süpersport yazıyorum ben
Ben bi gün cezaevine gidicem zaten, teh başıma tanışırım kendileriynen
Peteh neciydi yaw:silent:
Petek senin makyajlın :queen:
süpersport yazıyorum ben
Ben bi gün cezaevine gidicem zaten, teh başıma tanışırım kendileriynen
Peteh neciydi yaw:silent:
Petek senin makyajlın :queen:
Benim makyajlım serap oluyo hem, hadi ordan
Hem Seral söz verdi, PembeA2 baskılı tişört hazırlıycak bana, buluşmalarda giyicem:queen:
Petekle daha bi benzeşiyosunuz siz... Hık demiş burnundan düşmüşsün.. Ama en azından o makyajlı yani :queen:
Ne alakası var Pınar, Petekin üstünde bir haciz yoksa ve ucuz yollu satılıh değilse konuyu kapat lütfen, başlığı kirletiyosun :cherry:
Adam hacizli motoru satarsa zaten çalındığını bildirir.. Çalıntı olarak bildirirsede motoru almakla kalmaz bi de içeri atarlar hırsızlıktan... Çalmadığını ispat edemez çünkü ortada satış yok.. Bi de verdiği paradan olur...
Şimdi olay biraz karıştı... Evet, hacizli malın alışverişi yapılırsa yukarıda izah edilenler olabilir! Ama satıcı kişi alıcı kişiye malın hacizli olduğu bildirmez ise ne olur acaba? Valla ne olur ne olmaz bilinmez ama bir malı alıyorsanız ve resmi satışını yapmıyor ya da yapamıyorsanız, mutlaka bir "Satış Vaadi Sözleşmesi" düzenleyin ki hırsız durumuna düşmeyin derim. Ve size önerim bu satış vaadi sözleşmesini resmi tatil günlerinde düzenleyin!
Benim anladığım; söz konusu ilanda satışa çıkarılan motosikleti alan kişi onu bir bütün olarak kullanmak maksadıyla almayacaktır; sonuçta hacizli olduğunu bile bile kimse böyle bir salaklık yapmaz! Peki ne yapacaktır? Tabi ki parçalayıp, parça parça değerlendirecektir. Yani bu motorun alıcısı ya parçacı ya motor tamircisi ya da kendi motorunu yedeklemek isteyen biri olabilir! Başka türlüsü mümkün değil gibi...
baya bir geyik dönmüş
bankacılar için ithamda bulunan arkadaş buyursun kanıtlasın. boş keseden sallamayın. kimse elindeki çek yaprağını satıpta kayıp kodu felan vermez öyle. vebali ağır olur.
banka rehinli araç satılır. kendi aranızda bir sözleşme yaparsınız. sonra adam ödemez parayı haciz gelir. polis bir yerde çevirir. motor gider elinden. elindeki satış sözleşmesinin hukuki değer nedir diye kapı kapı gezinirsin.
hacizli ise aklı selim bir insan bu işden uzak durur. ha eğer ben maceracı bir insanım dersen al bin iyi olur.
sap ile samanı birbirine karıştırmadan doğru yönlendirme yapalım ltf.
arkadaşım kişisel tavsiyem bu tip durumlardan uzak dur. eğer rehinli ise adamla beraber bankaya gidin. borcunu öde kalanı adama verme. rehin kaldırı yazısı alın notere gidin onaylatın. satışını al sonra ruhsatı değiştir.
kabaca bu şekilde rehinli araç alımı yapılabilir.
baya bir geyik dönmüş
bankacılar için ithamda bulunan arkadaş buyursun kanıtlasın. boş keseden sallamayın. kimse elindeki çek yaprağını satıpta kayıp kodu felan vermez öyle. vebali ağır olur.
banka rehinli araç satılır. kendi aranızda bir sözleşme yaparsınız. sonra adam ödemez parayı haciz gelir. polis bir yerde çevirir. motor gider elinden. elindeki satış sözleşmesinin hukuki değer nedir diye kapı kapı gezinirsin.
hacizli ise aklı selim bir insan bu işden uzak durur. ha eğer ben maceracı bir insanım dersen al bin iyi olur.
sap ile samanı birbirine karıştırmadan doğru yönlendirme yapalım ltf.
arkadaşım kişisel tavsiyem bu tip durumlardan uzak dur. eğer rehinli ise adamla beraber bankaya gidin. borcunu öde kalanı adama verme. rehin kaldırı yazısı alın notere gidin onaylatın. satışını al sonra ruhsatı değiştir.
kabaca bu şekilde rehinli araç alımı yapılabilir.
Sevgili Arkadaşlar,
Bankalar menkullerin (bu durumda yamaha r1) üzerine haczi menkul mal sahibinden olan alacakları nedeniyle tesis ederler. Burada alacağın konusu menkulün (yani R1) alımı için kredi kullandırılmış olsa o zaman haciz değil rehin söz konusu olurdu. Hacizin anlamı ise, söz konusu bankanın kişiden olan herhangi bir alacağını tahsil edememesi üzerine İcra Müdürlüğünde başlattığı haciz yoluyla takibi çerçevesinde kişinin malvarlığını icra yoluyla satabilmek için motorun trafik siciline haciz tesis etmiş olduğudur.
Peki bu ne demektir.
1- Motoru alacağın kişi bankaya borcunu ödememiş, yaptığı sözleşmeye uymamış, nakde sıkışık ve ticari itibarı zedelenmiş bir kişidir.
2- Trafik sicilindeki haciz kaydı nedeniyle ilk çevirmede polis kaydı araştırıp motora el koyacaktır. Motor yeddiemin parkında satış günü gelene kadar bekletilecek ve icra yoluyla satışı sonucu tutar banka alacağına mahsup edilecektir.
Evet ama bu söylediğinle motoru 5 bin ytl ye alamaz... Değerinde alması gerekir.. Anladığım kadarıyla da arkadaş değerinde almamak için bu kadar uğraşıyo.. Değerinde alacaksa gider hacizsiz rehinsiz bi motor alır daha iyi...
Abi işte olay bu.. Bende bunu merak ediyodum.. Hacizli malın satışını almak istiyorum.. Yeddiemin otoparkına gidip isteyen istediği motoru alabiliyo mu bunların satışı nasıl oluyo bilen bana da söylesin..:queen:
Yok o söylediğin konuyu soran ben deilim topiği açan başkası...Hacizli motoru ruhsatsız satan adam bi gün motorum çalındı der, hatta bana zorla sözleşme imzalattı der. imzalanan satış sözleşmesi hiçbir mana ifade etmez.... parayı da yer motoru alan arkadaş çok güzel günler geçirir.
bkz. kafayı duvara vuran smileyr:
o zaman değerinden baya yüksek bedelle alınmış bir "SIFIRI" olur
trafik sicilindeki kayıt esastır.bu işe girilmez
Esas olarak açık arttırma usulü satılır yani gidip talip olabilirsin.
Ama uygulamada topuhlarına sıkabilirler.
Genellikle bu tür malları yine sahibi daha ucuza alır.
Sahibi de alamaz bazen, bu yola sevdalanmış yakışıklılar ona da yar etmeyebilirler.
Ayrıcana ağlayanın malı gülene yaramaz.
Gülenin malı da gülene yaramaz.
Herkesin malı kendine :queen:
Abi işte olay bu.. Bende bunu merak ediyodum.. Hacizli malın satışını almak istiyorum.. Yeddiemin otoparkına gidip isteyen istediği motoru alabiliyo mu bunların satışı nasıl oluyo bilen bana da söylesin..:queen:
Yeddiemin parkından birşey satın alamazsınızorada muhafaza altına alınan mallar park sahibi kişinin yeddi emanetine bırakılmıştır. mallara zarar gelmesinden, yer değiştirmesinden şahıs ile sorumluluk ilkesi gereğince sorumludurlar (yani hapis cezası var)
hacizli malların satışı icra dairesinin alacaklı talebi ile tirajı en yüksek 5 gazetede yapacağı ilan ile açık artırma usulüyle yapılır.
5'er gün arayla iki satış olur. 1. sinde malın icra müd. tarafından belirlenen kıymetinin %60 2. satışta % 40'ından başlanarak açık artırma yapılır.
1. satışta satış gerçekleştirilirse 2. satış olmaz tabi ki.
ihaleyi kazanan kişi parayı 10 günde yatırmak durumundadır. yoksa cezası var