bununla 2 tekeri öğreneceğim

vitesli motor kullanmadım, bu yaz gelmeden suzuki gsr 600 yada yamaha fz6 fazer alacağım ve ilk vitesli deneyimim olacak bu hacizli motoruda düşe kalka öğrenirim diye bakıyorum.
haciz olayı zaten banka kredisi ile alınan bir aracın ruhsatında rehin oluyor ve satışı yapılamıyor bu motorda doğal olarak rehinli iken hacizli duruma düşmüş.
satıcı ile pazarlık aşamasındayım, çok düşük bir fiyata kapatmaya çalışıyorum, motoru alırsam ben aldım demem :bounce:
Bak sana şunu da söyleyim bazı banka müdürleri yaprağı 500'den çek defterlerini satarlar, 15gün sonrada çalıntısını verirler.
Bu şekildeki tokatçı bankacı kordinasyonu bilinen bir şey.
Bu yüzden aklı başında kişiler müşterisinden cirolu çek alırken sadece sağlammı diye sormazlar çekin sahibinin kim olduğunu da araştırırlar, eğer bir banka müdürü ve/veya çalışanıysa o çek alınmaz.
Küçük bir not: çalıntı çekler sorgulandığında olumlu bilgi verilir, çek bankaya dönsün diye...
Şimdi bu işleri herkes çözünce uyanıklar aç kalmaya başlar ve yeni yöntemler ararlar.
Bu bana yeni bir yöntem gibi geldi; banka müdürü arkadaşın sana 48ay kredi çıkartır, taksidini ödemezsin haciz koydurtursun, sonra motoru keko vara varalara satarsın, bu arada isim telefon vs. öğrenmişsindir zaten, motoru polis yardımıyla banka alır.
Sonra iki taksidini öder hacizi kaldırırsın, motoru bankadan alırsın, sonra ödemezsin yine haciz konur ve yeni bir keko bulursun.
Ortalama 3 ayda 1 keko bulsan, yılda 4, 48 ayda 16 kekon olur, keko başı 5 den hesaplasak 40bin ytl toplarsın, 30'uyla motorun parasını ödersin cebine de 10 harçlık kalır.:silent:
Gibi şeyler geliyor insanın aklına