sen adana MT den değilmisin kazma senın dukkanda yatacaktım ben gelince :queen: içerde ne var ne yok bitirecektim :mrgreen:
Latif burda acele et geleceksen![]()
Hyosung ortalama 3 yıldır piyasada, artısıyla eksisiyle kanıtladı kendisini ve piyasada belli bir yer edindi. Bulunduğu sınıf itibariyle, başka bir alternatifi olmamakla birlikte (kawa250 çıkana kadar), racing'e geçiş motoru anlamında, parasının hakkını veren bir seçenek olduğu da tartışılmamalı artık bence. Gidip Mondial RS' e mi bağlayalım paramızı?
En güzeli en başta hyosunga para bağlamamak aslında...
Bu konuyu global satış sonrası ile birebir görüştüğüm için konu hakkında baya bilgiliyim daha önce yine böyle bir topikte bilgileri sizlerle paylaşmışltım yeri gelmiş tekrar etmekte fayda var
gt250r kalıp bakımından bir R1 den aşağı kalır yanı yok .. Zaten gt250r sürücü portvöyü az çok belli hızlı delikanlılar.. e kalıp 600 hatta 1000 cc lerle aynı ama malesef güç bu diğer cclerin yanına bile yaklaşacak düzeyde değil .. Birde en büyük hendikapı red line da gaz kesici olmaması .. Red line ve gaz kesici ne demek bilmeyen olabilir onuda açalım biraz .. motorun devir saati üstünde yapacağı max devir yazar.. bu devir saatinin son bölümü otomobillerdede kırmızı ile işaretlenmişştir.. Bu şu anlama gelir motoru zorlarsanız bu deviride yapar ama en iyisi bu kırmızı bölüme ibreyi sokmamaktır. İşte bazı motorlarda ibre bu kırmızı bölüme gelir ve biraz fazla durursa motorda meydana gelebilecek aksaklıkları önlemek için bir mekanizma devreye girer ve gazı keser . Yani motor sizin isteminiz dışiında yavaşlar
İşte bu devre malesef gt250r larda yok yani siz red line a girip kafanıza göre takılabilirsiniz .. işte tam bu anda krank kolu kırılmasıda dahil bir çok sorun ortaya çıkabilir.
Gt250 comet, Gv250 aquilla da aynı motoru kullandıkları halde krank kırma bu iki motorda hiç görülmemiş. yani bu sorun kronik bir gt250r sorunu değil kronik bir kulanıcı bilgisizliği . markası ne olursa olsun bir motoru limitlerde bellli bir sürenin üzerinde tutarsanız bu gibi aksaklıklar olur.
Valla ben açıldığını bildiğim motordan uzak dururum ..
Katılmamak elde degıl Gt250 ve Gv250 kullanıcıları motor tercıhlerıde gosterdıgı uzere cok fazla hız aramayan suruculer ancak gt250r suruculerı Race suruculer olduklarından ve motor goruntu olarak da 600 luk SS lerı az cok aratmadıgından bu suruculer hız yapmak ıstıyorlar..Redline e sokmadıkca bır sorun olacagını zannetmıyorum..Ayrca bu devre cok mu pahalı bısı de fabrıka koymamıs :silent:
niye ben 10 ay kredi kartı cektım 1,750 ytl yi 175 175 olarak ödedim :silent: para bağlamak mı oldu bu ve iş için kullanıyorum ekmek teknemin 1 parçası :silent:
ama hyo için dediklerine katılıyorum harfi harfine :cat:
bende oyle düşünüyordum
devir kesici olursa 110 120 yi geçmez diye koymamıslardır herhalde =)