Hacizli Ve Cezalı Motor Almak

herkese selamlar
öncelikle şunu belirteyim foruma bu gün üye oldum hatam varsa af ola
arkadaşlar akrabamda motor var scooter.
bende motor almaya karar verdim gittim onun yanı dedim böyle böyle
motorun 1.300 cezası var dedi öde senin olsun
1 hafta bekle dedi şu seçim işleri var filan belki kolaylık sağlarlar diye
almayı düşünüyorum çünkü o fiyata bulamam öyle cezası ödenince ancak o zaman benim üstüme yapabiliyormuş motoru
neyse eve geldim e devletten plaka sorgulatma yaptım
hak mahrumiyeti kısmında hacizli (H) yazıyor
şimdi bu haciz cezasından mı kaynaklanıyordur yoksa banka vs başka haczi mi vardır bilemedim
alsam bir sorun olur mu bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi lütfen :wiinkk:

Öncelikle aramıza hoşgeldin :rendeer:
Motor Yediemin garajına çekilmişse sana çooook büyük masraflar çıkar. Haczin kalkması için gerekli miktar 1000 tl tutsa bile o garaj günlük fiyatıyla işliyordur. Günlük miktarı kaldığı süre kadar çarpıverirler. Bence biraz daha sabret başına iş alma.

Haczini kaldırsın, cezasını da ödesin noter satışı ile al. Yoksa uzak dur. Memlekette motor mu kalmadı da belalısına gidiyorsun. Kimse kimseye 1300 liraya motosiklet vermez. Uyanık ol biraz.

cezadan dolayı haciz olmaz.
haczin borcu o 1300 tl nin dışında.
1 tele :) de olabilir 1milyon tl de.
çok almak istiyosan ne haczi oldugunu öğren 300 500 bişeyse öde haczi kaldır 1300 tl yi öde satışı al.

vergi borcundan haciz koyuluyorda trafik cezasından duymadım.2 günlüğüne biyerden borç bulsun borcu ödesin.vergi dairesi trafik tescile haciz kaldırma yazısını yollayacak 2 iş gününde haciz kalkıyor.ondan sonra ver 1300 ü al satışı.

bende hacizli aldım vergi dairesi koymuştu bu şekilde kaldırıp üzerime aldım

Hacizli demek motor haczedilmiş demek değilmiştir. Adamın bir yere borcu vardır devlet, özel sektör gibi adam borcunu ödememiştir rehin olarak motoru göstermiştir.
1)Borcunu öder rehni sildirir. Borç 500tl sen 500tl adamın borcunu öder rehni kaldırır diğer parayı adama verirsin
2)Rehni sildirmez motoru alırsın adam borcu ödemez motora el koyarlar
Cezadan dolayı haciz olmaz muhtemelen başka bir şeyden dolayı ceza vardır.

herkese selamlar
öncelikle şunu belirteyim foruma bu gün üye oldum hatam varsa af ola
arkadaşlar akrabamda motor var scooter.
bende motor almaya karar verdim gittim onun yanı dedim böyle böyle
motorun 1.300 cezası var dedi öde senin olsun
1 hafta bekle dedi şu seçim işleri var filan belki kolaylık sağlarlar diye
almayı düşünüyorum çünkü o fiyata bulamam öyle cezası ödenince ancak o zaman benim üstüme yapabiliyormuş motoru
neyse eve geldim e devletten plaka sorgulatma yaptım
hak mahrumiyeti kısmında hacizli (H) yazıyor
şimdi bu haciz cezasından mı kaynaklanıyordur yoksa banka vs başka haczi mi vardır bilemedim
alsam bir sorun olur mu bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi lütfen :wiinkk:

sorduğun soru itibariyle çarpılmaya çok müsaitsin kardeşim :)
haciz konması herşeyden olabilir. vergi dairesi, sgk borcu en çok haciz koyanlar. ama atıyorum adamın turkcell e fatura borcu vardır. avukat motorun üzerine haciz koyabilir.
hacizli motorun satışı yapılamaz. haciz kaldırılırsa ancak o zaman satışı yapılabilir.

birden fazla da haciz olabilir üzerinde. örneğin adamın 300 lira fatura borcu avukat masrafı vs. hepsi birleşince olur sana 900 tl.
diyelim ki bir de kredi kartı borcu var 1000 tl o da avukatlık olmuş faizi avukat masrafı vs. oldu sana borç 1500 tl diyelim.

bu sefer haciz sıralaması olur, birinci sıra turkcell ikinci sıra kredi kartı. bir süre sonra bu hacizler YAKALAMA emri çıkarır.
bu durumda motor nerde polis çevirmesine girerse istisnasız yakanır ve çekici ile yediemin otoparkına çekilir.
borçlar kapanmadan da belirli bir süre otoparkta kalır, yasal sürenin sonunda ihale yoluyla satılır ve alacaklılara sırasıyla borçları ödenir tabi para yeterse :)

dikkat et kardeşim girme sen bilmediğin çetrefilli işlere

öncelikle cevap için teşekkürler
motor alacağım adamda kullanıyor kendisi
galiba o bankadan kredi falan çekti motoruda ipotek gibi gösterdi ben o şekilde düşünüyorum
yoksa hacizle ipotek ayrı bir şey mi

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:38 ----------

vergi borcundan haciz koyuluyorda trafik cezasından duymadım.2 günlüğüne biyerden borç bulsun borcu ödesin.vergi dairesi trafik tescile haciz kaldırma yazısını yollayacak 2 iş gününde haciz kalkıyor.ondan sonra ver 1300 ü al satışı.

bende hacizli aldım vergi dairesi koymuştu bu şekilde kaldırıp üzerime aldım

O zaman şu şekilde yapsam nasıl olur
önce haczi adama kaldırttım sonra motorun cezası 1.300 tl yi taksinlendirme ile ben ödiyim
sonra cezası bitincede motoru benim üstüme yapalım
yada bu işten uzak duruyim :cherry:

Vergi dairesinden ve trafikten ne için, hangi kurum tarafından haciz konulduğuna bak. Muhtemelen ya vergi borcu veya sgk prim borcu için konulmuştur. O durumda vergi veya sgk prim borcu yatırılmadan haciz kararı kaldırılamaz. Alacağın adam da zaten onları ödemek istemeyecektir muhtemelen. Bence hiç bulaşma.

Hele ki borcnu sen öde satışta rakamdan düşeriz işlerine hiç girme. Babanın oğlu olsa bile girme.

öncelikle cevap için teşekkürler
motor alacağım adamda kullanıyor kendisi
galiba o bankadan kredi falan çekti motoruda ipotek gibi gösterdi ben o şekilde düşünüyorum
yoksa hacizle ipotek ayrı bir şey mi

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:38 ----------

O zaman şu şekilde yapsam nasıl olur
önce haczi adama kaldırttım sonra motorun cezası 1.300 tl yi taksinlendirme ile ben ödiyim
sonra cezası bitincede motoru benim üstüme yapalım
yada bu işten uzak duruyim :cherry:

ipotek olayı yok artık diye biliyorum.arkadaşların dediği gibi çetrefilli olay girmemekte fayda var.soran olmuşmu görmedim ama motor nedir kaç modeldir durumu nedir.yani 5000 tl lik motordur da uğraşmaya değer ama astarı yüzünü geçecekse bulaşma derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar