Günde 1 kaza yapıyorum

Arkadaşlar bu olayı cbr125 topiğinede yazdım 3gün oldu motoru alalı.ilk gün alıp bir yere kapattım.2. ve 3. gün kaza yaptım.Ne yapacağımı şaşırdım.Süleyman Demireldeki motosiklet klubunün yanında lokal gibi bir yer var adını hatırlamıyorum.Ordaki arkadaşada görmeyecek olsada teşekkür ediyorum.Motorun ayaklığını tamir etti.Bir bardak su verdi.Teşekkür ettim motorcu motorcuya yardımcı olur dedi.:mrgreen: Kaza yapmak güzel midir nedir tecrübe oluyor hem:D

oratalaman fena değil... :mrgreen: şaka bi yana kazalar cidden iyi deneyim oluyor ama seninki baya bi olmuş... umarım daha fazla kaza yaşamazsın:rendeer:

geçmiş olsun alışkanlıklarını edine edine gelişeceksin ama öğrenene kadar yavaş yavaş git sonra hızlanırsın.

sen testiyi önceden kırmışsın. Bu daha iyi biraz korkarak binersin böylece aşırı süratten kaçarsın.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende ilk kullandığım gün düşüp duruyordum. Bu yüzden hala trafiğe çıkmıyorum. Tavsiyem trafiğe kapalı boş bir yer kestir gözüne. ve pazar günün 6 gibi yola koyul yol boşken git. Bolca çalış.. Ama eğer acemi isen eve seni geri bırakacak birini bul derim. Gülmeyin ama ilk gün gözüm kalabalık trafiği yemediği için ( birde daha sabah trafiğinde motosikletle beşinci dakikamda kaza yapmıştım..) eve motosikleti taşıyarak götürmüştüm. Arada düz yol yada ara yolara gelince tekrar çalıştırıp kullanmıştım. Yani kolumu bacağımı kıracağıma bi kaç km 150 kilolouk aleti götürmek daha tercih edilir bişeydi benim için. Tahmin ediyorum daha uzun bir müddette sadece çalışmaya gidip gelmek için çıkacağım trafiğe. Şunu yap bunu yap diyemeyeceğime göre kendi yaptıklarımı anlatmak daha doğru olur diye düşündüm.

benım motora aldıgım gun durdugu yerde bı vudular arka camuluk kırıldı agunden bu yana cızık yok cok sukur bu bı kerametse ıyıkıde vurmus ama cok kızmıstım

Geçmiş olsun
Düşe kalka öğrenecegiz yaa:mrgreen: Önemli olan bu kazalardaki hatalardan ders çıkamak:cat:

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
baya bi istikrarlısın :p , şaka bir yana kazalarının nasıl olduğunu düşün taşın , bilemiyorsan bilenlere bir sor şu durumda ne yapılır gibi :) bizlerde acemi olduğumuz için paylaşarak öğreniyoruz :)

kazasız belasız sürüşler dilerim

Geçmiş olsun arkadaşım.Süleyman DemireL buLvarına çok dikkat et orda çok kaza olur.Bende ilk motorumu Honda bayisinden çıkartıp gittikden 2 km sonra biri geldi ışıklarda beklerken arkadan vurdu :) Sakınılan göze çöp batıo canını sıkmicaksın,Kazasız günLer diLegi iLe hoşcakaL :)

eger daha yeni ogreniyosan cok normal,ilk denemelerimde on frenin sikmasini ayarlayamayinca Hero HONDA ve ben birbirimize sarmasip yere vurmustuk.on fren kullanmayi sag ayagim egsozdan yanik sekilde 2 hafta dolasinca ogrendim :)

geçmiş olsun alışkanlıklarını edine edine gelişeceksin ama öğrenene kadar yavaş yavaş git sonra hızlanırsın.

sen testiyi önceden kırmışsın. Bu daha iyi biraz korkarak binersin böylece aşırı süratten kaçarsın.

O halde bende bi anormallik var. Bende testiyi önceden bi kaç defa kırdım ama kazadan sonra tek bir gün hız yapmıyorum ikinci gün yine aynı hatta daha da hızlı :) 140'ı gördüm sıra 150 de. Allahtan akıllıca hareket ediyorum onar onar arttırıyorum hızımı bi kaç haftaya yayarak :)

gecmiş olsun kardeş işallah kendine fazla zarar vermeden alışırsın motora

Mersin İl Temsilcisi
yarınki kazada nasıl bişiler düşünyosun? ama şakayı bir kenara koyarsak her zaman kaza sayacak kadar şanslı olmayabilirsin, motoruna alışıp da öyle çık trafiğe bence..

Kaza yapmak güzel midir nedir tecrübe oluyor hem:D

Geçenlerde kazanın hasını yaptım da pek güzel olmuyor, tecrübe.. tamam ama yine de katılamayacağım doğrusu sana :pale:

Bu işi bilen tecrübbeli bir arkadaşın varsa biraz destek almanı öneririm, benim yoktu da okuluna gidip ders almıştım. Yine gidip eğitim alacağım ama zaman bulmalıyım önce..

Pınarr
Boşver yaa ha 140 yapmışsın ha 150 Bu son hız denemeleri ilk başlarda hevesle yapılıyorda sonra sıkılıyorsun.Ybrde 130 yapmaya çalışıyorduk bizde.En son 125 yaptım yükseltemedim bende beeaa:queen:

Gnusher hocam gecmis olsun, düse kalka ögreniyorsun bu sevdayı o dogru, ancak yaptıgın kazaların altındaki nedenleri arastır derim, unutulup gitmesin, eger nedenlerin üstünde durmazsan düşüşünü geliştirirsin sadece, bende ne hatası vardı ne yapmalıydım gibi hesaplar, aklından gecirirsen, bir dahaki sefere cok daha temkinli oluyorsun, hem zamanla kendine güvenin yeterli düzeyde oluyor, cünkü biliyorsun ki o viraja o süratle girersen asfaltı kucaklıyosun

O halde bende bi anormallik var. Bende testiyi önceden bi kaç defa kırdım ama kazadan sonra tek bir gün hız yapmıyorum ikinci gün yine aynı hatta daha da hızlı :) 140'ı gördüm sıra 150 de. Allahtan akıllıca hareket ediyorum onar onar arttırıyorum hızımı bi kaç haftaya yayarak :)

pınar...
yani diyorsun 3 hafta sonra 180 net.
doğru anlamışmıyım.:bounce:

bu arada topragım.
gel gerekirse ders verelim.böyle kazayla olmaz bu iş.sanada yazık motorunada.

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
gürsel abi, mtematiğin ve insanlığın harika. her şey için tekrardan teşekkür ederim. kaskımı aldım, duamı ettim. görüşmek üzere

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar