Kayseri'ye kadar geldigini farzederek asagidaki guzergahi tavsiye edebilirim;
Kayseri-Talas-Pinarbasi-Sariz-Goksun-Maras(Bol manzarali gecis ve Maras'da konaklama ya da cok yorgun degilsen Antep'e kadar devam. orada konaklama. Sabah Mozaik muzesini gormeni tavsiye ederim. Muze gezisi sonrasi Urfa'ya gecebilir, Balikli Golu de gorup eger hala duruyorsa Gulizar konukevinde konaklayabilirsin, yemekler ve sira gecesi cok guzeldi)
Viransehir-Kiziltepe uzerinden Mardin'e gecip sehri gezdikten sonra Midyata gecip orada konaklayabilirsin. Sabahinda Hasankeyf! Siirt'de gezilecek neresi var bilmiyorum ama Siirt'i de goreceksen ya Siirt'de ya da batman da konaklaman gerekebilir. Sabahinda Diyarbakir ve Siverek uzerinden Kahta. Kahta'da bir otelde kalip eger Nemrut dag yolu aciksa, sabaha karsi saat 0300 sularinda yola dusmek suretiyle, dagda gundogumunu seyredebilirsin. Iyi giyinmeyi unutma sakin! Gun dogumundan sonra otele donup tekrar dinlenebilirsin. Sonra da Arsemia antik kenti ve Roma koprusunu de gordukten sonra donus Adiyaman-Elbistan uzerinde Kayseri.
Gittigin sehirlerde gezecegin yerleri onceden belirlemeni tavsiye ederim. Ornegin Urfa'da Harran'a gideceksen, Mardin ve Midyatta Suryani kiliselerini, Antep ve Diyarbakir'da kaleleri ve elsanatlari carsilarini goreceksen ona gore bir seyahat ve konaklama plani cikarmanda fayda var. Bu plani belirledikten sonra da, hangi gun hangi sehirde konaklamayi planliyorsan, kalmak istedigin yerin iletisim bilgilerini internetten bulup mutlaka arayip orada olacagin tarihi ve bu tarihin, duruma gore, bir gun onceye ya da bir gun sonraya sarkabilecegini hatirlatmanda fayda var.
Bu guzergahta cadir kurabilecegin bir camping ya da mocamp oldugunu sanmiyorum bu yuzden cadir-tulum-mat'i hic kendine agirlik etme derim. Gerci uzun yolda uzerine yaslaniyosun ve epey dinlendiriyor ama yine de sen bilirsin.
Ogle yemeklerinde cok sorun yasamazsin ama her ihtimale karsi yaninda findik, badem, kuru uzum ve kayisi bulundurursan iyi olur. Yemek yiyebilecegin bir yer bulana kadar seni idare eder.
Simdilik aklima gelenler bunlar. Yazarken ben de cok heveslendim ama neyse...
Yolun acik olsun...