bahsediyo ruz.
siyasi bilgime dayanarak ben ona biraz bildikler imi anlatiyor um.teoril er yurutuyor um.ve gelecege dair dusuncele r sunuyorum .asiri bir sogukkanl ilikla beni dinliyord u taki konu irak a ve amerikaya gelene kadar.
bana yanlis dusunuyor sun dedi ve bazi orneklerl e konuyu netlestir en aciklamal arla konusmaya basladi.
11 EYLUL VE SENARYOLA Rİturk askeri o kadar buyukki,birak amerikasi ni birak rusyasini hic bir ulke bu ulkeye askeri operasyon duzenleye mez.
disarida insanlari n kafasinda tereddutl er var.ameri ka napiyor,amerikanin bidahaki hedefi kim,amerika turkiyeye saldiraca kmi.
bunlar zaten amerikani n insanlar arasinda konusulma sini istedigi konular.b u konular 11 eylulden beri dunyada genel siyasete girmis durumda.
askeriyed e teori olmaz.ask eriyede senaryo olmaz.bir ulke bu duruma geldiyse anlayinki bazi yerlerde aciklilkl ar baslamis demektir. bir ulkenin topragi bu kadarmi degersiz de boyle senaryola ra gore haraket ediyor!!
İRAKİN GELECEGİirakta isler sarpa sarmis durumda.a merika afganista ni hala toparlaya madi.ve toparlaya miyacak.a skeri giderleri firlamis durumda.e konomisin de daraltila r var.ve bu halde iraka girdi.ira kta toparlana miycak.ke ndilerini hazirlikl i zannettik leri zaman bu operasyon lar basladi.a ma amerikani n hazirliks iz oldugunu genel kurmay baskanimi z franksi arayarak soylemist i.(hatirlars aniz hurriyet gazetesin de cikmisti bu telefon konusmasi .franksle bizim genel kurmay baskanini n konusmasi .)komutanda ondan bahsediyo r.
amerikani n umr kasr i alamamasi ve digerleri nden bahsediyo r.
ve ozetle konusmani n can alici gururlu olaylarin a giriyorum .
1: Amerika bize f 16 lari ilk gonderdig inde muhendisl er hemen ise koyuldula r.planlar i yapiyordu k ama hatali cikiyordu .aksamind a sorunlar vardi.yap ip yapip bozduk.on larca defa denedik.a merikayi aradik ellerinde n birsey gelemeyec egi gibi laflar zirvaladi lar.bu ise o zamanin hava kuvvetler i komutani o kadar kizmistik i muhendisl eri bu is icin ayri olarak gorevlend irdi.
2aylik bir ugrasla amerikani n gonderdig i f 16 larin uzerinde oyle bir oynandiki .su anda amerika dahil diger ulkelerin ellerinde bulunan f16 larin 3 kati daha teknoloji k ve guclu.
2:amerikani n unlu stratejik kesifcisi (kusura bakmayin ismi aklima gelmedi buraya yazamiyor um)hurriyete bir aciklamad a bulunmust u.turkiye nin butun gizli ustlerini biliyoruz diye.bend e dahil butun askeriye zamaninda buna gulup gecmistik ..yillar once bosalttig imiz yerleri bize bunlar sizin gizli yerlerini z diye onumuze koyuyorla rdi.sadec e elle tutulur bolu da yeriniz var diyorlard i.musade istediler ve hic bir zaman o musadeyi alamadila r.yillar boyunca yalan olaylarla orayi bulabilme k icin arastima ekibi gonderdil er.her seferinde asker ordan onlari geri gonderiyo rdu.bir gun boluda vatandasl arimiz kayboldu dediler.v alilikten izin aldilar.v e orayi arastirdi lar.2 hafta sonra (burayi gulerek soyluyor) arkalarin a bakabaka geldiler. ve mizmizlan dilar.biz sizin muttefigi niziz niye bize aciklamiy orsunuz diye.(bu kismi anlatirke n o cok guldum
3:turkiyede,cogunlukla gencler ve yeni nesil TSK yi gucsuz buluyor.a rastirma yapilmadi gini,amerikanin susu busu var bizim niye yok diyor.ama hic yazilanla ra ve duyduklar ina inanmiyor lar.asker iye bir sey kesfettig inde yada icad ettiginde bunu direk aciklamaz .insanlar dedikodu dedikleri seyler bazen gercek olabilir. kim demiski amerikada varda bize yok diye.(burda bende sordum nelerimiz var diye.cok net anlatmada n bazi silahlari mizi bazi gurur verici icadlarim izi soyledi)
makine kimyada cok yonlu arasitrma lar yapiliyor .israil teknoloji k olarak gucludur. ama demekki turkiyede gucluki kose denen mermi ve silahlari bizle birlikte uretmek gelistirm ek istiyor.(burda sinsice goz kirpiyor bana
dunyanin ilk en uzun menzilli topunu yaptik.(35 KM!!!)
dunyanin ilk en guclu top atarini (arnoldun terminato r 2 nin sonunda kullandig i siz bombasi atan versiyonl u silahi) yaptik.di ger ulkelerin ki 40 metre de etkisini yitiriyor .bizimki 105 metrede hala etkili.
mp5 yari otomatik tufegi turk silahidir .dunyada askeriyel er dahil en cok kullanila n silahtir.
bunun uzerine atom ve nucleerle ri soruyorum bana verdigi cevap.ben de dahil cogu yetkili bu silahlari n bizde olup olmadigin i bilmez.bu nlar en ust yetkilile rin bilecegi cok gizli konulardi r.ama savunma bakanimiz in aciklamas ini hatirla'dunyanin bir yerinde aciklanam ayan fuze denemeler i yapiliyor sa,kimse diyemez bunu turkler yapmiyor diye'(hurriyet gazetesi gene)
4: (burda bana hafif yuzunde bir bas kaldiris gorunumuy le en onemli seyleri anlatiyor)
sana kisaca turk askerinin basarilar ini,gercek dis ulkelerde konusulan lari ve olasi bir savasta turklerin napicagin i soyliyeyi m.
A:turk askeri dunyanin en iyi ve ciddi ordusudur .(dunya geneli ulkelerin ortak yaptigi arastirma .burda turkiyeni n odulu var ve hala bunu almayi basarabil en baska bir ordu yok!)
B:turk hava kuvvetler i dunyanin en iyi pilotlari na sahiptir. nato ve bir cok ulkenin pilotlari ni egitiriz.
amerikada duzenlene n gercek savas simulasyo nunda(bu bir bilgisaya r oyunu ama tam tamina savastir. ve en ust derece dunya ulkeleri tarafinda n onaylidir .)
burda dunyanin her ulkesinin en iyi pilotlari savasirla r.bu stratejik simulasyo n o kadar zordurki 1 dusman ucagi indirmek bile cok zordur.am a biz naptik.bi zim bir tane pilotumuz tek basina iken 8 dusman ucagini indirmist ir.bu basarisi pentagond a olay oldu.bask an bush o askerimiz i american ordusuna alabilmek icin neler neler yapti.
C:deniz kuvvetler ine yatirimim iz cok yoktur.de niz kuvvetler imiz cok guclu degildir. ama buda bir stratejid ir.3 yani denizlerl e kapli bir ulkede soruyorsu n kendine dimi nasil bu ulkenin deniz kuvvetler i yoktur diye.(burda guluyor)
onunda bir caresi genel kurmaylik ta bulunmust ur.ve sana ruslarin gemilerle bogaza girmek istendigi nde karsilari na aniden cikan o denizalti olayini hatirlama ni istiyorum .(bu olay ruslarin karadeniz den bogazlara gecmek istedikle rinde karsilari na bir dagin altindan aniden cikan denizalti yla kacmalari olayi.dag in altinda magaranin oldugu soyleniyo r)
D: profesyon el ve gerilla askerligi ni en iyi bilen ordu bizdedir. hala israil dahil bir cok ulkeye dersler veriyoruz bu alanda.
turkiyeni n cogunun genelde bildigi saddamla annesi olayini sordum kendisine ve dogru oldugunu soyledi.v e bana burdan bile bazi seyleri anlayabil ecegimi soyledi.v e kisaca ozetle su zamanda turkiyeye bir ulkenin saldirma olasiligi nin nerdeyse 0 oldugunu ve TSK nin gucunun tum dunyada bilindigi ni soyledi.v e su ornekle konusmasi na devam etti.
İhtilal halinde su anda bile turkiye dunyada en cok askeri cikarabil en ulke.ne amerika ne 1.5 milyarlik cin nede baska ulkeler.
19.5 MİLYON!!!!
2 saatte o kadar cok konustikk i anca bu kadarini yaziyorum beyler.ol madi digerleri nide bi zaman yazarim.b u konusmala r beni o kadar etkiledik i ve gururland irdiki artik oyle aptal geregi olmayan bos karsitlar a inanmam.v e ne mutlu turkum diyene.

unlari bana anlattigi nda kafamda olan sorularin bir kismi cevaplanm isti.ama askeriyey e ve siyasete olan ilgim dogru duzgun gulmeyen hala askeri ciddiyete sahip bu komutanid a guldurmus tu.arkada sima donup 'nerden buldun olum bu adami' diyordu bana askerligi mi sordu.'yaptinmi askerligi ni erhan?'
'hayir yapmadim daha komutanim' diye cevap verince,yasimi sordu'e oglum kac yasindasi n sen'
'25 komutanim' deyince kaslarini catarak '18 i ele alirsak 7 senedir sallamiss in askerligi .yoksa kaciyormu sun dedi sinsi bakislarl a.
size sunu soyliyeyi m oyle mimikler,oyle bakislar,hal ve hareketle ri konusmasi filan.ina nirmisini z uzerinizd e oyle bir ustunluk kuruyorki anlatamam .
ben ona zamaninda bordo bereli olmak istedigim i soyleyinc e lafi yapistiri p bordo bereliler den bahsetmey e basladi.
'sen hem tsk nin gururu bordo bereli olmak istiyorsu n hemde yas 25 olmus hala askerligi salliyors un,bunda bir celiski yokmu
--------------------------------------------------------------------------
TSK NİN GURURU BORDO BERELİLER
Bordo bereliler in gorevi ozel harekat ve savunmadi r.yillarc a ppk dahil bir cok yasadisi örgüte kan kusturmus lardir.fa rkli araliklar la yapilan dunya ozel kuvvetler taarruz,savunma yarismala rinda 2 defa disinda hep birincili kle donmekted irler.ne amon'u ne delta force'u bordo bereliler in onunde ayakta kalamadi. almanya,fransa dahil bir cok avrupa ulkesi ozel kuvvet egitimi aldirmak icin siradalar .ama bordo bereliler e verilen egitimin %30 u o ulkelere gosterili yor.
ozel operasyon larda sessizlik ve hiz en onemli degerdir.
K.lock dedikleri kilitleri delta force dahil diger ulkeler 10,13 saniye arasi acarken bordo bereliler maksimum 7 saniyede aciyorlar .
200 metrede hala nokta atisi yapabiliy orlar.
(bu arada lafa atilip bordo bereliler in egitimini sordum.ve rdigi cevap kafami karistird i.)
ordudaki cogu askerin hayalidir bordo bereli olmak.ama bu is her babayigit in altindan kalkabile cegi bir is degildir. sen karini,colugunu cocugunu ,anani babani yok sayabilir misin erhan?
(bu laf uzerine sordum nasil yani komutanim diye)
bak oglum bordo bereli bildigini z askerlere benzemez. tabiri yerindeys e yaninda ailesini kesseler umursamaz lar.o askerleri n egitimind e duygusall ik diye birsey yoktur.be n onlarin komutani olsam ve vurun beni desem 2 ci bir emir beklemez. vururlar. egitimler inde bir insanin basarabil ecegi noktanin ustunde ki isler icin egitim alirlar.k isacasi en agir sartlar onlar icindir.i ste bordo bereliler bundan dolayi bir numaradir .iraktaki catismala rda komando ve piyade birlikler i pkk lilarla catisirke n bordo bereliler i her zaman catismani n arasina atarlar.v e belki 3 saattir suren bir catisma 20 dakkaya son bulur.

pkklilara bir soru sorariz yakaladig imiz zaman:

'Turk askerinin geldigini nasil anlarsin'?

sarjorunu ustumuze bosaltara k

'Komando geldigini nasil anlarsin'?

yarim sarjoru ustumuze bosalttig i zaman

'peki bordo berelinin geldigini nasil anlarsin'?
TAK

arkadaslar okuyunda turk ordusuyla gururlanın bu vatani hicbir milletin bolmeye gucunun yetmeyecegini kat kat anladım bu yazıları okuyunca bordo bereliler :joker::joker::joker:::repci::

Son düzenleme:
Türkiye sınır ötesi operasyona giderse Bu amerikayla savaşması demektir hava yada kara hareketi bişeyi değiştirmezz açıklamasınıda yapayımm

Kuzey ırak'ın hava ve kara sahası Amerika kontrolü altında güvenlik Amerika tarafından kontrol altına alınmış durumda Türkiye'nin havadan yada karadan yapacağı saldırı karşısında Amerika askerlerini karşısında bulacaktır buda çözümü imkansız sorunlara yol açacaktır anladığım kadarıyla pkk'nın istediği bu yaptığı eylemler ve cinayetlerle Türkiye'yi tahrik etmeye çalışmaktadır benimde istediğim kuzey Irağa girmesi ama bunun sonuçları ne olur yanii operasyonda savaşılacak tek örgüt pkk'mıdır yoksa pkk Irak ve amerikaylamı savaşacaz bu çok önemlii hükümetin bu konuda sessiz kalmasının nedeninide buna bağlıyorumm olayın bambaşka bi boyutuda Kuzey Irağa türk askeri girdiğinde orda insanlar öldüğünde Yurdumuzda bulunan kürt kardeşlerimiz ne yapacak hakkettiler ii oldumu diyecek yoksa ordakiler bizim ırklarımızın devamıı deyip sokaklara dökülüp kürt-türk savaşımı çıkacak bunları iyi ele alıp iyi değerlendirip ondan sonra bu tür operasyona karar verilmelidir bazılarının dediği gibi gir kuzey ırağa demek kolay eee ondan sonra girdin nasıl çıkacann ben olayı biraz büyüterek bu operasyon sonucunda 3. Dünya savaşı çıkabilir diyorumm

Son düzenleme:
forumda siyaset konuşmak yasak olduğu için hiçbir yorum yapmıyorum.
şehitlerimizin acısı hepimizin yüreğinde.
bu şehitlerden kimlerin sorumlu olduğu da apaçık ortadadır.

5 Kasımda Bush ile görüşeceklermiş. 5 Kasıma 15 gün var. 1 ayda 100 şehit veren Türk Milleti, 15 günde 15 şehit daha verir ne yazık ki..

Bu işin sorumluları bilsinler ki, dünyada da ahirette de iki elim yakalarındadır. Hiçbirine hakkımı helal etmiyorum!

Ana bu sabah yine erken uyandık
Botları boyadık,düzeni yaptık
Sabah sabah iştimada dimdik ayaktaydık
Ben şehit olacağımı hissetmiştim anne

Bir emir geldi babacan komutandan
Araçlara bindik tam teşhizat hep bir andan
Karamanlı başladı dua okumaya ağzından

Mataramda ki su sanki zem zemdi
Tetiğim gül oya,süngüm bir çiçekti
Yüreğimde ki sevda daha bir depreşti

Sen geldin aklıma giderken göreve
Sivaslının gözündeki yaşa takıldı aklım
Sordum kendi kendime acep niye
Biliyordu o da kavuşmayacaktı nişanlısı Emine'ye

Bir ses duyuldu önce kulaklarım oldu sağır
Az sonra geldim kendime koştum cenke
Arkadaşlar dökülüyordu tek tek yere bağır ALLAH diye bağır
Gözümde ki yaş düşmüştü gönlüme orda oldu kahır

Vatan içindi dökülen kanlar yere
Çakallar karşı cephede mehmetçikler yerlerde
Tokatlı,Yozgatlı düşmüş kalmışlar üst üste
Allahım sen onlarında gazasını mübarek eyle
Doğduğum anı bilmem ama anam
Ölürken son sözüm oldu VATAN
Helaldir ona bu uğurda verilen her can
Ana ağlamaysın oğlun oldu şehit OSMAN
VATAN SAĞOLSUN
ARKADAŞLAR HEPİMİZİN BAŞI SAGOLSUN

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Bir not :

Dünya çapında yapılan araştırmalara göre, Türk ordusu sayısal bakımdan dünyanın en iyi ordularının başında gelmesine rağmen, bir orduyu güçlü kılan tüm bileşenlerle birlikte değerlendirildiğinde dünyanın en iyi ordusu olarak gösterilmektedir.

Örneğin terörle mücadelede 1 teröriste karşılık 3 asker kaybı ortalama bir başarı kriteri olarak verilmektedir. Bugüne kadar en iyi ordu bile 1 teröriste karşılık 1 asker kaybı yaşamıştır. Ancak Türk ordusunun PKK ile mücadelesinde 11 teröriste karşılık verilen şehit sayısı 1 askerdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar