gt 250 marş sorunu

Merhaba arkadaşlar. Gt 250 r marka motosikletimi yaklaşık 2,5 ay önce garaja kaldırmıştım. 2,5 ay içinde sadece 1 kez olduğu yerde çalıştırdım. Dün motoru tekrar çalıştırmak istediğimde ilk seferde sıkıntısız bir şekilde çalıştırdım. 2 dakika motor çalışır vaziyette bekledi. Daha sonra kapattım bir daha çalıştırmak istediğimde motor çalışmadı. Marşa basıyorum bildiğimiz marş sesi çıkıyordu daha sonra o seste azaldı hatta gitti. Sadece marşa bastığımda hortum içinde bir sıvı gider gibi ses geliyor. Belki yardımcı olur;
- Motoru kaldırmadan önce kullandığımda son zamanlarda kırmızı ışıkta falan motor boştayken falan stop edebiliyordu.
- 2010 model olduğu için akü değişimi yapılmadı.
- Bujiler geçtiğimiz sezon takıldı.
- Motor içinde az da olsa benzin var (Benzin pisliğinden falan olur derseniz.)
- Korna gür bir şekile çalışıyor. Marşa BASMADIĞIM sürece ışıklar net ancak elim marşa olduğu sürece bayağı azalıyor ve gt 250 r daki dijital ekran görüntüsü tamamen gidip gidip geliyor Video eklesem daha iyi yardımcı olursunuz ancak kamera temin edemedim. Bir ön bilgi almak istedim.

(Not: Anahtarı takıp çevirdikten sonra her şey yolunda. İbre hareketlenip tekrar sıfıra iniyor. Her zaman ki gibi Enjeksiyon ışığı başta yanıp hemen sönüyor. Ama iş marşa geldi mi iş değişiyor.) Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

akünün zayıflamasından başka bişey değil....
ya takviye yap,ya akünü şarj ettir yada akü değiştir sorunun hallolsun...

aküyü şarj ettir akün boşalmış.vurdurarak çalıştırabilirsin ama aküyü mutlaka şarj ettirmen lazım çalışmayla tam boşalmış akü dolmaz. duyduğun sesde benzin pompası enjeksyon

aynen abi akün bitmiş. ac giriş dc çıkış bi adaptörle şarj edebilirsin örn .laptop adaptöryle

selam kardeşim.motoru 2,5 ay yatırdıysan ,bence o aküden hayır gelmez artık. o kadar süre boş yatan akü artık eskisi gibi olmaz.şarj edip kullanabilirsin fakat geçici bir çözüm olur heran seni yolda bırakabilir.

Akünü şarj ettir dostum. Şarj ettirdikten sonra yine aynı sorunla karşılaşırsan konjektör ve alternatörünü ölçtür derim. Vurdurarak çalıştırma sonuçta enjeksiyonlu. Beyine felan zarar verirsen aşırı pahalı aklında bulunsun. Kolay gelsin

motoru kullanmayacağınız zaman akü başlarını sökerseniz daha iyi olur.ya da haftada 1-2 defa 5-10 dk filan çalıştırın.

cevaplar için çok sağolun arkadaşlar genel düşünce AKÜ yönünde anlaşılan. Peki sormak istediğim iki şey var. Marşa bastığımda dijital ekranın saniyelikte olsa tamamen kararıp tekrar gelmesi de AKÜ ile ilgidir yani göstergede bir problem var mıdır?, çünkü marşa basmayıp motorda anahtar açıkken gösterge ışık sistemi sorunsuz. Bir de motoru yazın çıkarırım bitik aküyü şimdi çıkarmamamın bir zararı olur mu?

Göstergelerin çektiği akımı akü mevcut haliyle karşılayabiliyor fakat iş marş motorunu döndürmeye geldiğinde gösterge ve ışıklara göre çekilen fazla akım nedeniyle akü talebi karşılayamıyor ve olan göstergeye de giden voltaja oluyor. Durum bu.

anlattıgın kadarıyla motorunun bakım zamanıda gelmıs zaten,
akü,
yağ,
bujiler,
yağ ve hava filtrelerin,
duruma göre fren balataların ile komple güzel bir bakım yaptır hiçbir sorunun kalmaz...

yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar... iyi günler...

arkadaşlar motorun çalışmaması üzerine bugün tekrar marşa bastım bu kez hiç bir marş sesi alamadım. Motor soğuk yerde acaba akü tamamen bitti mi yoksa buji mi ömrünü tamamladı.

akün bitmiş ya şarj ettiricen ya değiştiricen ya bi aküden takviye yapıcan yada vurdurucan. başka türlü töbeler olsun çalışmaz o motor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar